Sfeerverslag: Waterspeelpark Splesj Bosbad Hoeven – 09 juli 2017

Onder het motto “het hoeft niet altijd een pretpark te zijn” besloten Themeparkfreaks Timothy, Lennert & Fred om het Nederlandse waterspeelpark Splesj – Bosbad Hoeven eens een bezoekje te  brengen. Dit park biedt de bezoeker heel wat waterpret aan. Naast een standaard zwembad vind je hier heel wat toffe glijbanen terug. Na al dat glijbaangeweld kan je natuurlijk ook lekker zonnen op de grote ligweide of bootje varen op de roeivijver. Wij zetten even al onze bevindingen over dit park voor jouw op een rijtje in dit sfeerverslag.

 

Ik was op zoek naar inspiratie voor een nieuwe trip, deze was snel gevonden in de voordeellijst van het Bobbejaanland abonnement. Bij het tonen van deze seizoenskaart aan de kassa van Waterspeelpark Splesj krijg je 50% korting. Aangezien ik dit waterparkje nog nooit bezocht had, was de keuze snel gemaakt. Toen ik deze trip aanmaakte op Park Trips bleek al snel dat Lennert en Fred ook wel interesse hadden om dit unieke Nederlandse parkje eens te gaan uittesten. Zo gezegd, zo gedaan, we sprongen op deze warme zomerdag in de auto en zetten koers naar Hoeven, een plaatsje gelegen nabij de stad Breda.

Bij aankomst zagen we de glijbanen al van op de weg staan, we reden dus onmiddellijk de parking op, maar klaarblijkelijk de verkeerde parking. De parking aan de rand van het openluchtcomplex is speciaal voorzien voor verblijfsgasten van het bungalowpark of de camping van dit complex. De dagjestoeristen dienen zich te parkeren aan de overkant. Eenmaal de auto geparkeerd stond aan de juiste zijde, begaven we ons naar de ingang. Hier krijg je aan de hand van een grote kaart al meteen een globaal overzicht van het volledige park. We waren alledrie razend benieuwd.

 

Alle waardevolle zaken kan je veilig laten opbergen aan de receptie in een veiligheidsboxje. Daar hoef je je alvast geen zorgen meer over te maken tijdens je verblijf op het domein.

Eenmaal alles netjes achter slot en grendel stak begaven we ons naar de kleedhokjes. Deze houten hokjes staan gewoon op de ligweide zelf. Hop, snel die zwembroek aan om die eerste glijbaan te gaan uittesten.

We begonnen onze dag met de glijbaan Sidewinder, een elf meter hoge (orange) halfpipe waar je doorheen slingert in een 2-persoons rubberband tegen een hoge snelheid. Echt een zalige attractie. Vooralleer je de steile afdaling inzet, moet je eerst te voet naar boven met je rubberboot op de rug. Boven wordt je opgewacht door een vriendelijke operator die je boot stevig tegenhoud, zodat je rustig de tijd hebt om deftig plaats te nemen in je transportmiddel. Wat dan volgt is een zalig gevoel, zeker als je met je gezicht richting half pipe gericht zit. Na een kleine aanloop donderd je rubberboot de steile helling af, buikkriebeltjes verzekert. Wanneer je de eerste keer de tegenovergestelde helling opglijd is er maar een ding dat door je hoofd spookt: blijft ons bootje in de half pipe? En jawel hoor, geen stress, de attractie is goed ontworpen. Vervolgens slinger je van links naar rechts om zo rustig te worden afgeremd door het water dat zich in het midden van de halfpipe zich bevindt. Geleidelijk aan komt de boot vanzelf tot stilstand. Kortom een absolute aanrader als je dit park bezoekt. Klein minpuntje kan misschien de capaciteit zijn, wij waren hier op een rustige dag, maar ik kan best aannemen dat op een drukke dag je hier wel even staat aan te schuiven.

 

Tijd voor de tweede glijbaan, genaamd Anaconda (blauwe kleur). Bij deze familiale glijbaan suis je doorheen het donker naar beneden. De buis zelf is voorzien van enkele lichteffecten, al zijn die wel niet heel spectaculair. De baan zelf geeft een rustige en aangename rit weg, verder niets speciaals. Uiteindelijk kom je terecht in het grote 25m zwembad.

 

Een iets spectaculairdere glijbaan stond net naast Anaconda, namelijk Kamikaze. Deze supersteile glijbaan laat je na vertrek onmiddellijk de diepte instorten. Door de snelheid die je hier maakt, zie je buiten veel waterdruppels in je gezichtsveld niet bijster veel. Kortom een snelle, krachtige glijbaan, altijd leuk om te doen. Aangezien de uitloopbak vrij lang is, kom je met een lage snelheid aan in het grote 25m bad.

