Sfeerverslag: Phantasialand – Wintertraum 2021

Zoals ieder jaar trekken Hannelore en ik richting een pretpark op het einde van het jaar. Traditioneel boeken we er dan ook een overnachting bij, uiteraard is dit ook nu weer het geval. Vanavond slapen we namelijk in het Charles Lindbergh hotel in Phantasialand. Wat het extra is interessant is dat we ‘s avonds een 3 gangendiner krijgen en natuurlijk wordt er ook kerst gevierd in Phantasialand.

 

Dag 1:

Om 10u30 parkeren we onze auto op parking Berlijn bij Phantasialand. Dit is de parking het dichtste bij de hoofdingang van het park en vlakbij ligt ons hotel. Deze parking is enkel voor de gasten van het Charles Lindbergh hotel, het hotel waar wij dus slapen. Via een handige loopbrug kunnen we vlug en vooral veilig de drukke straat oversteken en bereiken we zo vlot ons hotel.

Eenmaal binnen in het Charles Lindbergh hotel, valt ons op dat we in een soort tunnel zijn terecht gekomen. Op de muren staat geschreven waar we de incheckbalie kunnen vinden en zo lopen we langs een rolband met koffers richting de incheckbalie.

Aan de incheckbalie krijgen we meteen goed nieuws want onze kamer/cabine is al klaar. Vliegensvlug besluiten we onze bagage dan maar meteen uit de auto te halen en onze cabine te gaan ontdekken. Onze cabine ligt op de bovenste verdieping waardoor we een prachtig zicht hebben op Rookburgh. De cabine is zoals verwacht klein en heeft wat weg van een kamertje in een vliegtuig. Er staan 2 eenpersoonsbedden elk aan de zijkant en in het midden is er een klein gangetje gemaakt. Achteraan vinden we nog een kleine badkamer met douche.

Onze bagage staat veilig binnen, dus trekken we richting het park. Via een aparte ingang komen we zo direct terecht in Rookburgh en natuurlijk besluiten we direct een ritje te maken op FLY. Deze toffe Flying Coaster zie je overal vliegen doorheen Rookburgh. FLY gaat op en onder verschillende gebouwen en soms zelfs er dwars doorheen. Tijdens de rit ga je ook 2 keer overkop al voelt dat hier meer aan als 2 zijdelingse rollen. Tijdens het vliegen heb je bovendien een prachtig zicht op dit mooie gebied.

In de Main Street van het park, of Alt Berlin zoals het hier heet, hangt het vol met sierlijke kerstverlichting. Het plein centraal in het park is ook prachtig versierd, er staat een mooie schaatspiste met errond een kleine kerstmarkt.

Op ditzelfde plein vinden we ook de darkride Maus au Chocolat terug. Deze knotsgekke attractie neemt je mee op muizenjacht. Met een spuitzak moet je proberen zoveel mogelijk muizen te raken op enkele 3D-schermen. Toffe attractie, al blijft het trekken aan het touwtje verdraaid lastig.

De toffe kerstversiering laten we achter ons en we trekken richting Klugheim. Dit mysterieuze gebied is de thuisbasis van de launch coaster Taron en de junior boomerang coaster Raik. Als eerste besluiten we een ritje te maken op Raik.

Uiteraard mag ook een ritje op Taron niet ontbreken. Deze achtbaan vind ik nog steeds 1 van de beste achtbanen die ik al heb mogen doen. Er zijn 2 krachtige lanceringen, heel veel airtimemomenten en de omgeving rond de achtbaan is werkelijk prachtig. Vanavond doen we deze achtbaan nog eens maar dan in het donker.

Achter al dat achtbaangeweld is het tijd voor wat rust. We gaan genieten van 2 kerstshows. De eerste show die we bekijken is “Der Goldene Faden”, een mooie show vol met acrobatie. Talvia is dan weer de 2de show die we bekijken. Deze show is een wintersprookje waarin heel wat wordt gezongen. Na die show besluiten we een taartje te eten in het nieuwe horecapunt Tortchen & Co.

In ons hotel is er ook een cocktailbar die alleen toegankelijk is voor hotelgasten. Na wat zoeken vinden we de bar en besluiten we een cocktail te proeven.

Na het proeven van de overheerlijke cocktail besloten we terug te keren richting het park. Ondertussen is de avond gevallen en is het al goed donker in Phantasialand. In het donker komt de vele kerstverlichting natuurlijk prachtig uit.

