Uitgelicht: Flying Eagle – Legoland Billund

Flyvende Ørn of ook wel Flying Eagle is een achtbaan die in 2018 opende in het Deense moederpark der Legoland-pretparken wereldwijd. De baan werd gebouwd in het Legoredo gebied van het park, dit onderging namelijk dat jaar een grote renovatie. Voorheen kende dit gebied al een bescheidenere achtbaan met Timber Ride, welke in 2013 uit het park verdween.

 

 

Voor haar vijftigste verjaardag renoveerde het Deense Legoland Billund haar westerngebied oftewel Legoredo. Zo knapte men de log flume volledig op. Maar er kwam ook een nieuwe hoofdattractie in het gebied met Flyvende Ørn. Hiervoor deed het park beroep op de Duitse bouwer Zierer.

De achtbaan is 11 meter hoog waar je de Adelaarsklif kan zien. Hier waakt een adelaar over haar kuikens. Daarna ga je met een snelheid van 46 km/u doorheen heel wat snelle bochten en langs verschillende Lego-dieren. In totaal is het parcours 281 meter lang.

Over de baan rijdt een treintje, dat plaats biedt aan 20 personen. Wie een ritje wil maken kan dat begeleid door een volwassene vanaf 100 cm lengte, zonder begeleiding kan dit vanaf 120 cm.