Sfeerverslag: Pirates en Princesses Annual pass holder avond – Disneyland Parijs

Op vrijdag 22 maart 2019 nam Disneyland Parijs afscheid van het ‘Pirates and Princesses festival’ en deed dit met een exclusieve avondopenstelling voor jaarpashouders. Het park was exclusief voor ons geopend vanaf 21u tot en met 1u ’s nachts.

 

We kwamen aan en er stond al een grote wachtrij. Het controleren van de tickets en de opvang van het volk verliep dan ook chaotisch. We stonden van voor Fantasia Gardens aan te schuiven waar een ganse sliert volk toch redelijk in de weg stond van het volk dat het park wilde verlaten. Bovenaan de trappen werd je ticket gecontroleerd en vervolgens werden we in kleine groepen naar de veehokken bij de kassa’s onder het Disneyland Hotel gebracht. Hier werd iedereen in groepen geplaatst en was het wachten geblazen. Er was heel wat volk verkleed, wat dan ook voor die ene avond was toegelaten door het park. De fans vonden die mogelijkheid overduidelijk leuk want er werd heel wat aan “disneybounding” gedaan. De fans waren als een heel grote selectie van de disney-characters verkleed, de een al wat beter dan de andere maar dit kwam de sfeer enkel maar ten goede.

Klokslag 21u mochten we het park binnen. We werden verwelkomd door iemand van beide teams op het treinstation en als we onder het spoor door gingen kregen we een goodiebag en een kwalitatief plan voor de avond. Wat onmiddellijk opviel was de prachtige verlichting van Main street en het kasteel! We bekeken de planning en beslisten om direct voor de show “Minnie’s Pirate Academy” te gaan. Deze show was in het verleden al eens te zien tijdens enkele Halloween-avonden maar werd sindsdien licht aangepast en werd opnieuw gebracht in dit thema. Het voordeel van een show op zo’n avond is toch wel dat je met alle fans samen altijd wel een interactief publiek hebt en dit toonde zich ook bij deze show. Een toppertje om mee te beginnen! We kwamen buiten en zagen dat, zoals verwacht, de attracties zowat instappen waren. Een ritje Hyperspace Mountain sloegen we dan ook niet af en de baan was al lekker warmgedraaid tijdens de dag dus was het een zeer plezante rit!

We wilden toch graag met enkele characters op de foto op deze avond maar enkelen waren gewoon niet te doen qua wachttijd. We waren dit wel verwachtende maar om wachtrijen van 5u te zien voor “Anna en Elsa” en “Belle en het beest”, daarvoor moet je toch al goed gek zijn vind ik. We zijn in totaal met 3 characters op de foto kunnen gaan. Minnie in haar piratenoutfit, Merida van de Disney-Pixar film, Brave en Vaiana. Tussen de foto’s in konden we nog gebruik maken van Big Thunder Mountain die tijdens de dag nog in onderhoud was maar ‘s avonds speciaal voor ons geopend werd. Een ritje met een onbestaande wachttijd op wat toch DE populairste coaster van het park moet zijn, wie kan dat nu weerstaan? En al zeker niet in het donker! Bovenal viel op dat met het weekje onderhoud dat ingepland was, dat alle effecten terug werken! Er komt op verschillende plaatsten rook uit, de explosie op het eind werkt terug, de animatronics werken, de splashdown werkt… Noem het op, het werkte! Hopelijk hebben ze hiermee nu de permanentere oplossing voor de explosie bij de laatste lifthill toegepast.

Kwart voor 1 was het tijd voor de “Final confrontation” en stonden we dus ruim op tijd paraat. De paradewagens kwamen nog een laatste keer het park in en hoewel het grotendeels dezelfde show was als je steeds kreeg tijdens het seizoen, waren er toch leuke veranderingen voor deze avond. Je merkte het ook aan alle dansers en aan het publiek dat het seizoen met een klepper afgesloten werd. Het enige dat ik mistte was misschien nog wat meer interactie met het kasteel en eventueel vuurwerk, maar dan ben ik al heel kieskeurig!

Het was een avondje genieten van speciale events, veel characters en lage wachttijden bij de attracties. Een zeer plezante sfeer in het park en met zoveel verklede fans was de sfeer op en top! Het zal zeker onze laatste AP-avond niet zijn!