Sfeerverslag: Toverland 05/05/2013

Ongeduldig waren wij al weken om de Magische Vallei te ontdekken, en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Tristan, Timothy, Stijn, Jimmy, en ik vertrokken richting Toverland. Bij aankomst nog snel op de foto met Toos Toverhoed.

 

En ons dagje kon beginnen, het viel ons dadelijk op dat het volk meer en meer de weg naar Toverland weet te vinden.

Na wat gekheid in Waterspektakel gebied. Ging het richting Troygebied.

Waar Troy al op ons stond te wachten, positief is dat dit gebied al van bij aanvang geopend was.

Na ons ritje moeten we bekennen dat hij wel iets ruwer geworden is, maar dan het goede soort ruwheid, het blijft een pareltje.

Onze volgende attractie werd Scorpios, een leuk en niet te onderschatten bootje.

Vandaag was het ritje extra verfrissend, doordat we een pak water van de fontein over ons heen kregen. Tijd nu om even afscheid te nemen van onze favoriete woodie om de Magische Vallei te betreden. Om deze vallei te bereiken kan men nu onder Boosterbike doorlopen.

Al van bij de grot die toegang geeft, weet je dat je ogen te kort zal komen. Aan watervallen geen gebrek.

De hoogste tijd nu om Djengu River te gaan uittesten, tijdens de bouw waren er velen pessimistisch over de bouwer, gelukkig ook enkele die wel positief waren, en die zouden gelijk krijgen.

Jammer dat de filters van de grootste watervallen aan de uitgang van Djengu het vandaag lieten afweten, waardoor deze niet werkten. Maar over de rit zelf nu, wel deze heeft alles wat hij moet hebben om geweldig leuk te zijn, snelle stukken, natheid, golven, enkele verrassingseffectjes, een waterval, en hij spint nog harder dan Dizz ooit zal spinnen. Ook de wachtrij is prachtig aangepakt, enkel het station is nog wat kaaltjes, maar dit zou later nog aangepakt worden, omdat het budget tijdelijk op was.

Ook de andere attracties in dit gebied werden mooi aangekleed.

Ook al deden we Dwervelwind vorig seizoen al meermaals, toch ziet hij er in afgewerkte staat veel beter uit.

De rit zelfs is soepel, pittig, en met de juiste verdeling kan hij zelfs tollen als gek. Verder wandelend kwamen we aan bij het grootste horecapunt van de vallei, dat omgeven werd door water, waar de kleinsten zich konden uitleven. Ook Boosterbike kreeg een foto en souvenirshop.

Woudracer kan men nu eindelijk zien rijden.

 

Na een ijsje, boterhammeke, en wat drinken… tijd om Dwervelwind nog een keertje te doen.

 

Ook Boosterbike kreeg een bezoekje van ons, wel jammer dat deze nu niet echt meer in het plaatje past.Maar het blijft een leuk tussendoortje.

Tristan besloot om de lange wachtrij van Woudracer te gaan trotseren, wij hadden daar minder veel zin in, ik nam liever de tijd om wat foto’s te maken met Jimmy’s spiegelreflex.

Terug richting Troy, want die verdient het meer dan een ritje te doen met ons.

 

Nog snel wat foto’s maken van Boosterbike, die je vroeger niet nemen kon.

Maar de Magische Vallei had ons in zijn greep en lokte ons terug richting Djengu River. We ontdekten meer en meer Dwervels.

Zelfs de Peace Dwervel liep hier rond, of wacht, nee, het Timothy maar.

 

Djengu kon ons overtuigen tot nog een rondje of 2, 3, 4, 5 of zoiets. En met elk rondje werden we natter en natter. We geven hem dan ook the seal of approvel.

Aangezien de fonteinshow weldra zou beginnen, besloten we nog een ritje of 2, 3 mee te pikken op D’Wervelwind.

Tijd voor Katara: Fountain of Magic. Na overleg en het nodige nadenken over deze show, was ons oordeel dat Toverland hiermee bewezen heeft dat Bigger niet altijd Better is. Al denk ik wel dat bij een avondopening de show nog meer tot zijn recht zal komen.

En dan richting Backstroke.

 

Afsluiten deden we waar we begonnen waren, met Troy. We kregen nog een extra ritje aangeboden door met zijn allen luidkeels “nog een keer te roepen”. Wat aantoont dat enthousiaste medewerkers een belangrijke rol spelen in het bieden van een leuk dagje uit.

Tijd nu om naar huis te vertrekken, en ik moet toegeven dat dit de eerste keer was, dat ik dit deed met spijt in het hart, ik had er best nog wat langer willen rondlopen en genieten. Dit park mag me nog vaak verwelkomen daar ben ik nu wel zeker van.

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck