Sfeerverslag: Slagharen – 25/3/2018

Met Black Friday hielden heel wat parken acties in verband met hun abonnementen. Zo ook Slagharen. De aangeboden deal was hier zo mooi dat ik hem moeilijk kon laten liggen. Zodoende moest ik dus aan het begin van het nieuwe pretparkseizoen een bezoekje brengen aan dit charmante parkje.

 

’s Ochtends vroeg vertrekken op een kalme zondagochtend is toch altijd makkelijk. Er was amper verkeer onderweg en zo raakte ik al snel bij de afgesproken plek om Frederik op te pikken. Met twee rijden is nu eenmaal al plezanter dan alleen en zo ging de tijd sneller voorbij. Even de autosnelweg verlaten in Utrecht om Jos op te pikken en door naar Slagharen. Al snel kwamen we aan op de parking. Deze is overduidelijk nog maar net vernieuwd, of toch gedeeltelijk. Het gedeelte waar de auto’s effectief geparkeerd staan, is nog steeds aan vervanging toe, maar hoe ze de oprit al aangepakt hebben geeft goede hoop dat dit toch ook nog aangepakt wordt!

We kwamen bij de Guest Service, waar onze abonnementen waren al snel aangemaakt. We gingen het park binnen. Een eerste indruk van het park kregen we al van de vernieuwde ingang. Deze past geheel bij de stijl van het park en is zeer mooi afgewerkt. Eenmaal binnen valt het op dat het park in twee delen is ingedeeld, en verbonden met zowel een monorail als een stoeltjeslift. Een uniek concept!

 

We beginnen onze dag met een ritje in de Mine Train. Een ietwat oudere baan, maar daarom niet een minder aangename rit! Verder wandelen we het Jules Vernes themagedeelte, Adventureland, binnen en er lonkt al een zeldzame attractie, een Schwarzkopf enterprise! Hiervoor had ik enkel nog maar de Huss variant gedaan en ik moet zeggen dat deze Schwarzkopf toch een intensere rit aanbiedt! Verder staan er in dit themagebied vooral kinderattracties, maar toch ook al een blik op de toekomst van Walibi Belgium met een Twist & Splash!

 

De octopus was gesloten vanwege een technisch defect, maar de drop tower werkte wel. Hoewel deze niet de hoogste toren is dat ik al gedaan heb, was hij wel verassend intens! Enkel spijtig van het pijnlijke beugelsysteem. Ondertussen was op het hoofdplein van het park heel wat commotie te merken. Ze waren duidelijk bezig met een nieuwe reclamespot op te nemen in het park! Heel wat mooie wagens van het park stonden hier opgesteld en er waren ook enkele acteurs aanwezig.

 

Vervolgens liepen we verder langs de main street van het park, want in de verte blonk nog heel wat indrukwekkender achtbaanstaal! Gold Rush was op ons aan het wachten. Er was amper volk in het park, dus de wachtrij was ook onbestaande. Meteen een ritje frontseat en wat een ritje was dat! Gerstlauer weet duidelijk hoe ze een lancering aan moeten pakken en ik kijk al uit naar het exemplaar dat ze volgend jaar gaan neerzetten in Bobbejaanland! Hopelijk rekenen ze daar wel op een hogere capaciteit, want het verschil in bezoekersaantallen tussen de twee parken is toch groot.

Na het ritje frontseat moest er ongetwijfeld een ritje backseat volgen en wat een ervaring! Backseat is duidelijk de beste plek in deze baan! De airtimemomenten volgen elkaar snel op en smeken om meerdere rerides! Deze zijn dan gedurende de dag ook veelvuldig gebeurd, aangezien er amper volk in het park aanwezig was. Hierna liepen we verder en kwamen we nog een klassieker tegen. Deze keer in de vorm van een Schwarzkopf Troika! Deze was voor mij ook een eerste keer dat ik dit type deed en het gaf wel een leuk ritje weg. Ook wachtte er nog een darkride in de buurt op een bezoekje, dus stelden we dit niet langer uit. Een darkride in een tent, speciaal, want in plaats van normale bootjes waren dit ronde bootjes, maar de rit op zich stelde niet veel voor.

 

Hierna was het tijd om te eten. Veel volk dat langs buiten aan het aanschuiven was, maar binnen konden we zo bestellen! Snel bediend en voldoende, zo was de innerlijke mens ook weer aangesterkt. We vervolgden onze dag met enkele attracties die we nog geen ritje hadden gegeven die dag. De Apollo wachtte op ons en ook hier konden we zo instappen. Opnieuw een unieke rit! Hier was het toch opletten geblazen voor de voeten, aangezien deze niet eerst omhoog gaat! Het was best een unieke ervaring, aangezien ik bijna overal aankon met mijn voeten als we ronddraaiden. Wat een beeld met die bol erbij! Ook het reuzenrad kon niet ontbreken in deze dag. Het biedt toch steeds interessante beelden om een park vanuit de hoogte te zien!

 

Na nog enkele rerides op Gold Rush en een ritje op Ripsaw Falls liep deze dag op z’n eind. Aangezien er ons nog een vier uur durende terugrit stond te wachten, keerden we wat vroeger, maar voldaan terug. Slagharen is een parkje dat mij zeker kon charmeren. Het is enkel spijtig van het hoge aantal arcadehallen in het park. Dit deed toch wat afbreuk aan de sfeer en de charmes van het park. Al bij al is het een park dat toch duidelijk stappen onderneemt richting de toekomst en welke ik toch ook zal blijven volgen!