Uitgelicht: #LikeMe Coaster – Plopsaland De Panne

#LikeMeCoaster is de oudste achtbaan in België. Deze achtbaan werd in 2013 volledig gerenoveerd, waarbij bijna de hele track vervangen werd. De achtbaan veranderde doorheen de jaren meermaals van thema en naam.

 

 

 

Deze achtbaan opende voor het eerst in 1976 in het voormalige Meli Park. De achtbaan had toen de naam Keverbaan, genoemd naar de kevertjes die de trein vormden. Toen Studio 100 het park overnam en het park omvormde naar Plopsaland De Panne, werd deze achtbaan herdoopt als Dongo’s Race. De schildpad Dongo is een van de personages uit de Studio 100-reeks Wizzy en Woppy. In 2013 werd de Wizzy en Woppy-zone omgedoopt tot Kaatjes zone. De achtbaan kreeg een nieuw thema en heette toen Viktor’s Race. In 2022 transformeerde het park de achtbaan opnieuw. Ditmaal naar een thema dat in teken staat van de televisieserie #LikeMe, waardoor de naam van de attractie #LikeMe Coaster werd.

#LikeMe Coaster werd gebouwd door Zierer. Het model is een Tivoli–Large. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.