Sfeerverslag: Walibi Belgium – Fandag 21/10/2017

Het is de laatste jaren een traditie geworden, bij de eerste halloweennocturne van het park wordt er een fandag georganiseerd. Om 9u werden we aan de poorten verwacht. Ik vertrok samen met Michael & Greet richting het park. Na een korte tussenstop om Lennert op te pikken konden we de rit verder zetten. We reden de toen nog kalme parking op en we zagen enkele groepen fans staan die ook geduldig stonden te wachten.

 

We sloten ons onmiddellijk aan bij de groep, mede TPF’ers Nathan & Matthieu waren al aanwezig. We kregen onze RIP-pas om later op de dag de spookhuizen mee te kunnen doen. Verder kregen we bandjes om aan te tonen dat we voor de fandag aanwezig waren. Eens alle formaliteiten afgehandeld waren begaven we ons richting GAZ town, waar we een ontbijt aangeboden kregen en er een presentatie stond te wachten over het masterplan van Walibi Belgium. Hierop kregen we in primeur de On- & Offride van de nieuwe coaster van volgend jaar mee! Een zeer interessante presentatie die ook aantoonde hoe Walibi zijn fans weet te waarderen! We werden terug verwacht door Walibi om 14u30 aan het nieuwe spookhuis voor een speciale exclusieve openstelling.

 

Na deze presentatie hadden we een uurtje de tijd om te genieten van een ERT op Pulsar & Psyké Underground. We besloten om met pulsar te beginnen. Deze  deden we dan ook meteen 2 keer. Dit blijft toch een waanzinnig goede investering van het park! Iedereen glunderde toen we uit de attractie kwamen. Nu we toch een beetje nat geworden waren, wat te verwachten viel natuurlijk, was het tijd om op te drogen. De lancering van Psyké leek ons hiervoor perfect! Deze deden we uiteindelijk  5x na elkaar. Schwarzkopf blijf toch kwaliteit, zelfs na de ombouw naar een magnetische lancering!

 

Onze ERT tijd zat er op en dus begonnen we het park te verkennen. We liepen naar de achterkant van het park want de nieuwsgierigheid was groot. De verdwenen keverbaan en de bouwput trokken direct onze aandacht. Het valt op hoe groot het gebied eigenlijk is dat ze aanpakken. Walibi lijkt echt het hele park grondig aan te pakken. Ik ben al benieuwd naar volgend jaar!

 

Een ritje op Challenge of Toetanchamon slaan we nooit af en al zeker niet als er geen wachtrij voor staat! Hierna gingen we terug richting GAZ town. Door de werken moet je nu een kleine omweg maken. Zodoende krijg je wat backstage stukken te zien. Hier kwamen we ook langs het eerste spookhuis, genaamd Quarantine. Deze sloegen we nu nog even over, het was nog wat vroeg in de ochtend en iets zei ons al dat dit spookhuis ’s avonds pas echt tot z’n recht ging komen. Een ritje op Calamity Mine slaan we uiteraard ook niet over! De gewone wachtrij werd gebruikt voor een spookhuis dus werd er een geïmproviseerde wachtrij ontworpen. Deze bied enkele mooie overzichten van de attractie en het park !

 

De 4D film in Walibi heb ik al in geen tijden meer gedaan, maar met halloween draait er hier ook speciale versie. Deze is gans in het halloweenthema meegenomen en word als spookhuis aan de man gebracht! Buiten in de wachtrij word je vergezeld van enkele… lieve… clowns die maar al te graag de interactie met de bezoekers opzoeken! Zeer goed gedaan van deze acteurs trouwens, ze behoorden bij de beste die ik in de parken tot nog toe heb gezien!  In de cinema zelf zitten er ook acteurs die in hun rol zeer goed vertolkten. De film op zich… tjah ik vond hem niet zo speciaal en het 3D effect deed me wat last krijgen van hoofdpijn. Maar enkele anderen in de zaal schreeuwden de longen uit hun lijf , dus missie geslaagd denk ik dan! Ondertussen was het tijd om eens aan eten te denken. Een dagje
Walibi is niet compleet zonder een heerlijke Mitraillette! Onderweg naar het horecapuntje viel ons op hoeveel acteurs er wel niet rondliepen !

 

Na de maaltijd hebben we dan maar het eventjes rustig aan gedaan en wat klassiekers uit pretparkland aangedaan. De Tuftufclub en de paardencarousel blijven misschien attracties waarvan er 13 in een dozijn zijn, maar toch doe ik ze af en toe eens graag! We kwamen voor het eerst die dag langs Aqualibi. Hier kan je ook onmogelijk naast de werf kijken. Het is nog maar eens duidelijk dat Walibi zowel op vernieuwing als op uitbreiding inzet!

