Sfeerverslag: Toverland Halloween 13/10/2013

Halloween in Toverland, ik wist niet goed wat ik me er moest bij voorstellen, maar wou het zeker een keertje beleven, nog even een extra slachtoffer gezocht om mee te gaan griezelen, dat slachtoffer bleek Maarten te zijn, later voegden Sven en Michiel zich nog aan bij onze groep. De parking oprijden deden we net voor 13 uur, en die stond al verassend vol. Al op de promenade merk je dat men hier iets van theming kent.

 

Onze dag begonnen we op Willy Sommers wijze, want we draaiden rond en rond en rond…

Ook in hal 1 vonden we heel wat pompoenen en andere Halloween decoratie terug.

Er werd vandaag nog wat rond de pot gedraaid.

 

Om hierna langsheen de pompoenen richting Boomerang te wandelen.

 

Waar Maarten en ik nog voorbij werden gestoken door een iets te enthousiast klein meisje, dat na haar ritje zo zot was dat ze aan de verkeerde kan van het treintje uitstapte en vervolgens tussen twee karretjes door probeerde over te steken waardoor ze zonder Maarten’s hulp wel eens met de voetjes had kunnen komen vast te zitten. Na hal 1 ging het richting hal 2.

Peek a boo, i see you.

We pikten nog even de Toos Toverhoed show mee.

 

Attracties deden we niet in het Magic Forrest, want de enige waar ik zit in had, had een veel te lange wachtrij, Woudracer. Dan maar naar de Magische Vallei.

Wat een prachtig stukje theming, enkel jammer dat de sfeer net iets minder is tijdens grijze herfstdagen. Maar niet getreurd daarover, Dwervelwind wacht op ons.

 

Holy moly, daar staat Tolly Molly, niet echt interessant voor volwassenen, maar wel handig om rustig je parkplannetje te bestuderen.

Natuurlijk kunnen we niet voorbij Djengu River, zonder hem een keertje gedaan te hebben.

Aan water geen gebrek in deze vallei, jammer genoeg heb ik de grootste watervallen nog niet in werking mogen zien.

Er zitten ook enkele nieuwe bewoners in de vallei.

Langsheen de talrijke pompoenen liepen we richting Troy gebied.

We besloten onmiddellijk richting woodie te lopen, die tijdens deze Halloween dagen een nieuwe naam kreeg, DesTroy.

Het is hier dat Sven en Michiel ons groepje compleet maakten. Samen met hen ontdekten we dat Toverland ook garant staat voor animatie.

Langsheen een kerkhof wandelen, alles is mogelijk in Toverland.

Nog een achtbaan te doen, aangezien deze eerder op de dag een panne had.

Na wat waterpret, belanden we opnieuw in Dwervelwind en Djengu River.

Om hierna te genieten van een super lekkere swirl.

Ook al is hij kleiner dan zijn soortgenoten, Scorpios bied je van de eerste seconden al de nodige kriebels in de buik.

 

Eén ritje Troy? Nee dat kan niet, snel opnieuw gaan aanschuiven.

Sven en Michiel kregen stilaan een hongerke, Bobby Turbo had ook wel zin in een stukje mals vlees. En hij kon de verlegen Maarten ook nog overtuigen tot een foto met de meisjes van het heksenwinkeltje.

Cirqeu Bizarre deed hun kunstjes nog een keertje over.

 

Het zonnetje begon te dalen, de muziek veranderde en het echte Halloween kon beginnen. We gingen richting deze woonwagen om de Gypsy Wagon show mee te pikken, we waren net tien minuutjes te laat en merkten op dat iedereen er verdween, vreemd, is hij afgelast door de regen, is hij al afgelopen,? Straks nog maar even komen kijken dan.

Tijd om het Troy gebeid in te trekken en te ontdekken wat Halloween in Toverland echt te bieden heeft.

Dreigende Troy muziek, mistmachines, prachtige verlichting, vuureffecten en heel wat personages volledig in thema, dit gebied was gewoon geweldig.

