Uitgelicht: Keverbaan – Bellewaerde

Wanneer je door het gezellige cowboydorp van het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde Park loopt, dan komt je een leuke junior achtbaan tegen, genaamd De Keverbaan. Deze attractie van het type Tivoli Large werd in 1981 gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer.

 

 

De Keverbaan uit Bellewaerde Park opende op haar huidige locatie in 1981, maar stond voordat ze naar België kwam in het ondertussen gesloten Duitse pretpark Gröverland. Daar draaide ze haar rondjes als Marienkäferbahn.

Elk bakje van de achtbaantrein is vormgegeven als een lieveheersbeestje. Aangezien een lieveheersbeestje behoort tot de familie van de keverachtigen is de oorsprong van de attractienaam meteen ook verklaard. Met een topsnelheid van 36 km/u raast deze trein tussen de bomen. De baan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter.

Het station is netjes verwerkt in het cowboydorp, maar tijdens Halloween krijgt deze achtbaan altijd een horror make-over. Een ritje duurt drie minuten, een leuk detail is dat de inzittenden altijd worden getrakteerd op twee rondjes per rit.

Een ritje maken op de baan is mogelijk voor kinderen vanaf een minimumlengte van 90 cm onder begeleiding van een volwassene. Om alleen een ritje te maken moet je tenminste 120 cm groot zijn.