 

We kwamen langs de Radja river en ondanks dat de temperaturen niet zo hoog waren twijfelden we toch niet om hier een ritje in mee te pikken. Enkel Nathan sloeg deze over. Ik was helaas bij de ongelukkigen die nat werden! De laatste golf kreeg ik het netjes in de nek! Gelukkig was mijn jas waterdicht! Het paleis van de geest ligt net iets verder. Deze doe ik niet iedere keer als ik in het park ben. Waarom, dat weet ik niet maar deze keer hebben we hem wel meegepikt. Hier kwam het wel even tot een woordenwisseling met een waalse familie die aan het roken was. Dit allemaal terwijl er door Walibi overal bordjes zijn aangebracht in de wachtrijen. Die bordjes waren voor binnen volgens hen. Sommigen leren het nooit…

Ondertussen was het bijna tijd voor onze preview van Block H! We verzamelden samen met de andere fans en gingen het spookhuis in. Hierin was er amper iets te zien door de zeer dikke rook die aanwezig was. Ik ben meerdere keren tegen muren opgelopen omdat ik geen hand voor ogen zag. Voor de rest was vooral het einde van dit spookhuis zeer mooi afgewerkt. Hierna spraken we even met een verantwoordelijke van het park en die beloofde ons dat de rook nog ging beteren, de massa rook moest nog wat verdeeld raken over het complete gebouw. Later op de avond gaven we het spookhuis een tweede kans en dit klopte ook effectief! Het was direct een heel wat betere ervaring!

 

Op het pleintje voor de Weerwolf was er net een dansgroep bezig met optreden. Ook zij waren verkleed in het Halloween thema.

 

We dachten om even de 2 spookhuizen mee te pikken aan de andere kant van het park. Zo gezegd, zo gedaan! Villa 13 & Lumberjack liggen hier zowat in elkaars achtertuin! We begonnen met Villa 13. Wat een mooi spookhuis was dit! Zeer geslaagd qua decoratie en acteurs! Speciale vermelding voor de gek, op een dag vind je de job van je leven! Lumberjack was voor mij dan het beste spookhuis dat het park te bieden had.

 

Terwijl we even uitbliezen op een bankje onder de Cobra toonde de achtbaan zich zowat van zijn meest fotogenieke kant. Enkele foto’s later kwam ook net de groep acteurs ten tonele om Invazion te openen. We beslisten om ons op te splitsen. Nathan, Lennert & Dieter wilden wat gaan filmen in het park en de rest van ons ging nog wat attracties meepikken. De boomstambaan Flashback sla ik toch ook zelden over in het park en dit was deze keer niet anders. Hierna deden we nog een ritje op COT & hier gebruikten we voor het eerst een slot op onze RIP pas om een wachtrij over te slaan. We liepen voorbij Quarantine en hoewel het nog niet donker was, stond hier amper een wachtrij. We deden dit spookhuis zo al eens, buiten onze Ripp pas om. Het zag er allemaal zeer goed uit!

Een ritje op de Dalton Terror zat er ook in. Met amper een wachtrij is dit een attractie waarbij je nooit lang twijfelt om deze aan te doen. We gingen verder richting de Blood bar want het tijdslot van de rippassen was bijna aangebroken om deze te betreden. We hadden nog even over dus terwijl we wachtten op Nathan, Lennert & Dieter pikten we nog een ritje op Radja River mee. Deze keer had ik meer geluk en kwam er toch iets droger uit!

 

Allemaal terug verenigd gingen we de brug over om in de Blood bar iets te drinken. Het was daar zeer gezellig. De avond was rustig aan het invallen. Op deze prachtige locatie kwamen we even op adem. Het personeel van de Blood Bar gingen volledig op in hun rol! Zelden ons zo goed geamuseerd in een bar!

De innerlijke mens moest toch nog iets meer versterkt worden dus gingen we een pizza eten in het restaurant dat binnekort volledig zal veranderen van gedaante. Ondertussen was de avond goed en wel gearriveerd en was de sfeer in het park volledig omgeslagen. We pikten Quarantine nogmaals mee en zoals verwacht was deze nu nog veel beter! Dit mocht van ons gerust een groter en langer spookhuis zijn! Ook het spookhuis mineblast stond ons nog te wachten. Deze liep nu in de omgekeerde richting en dit leverde wel een verbetering in het verhaal errond op. Wel waren er enkele opstoppingen wat het meer als een polonaise deed aanvoelen, jammer!

 

Er was ook 3x die avond een speciale vuurshow. De show op zich was niet slecht, maar toch vond ik het jammer om eigenlijk tijdens parktijd naar zo’n show te moeten kijken terwijl er op het einde van de Nocturne geen afsluitende show was. Walibi, misschien deze show dan ook als afsluiter nog eens opvoeren? Het is maar een idee.

We hadden nog 1 spookhuis te gaan, genaamd Invazion. Invazion is het oudste spookhuis en dat begon wel op te vallen. Voor de acteurs niets dan lof, maar sommige stukken van het decor waren kapot. Spijtig ! Na het bezoeken van dit spookhuis hadden we nog de tijd om enkele nachtelijke ritjes te maken in zowel Dalton Terror, Pulsar als Weerwolf! Dit blijft toch een beest van een woodie. Hiermee werd onze avond afgesloten en druipten we voldaan af. Een prachtige editie van de fandag in een topgezelschap! Er rest mij enkel nog mijn medegriezelfans te bedanken voor deze prachtige dag!

 

Sfeerverslag en foto’s: Dimitri Delanghe