Wauw, dit gebied krijgt de volle tien op tien van ons.

Net buiten het Troy gebied weerklonken de  beats van percussieband U’Mtata.

Enkele gedrochten vertelden verhaaltjes rond de haardvuurtjes.

Toverland haalt echt alles uit de kast om de bezoekers een topervaring te geven, even gaan kijken of dit in de Magische Vallei ook het geval is.

En ja hoor, ook hier aangepaste muziek, die extra versterkt werd door extra grote luidsprekers. In deze vallei liep het vol Dwervels of Doom.

Ook al vonden we de verlichting van het Troy gebied net iets sfeervoller, toch deed Toverland ook in dit gebied hun uiterste best. In sommige parken is de fontein buiten de show uren enkel een grote vijver, Katara blijft de ganse dag voor aaah’s en oooh’s zorgen. Vanuit Dwervelwind kregen we een mooi overzicht op de prachtig verlichtte gebieden. In het gebiedje rond Katara kwamen Voodoo gedrochten tot leven.

En alsof er al deze Scarezones nog niet genoeg waren werd het Magic Forrest tijdens de late uurtjes overspoelt door Skeletons.

In deze hal hing er een hele dik mistgordijn, waardoor de halloweensfeer echt voelbaar was, en ook hier prachtige aangepaste muziek.

Tijd voor een showtje, we kozen voor de Halloween Lasershow die plaats vind achter het kerkhof in de confertainement ruimte.

Een pover verkleedde dame liet ons binnen, foto’s maken was niet toegelaten, maar ik zal de show even beschrijven, geeeuuuuuwwwww, pfff, dit soort lasershow vind je in de gemiddelde discotheek ook terug, nee echt niet de moeite waard.

Dan liever terug naar het Troy gebied, voor een geweldig zalig ritje Troy By night, die voor het eerst met twee treintjes reed.

Wauw, Troy in het donker maakt hem nog tien mal beter en intenser. We ontdekten nog enkele leuke details op de kisten waarin het fotopunt verwerkt zat.

Scorpios kwam ook nog een keertje aan bod.

 

Na het verleidingsspel tussen Michiel en Helena was het tijd om richting Gipsy Wagon te lopen.

Waar de zigeunerinnen me meesleurden om een danske te placeren. Ook Maarten had het aan zijne rekker. Michiel werd nog bijna ontvoerd door een van de dames.

Als de show net zo goed is als de entertainment er rond, word hij top. De man begon met het slikken van een degen. Daarna nog wat onnozele trucjes met wat lege flessen. En het stelen van de ziel van deze “toevallige” vrijwilligster. Was na tien minuten de zeer teleurstellende show afgelopen.

Dan waren de heksen in het Land Van Toos leuker.

Nog een scarezone moesten we gezien hebben, de Mummies.

 

Deze zone was wederom enorm geslaagd.

Tijd nu voor de slotshow, Katara Fountain Of Magic, in een aangepast Halloween uitvoering. Enkele Dwervels Of Doom betoverden de waterstralen, met voor deze dag aangepaste muziek.

 

Zeer leuk om te zien, maar niet zo veel anders de normale uitvoering, ergens had ik een beetje gehoopt op enkele vuureffecten, maar al bij al de perfecte afsluiter van een topdagje.

Tijd om huiswaarts te keren, maar Toverland zou Toverland niet zijn, zonder een laatste portie entertainment, want de bezoekers werden uitgezwaaid door alle personages, op de dreunende tonen van de percussieband. Op dit plein liepen ook nog enkele indrukwekkende Saurussen rond.

Wauw, Halloween in toverland heeft me echt verbaasd, met geringe verwachtingen ging ik er naartoe en ik werd werkelijk overweldigd door de sfeer, muziek, verlichting en prachtig uitgewerkte personages, enkel jammer dat de shows een beetje een tegenvaller waren, toch raad ik iedereen dit event aan.

 

Maarten zorgde nog voor deze beelden.

 

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck