Uitgelicht: Butterfly – Sybrandy’s Speel- en Natuurpark

De Vlinderbaan van Sybrandy’s Speel- en Natuurpark opende origineel in 1992 in Sybrandy’s Speelpark. Dit park heette op dat ogenblik nog Sybrandy’s Ontspanningspark, die naam behield het tot 2011.

 

 

In 2019 sloot Sybrandy’s Speelpark de deuren, omdat de eigenaar op pensioen ging en er geen overnemer kwam voor het park. Toch leidde een soort van reddingsactie er toe dat de attracties niet verloren gingen. Strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen verkreeg met de hulp van donateurs en een lening van de gemeente voldoende fondsen om de attracties te verhuizen naar een nieuwe locatie. Hier gaat het park sinds juli 2020 door het leven als Sybrandy’s Speel- en Natuurpark. Het baantje kreeg hier de naam Butterfly.

Butterfly is van het gelijknamige type attractie gebouwd door Sunkid Heeghe. De fabrikant noemt deze soort een Butterfly – Original. Bij dit type attractie rijd je heen en weer op een halfpipe track. De rit begint met het omhoogtrekken van de gondel op de eerste helling, om daarna over en weer te glijden. De attractie heeft een hoogte van 6,1 meter.