Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – Ketnet Kerst 26/12/2015

Thuis zitten op een schitterende lentedag, ik bedoel zomerse dag, alhoewel, 2de kerstdag is dat geen winter? Op deze zonnige zaterdag leek Moedertje Natuur al even hard in de war als wijzelf, 16 graden op de thermometer, bij zo’n weer blijven wij niet op ons lui gat in de zetel zitten. Het Kerstevenement en de Ketnet dagen lokten ons opnieuw naar Plopsaland De Panne.

We arriveerden iets na elven aan het park, waar enkele lieve dames ons stonden op te wachten, een warm onthaal aan het begin van wat nu al een schitterende dag beloofde te worden.

In plaats van een grote Ketnetshow, besloot de zender het dit jaar anders aan te pakken. Geen show maar een hele dag animatie op het dorpsplein. Bij die animatie hoorden heel wat volksspelen, zeer leuk allemaal.

Na de verkenning van alle spelen, mocht het voor ons net wat steviger, we besloten daarom ook meteen pas te zetten naar, wat naar onze mening, de beste achtbaan van België moet zijn.

Wat een toppertje is die Anubis,  dit pronkstuk van Gerstlauer is voor velen dan ook een van de hoofdredenen om dit park te bezoeken.

Piet Piraat had ons ingefluisterd dat we zeker rond een uur of één een kijkje moesten gaan nemen aan het kampioenencafe, waar Markske en Boma hun opwachting zouden maken. Wij, gehoorzaam als we zijn, zorgden dan ook dat we tijdig aanwezig waren, waardoor we op toevallige wijze getuige waren van de huldiging van de heren voor het gouden album Jubilee.

Na het plechtige gedeelte mochten de fans naar binnen, waar ze de kans kregen om op de foto te gaan, ook wij lieten deze kans uiteraard niet aan ons voorbij gaan.

We volgden na de signeersessie Balthazar Boma, of beter gezegd, Marijn De Valck richting het dorpsplein, waar hij op de kiosk enkele liedjes zou brengen.

Tijdens het optreden grepen we nog onze kans om op de foto te gaan met Jan Verheyen, de regisseur van de film en Markske.

Na het optreden nam Ketnet opnieuw het podium over, er zou een danssessie beginnen, waarbij iedereen uitgenodigd werd om mee te swingen en zingen. Hiervoor werd beroep gedaan op de Bossuwé zusjes, waarvan eentje nog mee deed aan K3 zoekt K3. Was het ons enthousiasme of eerder de mannelijke hormonen die het overnamen, ik weet het niet, maar ook wij deden vol enthousiasme mee met de dames, waar wij enkel ‘Allokes’ op konden zeggen.

Na afloop, kon Bobby Turbo uiteraard niet anders dan zijn reputatie veilig te stellen en met deze prachtdames op de foto gaan.

De fotografen onder ons trokken door het park, met camera in aanslag, om heel wat foto’s te maken van het zeer mooi versierde park.

Ook op het kermisplein was er heel wat animatie voorzien.

We zakten opnieuw af naar het Dorpsplein, om een hoela hoop sessie bij te wonen. Opnieuw een zeer leuk momentje, een prachtige dame die al kronkelend een hoela hoop om haar middel liet draaien, daar worden wij uiteraard wel vrolijk van.

Maar ook de schattige dames in ons gezelschap deden hun duit in het zakje en deden vrolijk mee.

Na al dat kronkelen, zingen en dansen, werd het tijd om toch nog eens een attractie te doen, we besloten te beginnen met de Rollerskate.

Om nadien Kaatje haar zone onveilig te maken door een ritje te maken op Victor.

De dappersten trotseerden ook die ene attractie die je al van verre ziet staan als je naar het park rijd, Rox. Deze Star Flyer bood ons een geweldig zicht op de ondergaande zon.

Een Kerst evenement zonder Kerstman is natuurlijk ondenkbaar, dus brachten we hem even een bezoekje. Om nadien een lekkere Bicky Burger te verorberen.

De duisternis was intussen gevallen, wat een totaal andere sfeer aan het park geeft. Geweldig leuk ook voor de amateurfotograaf, om zijn beste kunstjes boven te halen.

Als laatste attractie doken we opnieuw in die topper, waarmee we ons dagje begonnen.

Om nadien de kerstparade te aanschouwen die door het park trok.

Na de parade wandelden we terug naar het dorpsplein, waar een DJ voor de nodige beats zorgde, de dansmariekes vrolijk dansten en Hoela Hoop Girl een bijzonder heet kunstje uithaalde.

De dag werd afgesloten door een knallend vuurwerk.