Sfeerverslag: Speelpark Oud Valkeveen + Julianatoren 08/10/2017

Themeparkfreak Jonathan had slechts nog enkele parken in Nederland van zijn lijstje te schrappen, waaronder Speelpark Oud Valkeveen en Julianatoren. Aangezien deze niet zo heel ver van elkaar lagen, konden deze perfect gecombineerd worden. Hij besloot samen met mij, Nathan, een tripje te plannen richting de twee Nederlandse parken. Ook Dries vergezelde ons vandaag.

 

Met een klein beetje vertraging kwam ik ’s morgens aan in het station van Mechelen, waar Jonathan en Dries me al aan het opwachten waren. We vertrokken redelijk vroeg, zodat we rond openingstijd zouden arriveren in het eerste park voor vandaag, Speelpark Oud Valkeveen.

We kwamen aan in Oud Valkeveen op een nagenoeg lege parking. We liepen al een klein stukje door het park, dat een gezellige sfeer uitstraalde. Het park lag er ook erg netjes bij. We namen rustig enkele foto’s.

 

Onze eerste attractie werd de grote glijbaan van het park.

 

Daarna gingen we door naar de Vliegende Valk, de butterfly van het park, met een erg mooi karretje. Het is altijd een beetje discussie of dit nu een achtbaan is of niet. Jonathan en ik tellen hem niet mee, Dries wel. Hoe dan ook, we kunnen hem aanvinken.

 

Vlak naast de butterfly ligt onze volgende stop, de achtbaan van het park. Deze staat sinds 2013 in het park en is een gewone big apple coaster.

 

We namen even het treintje om naar de andere kant van het park te gaan. We ontdekten dat we nog een heel stuk van het park niet gezien hadden. Opvallend is dat het geen klassiek treintje is dat over sporen rijdt maar gewoon over een soort van verhard pad gaat.

 

We stapten uit en begaven ons richting de lunatic jet. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit attractietype deed en ik vond het best leuk. Deze soort attracties zijn normaal gezien zelfbediening, maar toen wij hem aanzetten, kregen we een opmerking van het personeel dat we dat zelf niet mochten doen. Best bizar voor een zelfbedieningsattractie, ze zijn tenslotte daarvoor ontworpen. Ik moet wel zeggen dat ze ons enorm vriendelijk erop gewezen heeft.

 

We besloten naar de andere kant van het park te gaan, waar we vanuit het treintje zagen dat er nog heel wat te beleven viel. Centraal in het park vind je nog enkele kleinere attracties, waaronder een kleine vrijevaltoren. Deze verraste ons toch wel, waardoor we tweemaal bleven zitten. Ook de kinderschommelboot kreeg een bezoekje van ons.

 

Achter deze zone zagen we een groot gebouw. Toen het we binnen gingen kijken, zagen we niet alleen een show voor kinderen, maar ook een kleine filmzaal en een hele reeks speeltoestellen. We konden het uiteraard niet laten ze zelf ook even te testen.

 

Met een glijbaan uit het gebouw begaven we ons terug naar buiten. Ook hier, aan deze kant van het park, vind je het ene speeltuig na het andere. Trampolines, klimtorens en een soort van kleine kabelbaan. Ze kregen stuk voor stuk een bezoekje van ons, maar vooral die kabelbaan verraste ons. Je haalt er zo een hoge snelheid dat je aan het einde door de lucht vliegt om daarna terug op de grond terecht te komen.

 

Er was nog een groot grasveld dat spijtig genoeg hier en daar een beetje moerassig was. Toen kwamen we plots uit aan een strand met een zee erachter. Uniek, ik ken geen enkel ander park waar je echt de zee kan vinden. Met dit weer was het niet zo een succes, maar in de zomer kan dit een zeer leuke aanvulling zijn van een dagje pretpark, zeker voor kinderen.

 

Iets verder troffen we nog een oldtimerbaan aan. Na een ritje in deze attractie verorberden we een lekkere maaltijd.

 

Om 13u opende de Zwierezwaai, een molen die half over het water gebouwd staat en er best leuk uitzag. We besloten nog te blijven om een ritje te kunnen maken in die attractie. Dat was het uiteindelijk wel waard, want de molen gaf een bijzonder leuke rit weg.

 

Daarna was het tijd om door te gaan naar de tweede bestemming voor vandaag. Na een autorit van ongeveer 45 minuten kwamen we aan in Julianatoren.

 

Dit park oogde meteen compleet anders dan Speelpark Oud Valkeveen. Eveneens gezellig, maar op een compleet andere manier. In Oud Valkeveen waren er heel veel open vlaktes, terwijl hier alles op elkaar gebouwd is.Onze eerste bestemming is meteen de achtbaan Jul’s Rollerskates. Deze achtbaan is gebouwd door Vekoma en geeft een leuk ritje weg.

 

Vlak naast de achtbaan zagen we een soort gekke helikoptertjes die omhoog en omlaag gingen. We besloten er maar even in te kruipen en te genieten van het uitzicht. Unieke dingen, ik ben ze nog nergens anders tegengekomen.

 

De tweede attractie die onze interesse wekte, was de butterfly van het park.

 

Daarna kropen we ook in de Tollende Muis, een zogeheten luna loop. Hier staan er maar liefst drie bij elkaar.

 

Naast de luna loops stonden er enkele grote glijbanen, waarvan ook één die zeer steil naar beneden ging. Uiteraard moesten we deze uitgeprobeerd hebben en het was toch best spannend om eens te doen.

 

Daarna nam ik rustig de tijd om enkele zaken te filmen en te fotograferen. In het park vind je nog zeer veel kinderattracties die vlakbij elkaar staan. Het park weet heel goed de ruimte te gebruiken die ze hebben.

 

Jonathan en Dries kropen nog in onder andere de botsautootjes en botsbootjes, die hier voorzien waren van een waterkanon om elkaar nat te schieten.

 

Vervolgens besloten we onze maag te vullen. Veel tijd hadden we niet meer en er waren enkele attracties die we nog wel wilden doen, dus begaven we ons naar de Springende Piraat, de lunatic jet van het park. Hier mochten we hem wel zonder probleem zelf bedienen.

 

Aan de ingang van het park bevindt zich ook een oldtimerbaan, die je meeneemt tussen de dino’s. De attractie zag er mooi uit en was ook best wel lang.

 

We troffen ook nog een spookhuis en een simulator aan, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. We beklommen nog wel even de toren van het park, die hoger is dan het lijkt. We besloten de treden te tellen, maar aangezien we alle drie een ander getal uitkwamen, zullen we zeggen dat het er ongeveer 119 zijn.

 

En zo zat onze dag erop en begaven we ons terug naar huis. We hebben ons zeer goed geamuseerd in deze twee kleine, maar zeer gezellige parken.

 

Sfeerverslag: Nathan Gevaert

Foto’s: Dries Defever