Uitgelicht: The Ride to Happiness by Tomorrowland – Plopsaland De Panne

In 2021 opende Plopsaland De Panne haar grootste en duurste achtbaan met The Ride to Happiness by Tomorrowland. De naam verraad meteen dat het park hiervoor samenwerkte met het festival. De achtbaan is uniek voor Europa, het is namelijk de eerste keer dat een Europese achtbaan zowel spinnende bakjes heeft en inversies.

 

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan bereikt een snelheid van 90 km/u en is 33 meter hoog. Tijdens het parcours van 920 meter gaan de bezoekers vijfmaal overkop. Daarnaast zijn er ook twee lanceringen op het parcours terug te vinden. De karretjes kunnen gecontroleerd draaien en zijn uitgerust met een muziekinstallatie die de inzittenden passende muziek laat horen tijdens de rit. De achtbaan is volledig gethematiseerd naar het Belgische festival Tomorrowland en was een investering van 17,5 miljoen euro.

 

Het verhaal:

Na vele prachtige jaren en een unieke geschiedenis was Tomorrowland klaar om nieuwe horizonten te ontdekken. Deze spectaculaire rollercoaster heeft zijn thuis gevonden, ontworpen om alle zintuigen te prikkelen op een manier die nog nooit eerder mogelijk was – als een symbool voor het verenigen van de People of Tomorrow over de hele wereld.

De 4 natuurelementen werken samen om deze buitengewone machine van kracht te voorzien. Het eerste natuurelement lucht – berucht voor de felle wind aan de Belgische kust – bijt de spits af en de kracht ervan wordt verzameld voor het volgende element vuur. Het verzengende vuur wordt vervolgens onder controle gebracht in de oven om te worden gebruikt voor het volgende element aarde. De fenomenale temperaturen kunnen het oppervlak van de aarde vormen op elke gewenste manier, waardoor het pad voor het laatste element water perfect kan vloeien.

Tenslotte verenigen de 4 elementen zich om The Ride to Happiness volledig in gang te zetten.  Bereid je voor op het avontuur van je leven dat je nooit zal vergeten.