 

Net naast Kamikaze ligt het iets rustigere broertje van deze snelle glijbaan, genaamd Waverider. Deze baan heeft een gelijkaardig traject, maar in plaats van een supersteile start maak je hier gelijkedelijk aan snelheid aan de hand van snel op elkaar volgende kleine hellingen. Leuk traject, enkel is de uitloopbak veel te lang, de meeste mensen halen door de beperkte snelheid, gewoon het zwembad niet en dienen het laatste stukje al schuiffelend af te leggen.

 

Bij het zien van nabijgelegen Fast4Fun glijbaan, kwam het competitiebeest in ons naar boven, dit is namelijk een raceglijbaan. Met maximum 4 personen naast elkaar kan je het tegen elkaar opnemen. Deze attractie is het best te vergelijken met een attractie zoals Big Bang uit Bobbejaanland, maar dan zonder boten.

Voor de andere glijbanen moesten we ons even naar de andere zijde van de ligweide verplaatsen.
Onderweg deden we nog een duikje van de springplank.

 

We vervolgden ons avontuur bij de glijbaan Wild Water River Ride. Tjah, wat kan ik hier over zeggen, deze glijbaan is niet meteen de beste van het park. De track begint aangenaam. Gezeten in een bootje (Max 2 pers.) glij je doorheen enkele bochten. Dan kom je terecht in een bad dat meteen alle snelheid uit je bootje haalt. Vervolgens dobber je wat rond in dit bad. Stond hier nu de stroomversnelling niet aan of was het gewoon een constructiefout, we zijn er nog niet helemaal uit. Uit het bad geraken is ook al een hele opdracht, aangezien je geen snelheid meer hebt en aangewezen bent op je handen om wat vooruit te peddelen is het een heel gedoe om de boot richting de uitgang te roeien. Eenmaal deze bereikt, maak je nog 1 bocht om zo in het uitloopbad terecht te komen. Naar mijn mening een vrij saaie glijbaan dus.

 

Gelukkig maakte de volgende glijbaan dan weer alles goed. Supercrater is een bijzonder snelle glijbaan, waarbij je wederom gezeten in een 2 persoonboot, terecht komt in een grote tol. Een tip die ik je kan meegeven is om de zwaarste persoon vooraan in de boot te laten plaatsnemen. Vervolgens dender je doorheen de donkere buis naar beneden waarbij je enorm veel snelheid opbouwt. Wat volgt is een heel scherpe bocht om daarna met volle petrol in de tol gelanceerd te worden. Daarna is het stevig rondjes draaien, gewoon heerlijk. Gelijdelijk aan neemt je snelheid af en doet je dalen richting het centrum van de tol. Hier bevind zich een opening waardooor je heen moet om zo in het uitloopbad terecht te komen. Spannend wordt het wanneer je snelheid mindert en er een tweede boot de tol wordt ingeworpen. Absoluut een bangelijke attractie, al dan niet de beste van Waterspeelpark Splesj.

 

Na al dit glijbaangeweld werd het tijd om de innerlijke mens te gaan versterken. We schoven aan bij het centrale horecapunt. Hier kan je voornamelijk frietjes en bijhorende snacks verkrijgen. We namen rustig te tijd om ons maagje te vullen. De porties waren eerder wat aan de kleine kant, maar ook niet zo bijster duur.

 

Afsluiten deden we met een heerlijke milkshake. Ze bieden 4 verschillende soorten aan: Kiwi, Banaan, Chocolade & Champange. Ik kan je zeggen, een zeer bijzondere milkshake.

 

Nu de maagjes gevuld waren deden we een rustig boottochtje over het meer. Hier heb je de keuze tussen een roeibootje of een waterfiets. Aangezien alle roeiboten al bezet waren, besloten wij het ruime sop te verkennen met de waterfiets. Terwijl ik en Lennert naarstig trapten, genoot Fred vooraan van het landschap en de voorpasserende grietjes in Bikini, de snoeper.

Leuk detail is dat deze boottocht ook is inbegrepen in de inkomprijs. (Met de korting van het Bobbejaanland Abbonoment bedraagt de inkom tot dit waterpretpark maar 7euro, daar kan je dus niet voor sukkelen).

 

Na onze boottocht over het meer gingen we terug richting ligweide om nog wat te genieten van het zonnetje en de frisse watertemperatuur. De kinderen kunnen zich hier ook amuseren in een speciaal gebiedje met allerhande waterspeeltuigen zoals waterkannontjes en ontelbare fonteintjes.

 

Na enig overleg kwamen we tot het volgende eindbesluit. Waterspeelpark Splesj is een leuk parkje voor jong en oud. Het moet echter wel goed weer zijn wil je hier optimaal (lees dagvullend) van kunnen genieten. Er is wel een binnenzwembad voorzien, maar daar moet je extra voor bijbetalen. Absolute toppers zijn de outdoor glijbanen Supercrater & Kamikaze.

 

Sfeerverslag en foto’s door: Timothy Meersman