Ook in het Afrikaanse gebied heeft het park enkele sfeervolle verlichting gehangen en hebben ze enkele lichtkunstwerken geplaatst. De lichtkunstwerken zijn Afrikaanse dieren die tussen de rotsen en het struikgewas zijn geplaatst. Uiteraard konden we het niet laten om eens een ritje in het donker te maken op Black Mamba.

Zoals eerder vermeld wilde ik ook een ritje maken op Taron in het donker. Net zoals de rest van de dag bij de andere attracties stond er nauwelijks iemand te wachten. Taron in het donker is wederom iets speciaals, wat eigenlijk bij iedere achtbaan zo is. Naast Taron deden we ook nog eens FLY in het donker. FLY vind ik beter overdag, zo heb je meer zicht op alle details van Rookburgh.

Ook het Chinese gebied, achterin het park heeft in zijn eigen unieke thema enkele lichtkunstwerken gekregen. Enkele gigantische draken staan er volledige opgelicht.

Helaas aan alle mooie liedjes komen een eind, zo ook aan deze dag. Het park sluit zijn deuren maar wij sluiten onze dag af in Restaurant Uhrwerk. Hier kunnen we genieten van een heerlijke 3 gangen diner met onder andere een lekkere hamburger. De avond sluiten we af in de cocktailbar van het hotel waar we rond 23 uur onder de wol kruipen in onze cabine.

Dag 2:

Voor 9 uur werd ik helaas al wakker want slapen vlak naast een achtbaan heeft ook 1 nadeel. Wanneer de achtbaan ‘s morgens wordt getest dan maakt deze natuurlijk wat lawaai. Gelukkig kunnen we wat later genieten van een overheerlijke ontbijt in restaurant Uhrwerk. Met een goed gevulde maag trekken we richting het park om eens het andere deel te gaan verkennen. Zo kwamen we terecht in Wuze Town waar we onder andere deze toffe monorail deden.

In Wuze Town vinden we ook Winja’s Fear & Force terug. Deze 2 toffe spinning coaster zijn gebouwd in een grote hal en hebben elk enkele speciale elementen. Zo wordt bij ene de track zijwaarts gekanteld en kom je bij de andere terecht op een stuk track die op en neer veert.

Net naast de hal met Winja’s Fear & Force vind je een andere indoor achtbaan die een paar jaar geleden een make over heeft gekregen met onder andere een extra uitrusting in de vorm van VR-brillen. En vandaag krijg ik eindelijk de kans om die eens uit te proberen, iets wat bij vorige bezoekjes aan dit park niet mogelijk was. Normaal ben ik geen fan van VR-toestanden al vind ik dat het bij deze achtbaan een verbetering. Zeker wanneer ze je eventjes laten geloven dat je achteruit rijdt in plaats van vooruit. Ook de beelden zijn over de hele rit scherp.

Terwijl we onderweg waren naar Colorado Adventure besloot ik eerst een andere attractie uit te proberen, namelijk Mystery Castle. Deze droptoren speelt een paar keer jojo met je in een donkere toren.

De volgende attractie werd uiteindelijk Colorado Adventure, een Vekoma Mijntrein. Deze toffe achtbaan baant zich een weg tussen, langs en over de vaargeul van Chiapass, de wildwaterbaan van het park. De rit kent maar liefst 3 lifthills gevolgd door enkele scherpe bochten en diepe drops. De rit was ons zo goed bevallen dat we hem nog eens deden.

Als laatste maakten we nog een ritje op Black Mamba. Deze B&M inverted coaster blijft een pareltje mede dankzij de prachtige theming. Black Mamba baant zich in Deep in Africa een weg tussen alle rotspartijen door. Het hoogtepunt vind ik nog steeds de gigantische looping waar je zonder remmen doorheen raast.

Voordat we naar huis gaan, maken we nog enkele rerides op Taron, FLY, Black Mamba en Colorado Adventure. Wachten hoefden we toch nergens te doen, uiteindelijk besloten we rond 16 uur naar huis te gaan en lieten we dit prachtige park achter ons. Desondanks de mooie versiering kom ik toch liever in de zomer naar dit park, al is het maar om een ritje op River Quest en Chiapass te maken. En wie twijfelt om het Charles Lindbergh hotel te boeken kan ik alleen maar zeggen dat het zijn geld meer dan waard is. Uiteraard heb je een hele kleine kamer, maar dat wordt dan weer ruimschoots goed gemaakt door het prachtige zicht op Rookburgh en FLY. Het avondeten is heerlijk en je hebt meer dan genoeg. En dan is er nog de cocktailbar, waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Hier zien ze ons zeker nog eens terug!