Uitgelicht: Backyardigans: Mission to Mars – Movie Park Germany

Backyardigans: Mission to Mars is met zijn lange naam zeker niet de langste achtbaan van het Duitse Movie Park Germany. In tegendeel het is zelfs de kleinste achtbaan in het park die vooral bedoeld is voor de jonge bezoekers.

 

 

In het Duitse Movie Park Germany kan je in het kindergebied Nickland drie achtbanen terugvinden, de kleinste hier is Backyardigans: Mission to Mars. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma en is voornamelijk gericht op de jongste bezoekers.

Backyardigans: Mission to Mars begon haar geschiedenis in het jaar 1996 als Coyote’s und Roadrunner’s Achterbahn. Maar door de overname van het park door Parques Reunidos moest men het Looney Tunes thema verwijderen en veranderde de naam naar Rocket Rider Rollercoaster. In 2007 werd dan het volledige gebied omgedoopt tot Nickland en kwam de uiteindelijke naam Backyardigans: Mission to Mars.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 8,5 meter en een lengte van 207 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 34,9 km/h. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 16 personen. Een rondje maken duurt 44 seconden, maar wordt wel tweemaal afgelegd. Er geld een minimumlengte van 95 centimeter met begeleiding en 1,35 meter zonder begeleiding.