Sfeerverslag: Movie Park Germany – Horrorwood 06/10/2012

Halloween in Movie Park Germany, na een keer geweest te zijn vorig jaar was ik er aan verkocht, dus moest er dit jaar ook een bezoekje aan gebracht worden. Vandaag waren mijn medeslachtoffers Tristan en Maarten. We arriveerden iets na openingstijd aan het park, waar de parking opvallend leeg bleek te zijn. Voor een weldaad aan decoratie moet je het niet doen, maar de sfeer en spookhuizen zijn na zes uur dan weer top.

 

Dit graf was wel mooi gemaakt.

 

 

We kozen er voor om als eerste attractie Van Helsing te gaan doen, want die kan natuurlijk niet ontbreken met Halloween.

 

Daarna gingen we richting Nickland, waar ook aan de kleintjes gedacht werd, met een familie Halloween gedeelte.

Er was zelfs een labyrint voorzien, jammer genoeg mochten wij dit niet doen.En er waren tal van leuke activiteiten voorzien.

 

Hierna gingen we richting Danny Phantom Ghost Zone, een lange naam voor theekopjes.

 

Aangezien we de eerste rit pech hadden niet op een draaischijf te zitten, besloten we er een tweede ritje aan vast te knopen. Daarna was het tijd voor de wilde muis.

Als volgende op ons menu stond de Dark Ride Ice Age, we wilden deze nog eens gedaan hebben vooraleer deze een make over krijgt.

Er zitten best wel leuke scènes in, maar hier in deze attractie overvalt de verveling me toch snel. En dan naar de volgende familiecoaster, Jimmy Neutrons Atomic Flyer, eer ge die naam volledig hebt uitgesproken is de rit al voorbij, maar toch blijft ik deze superleuk vinden.

 

Hierna deden we Time Riders nog een keertje, een simulator met enkele voorshows, waar wij geen woord van begrijpen. Hier werd ook een beetje Halloweendecoratie toegevoegd.

Aangezien het vandaag Halloween is, gingen we de horror ook nog even opzoeken in de SLC met parktreinnaam MP Express.

Vandaag was er een kermis madhouse in horror stijl voorzien, waar je voor 3 euro door mocht lopen, later op de avond kwamen er enkele acteurs in de attractie waardoor de prijs verhoogde naar 4 euro.

We deden vandaag ook de nieuwe 4D film Ice Age, de effecten zaten goed, de film is eerder een samenvatting van Ice Age Dawn Of The Dinosaur. Jammer dat Shrek hiervoor heeft moeten wijken.

Eerder die dag was de junior achtbaan Backyardigans Mission To Mars gesloten vanwege de lichte regen, maar nu hij geopend was deden we hem even.

Ook Mystery River konden we niet links laten liggen, hij blijft ondanks de staat van de theming toch een van de mooiere rapids.

Op onze horloge zagen we dat het vijf uur geworden was en we besloten richting eerste spookhuis te gaan, bij Maarten begonnen op dat moment de zenuwen al serieus op te lopen, aangezien dit zijn eerste Halloween van dit kaliber was. Om de zenuwen een beetje te kalmeren, dronken we ons nog wat moed in.

En dan zetten we koers richting Deathpital. Je beseft pas echt dat het Halloween is, als je deze horror attractie ziet passeren.

Nee, grapje, hier begon de wachtrij voor Deathpital, waar we het geluk hadden dat het nog relatief rustig was, en na twintig minuten konden we dan ook dit ziekenhuis betreden.

 

Het viel op dat, ondanks sommigen beweren dat Halloween in Movie Park steeds hetzelfde is, dat er veel nieuwe taferelen bijkwamen.

Toch nog even de sfeer beschrijven van Death Pital, je komt langsheen een hoop scènes die zo uit een horrorfilm lijken te komen, op een gegeven moment moet je door een gang lopen waar omwille van de rook je geen hand voor de ogen ziet, ik besloot een muur te volgen met mijn handen om zo vooruit te raken, maar plots voelde ik geen muur meer maar iets mals en vlezig, dit bleek het kontje te zijn van een van de vele figurantes, iets later kwam ook Maarten deze dame voorbij, en ook hij voelde iets mals en vlezig, dit bleek een borst te zijn, hij kreeg dan ook zonder medelijden een tik van haar zwaard op zijn hoofd, maar onze dag kon hierna al niet meer stuk.

Uit dit Horrorziekenhuis ontsnapt zijnde, was het zes uur geworden en werden alle monsters gelost in het park. De figuranten gaan ook met plezier samen met jou op de foto, maar vraag hen niet een foto te nemen van je groep, want dan beginnen ze op facebook puberachtige manier foto’s van zichzelf te maken.

Achteraf nam hij toch ook nog even onze foto.

 

Aangezien het toch Halloween is, deden we ook de monsterbaan, Bandit, een nachtmerrie voor velen, maar vandaag leek hij wel gesmeerd geweest te zijn, zo “soepel” reed hij nog nooit.

Op de foto gaan met monsters, het blijft er bij horen.

Hierna was het tijd om Side Kick nog een keertje te doen, aangezien dit een van onze favorieten is, voor Maarten werd het zijn eerste ritje ooit.

 

En dan begon eindelijk de zon onder te gaan, want bij daglicht is de belevenis van Halloween maar half zo goed.

Dit jaar waren er heel wat nieuwe personages te ontdekken in het park, wederom een bewijs dat niet elke Halloween hetzelfde is in Movie Park.

Ondertussen werd het tijd voor de Halloweenmusical, vorig jaar vond ik deze nog leuk gedaan, maar dit jaar kozen ze voor nieuwe zangeressen, en was de show maar half zo goed meer.

Langer dan vijf minuten hebben we dan ook niet verspild hieraan. Dan liever enkele sfeerfoto’s maken.

En dan was het tijd om te gaan gruwelen in Circus Of Freaks. Waar men de mensen entertainde met monsters die circuskunstjes deden, in een horroromgeving.

Ook nieuw dit jaar was het bandje in toepasselijke kostuums aan de Sportbar, die behoorlijk goede muziek brachten, Le Cirque Grimace.

De lijkwagen werd dit jaar verplaatst.

Tristan kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en besloot toch de kermis attractie te doen, maar dit bleek een beetje tegen te vallen.

Daarna was het dan tijd, voor het spookhuis dat achteraf ons favoriete zou worden, The Forgotten, wederom werden hier veranderingen aangebracht ten opzichte van vorig jaar. De wachtrij word voortdurend belaagt door monsters.

Natuurlijk gingen we ondertussen ook regelmatig op de foto met de gedrochten.

Hierna gingen we richting Bamboo Twister, het spookhuis in de vorm van een discotheek. De sexy danseresjes waren ook dit jaar aanwezig.

Na het doorlopen van de discotheek beland je tussen de bamboe, waar ik het hardst verschoten ben van de ganse dag.

Deze dame kwam uit de bamboe gesprongen.

Hierna stonden we aan de ingang van Alien Encounter die toch ook niet kon ontbreken deze dag, het viel op dat de rook alweer verdwenen was, en ook binnen in de attractie hadden enkele effecten de geest gegeven.

Hierna deden we nog een avondlijk ritje Mystery River, wat toch duidelijk een meerwaarde is.

Ook een ritje Jimmy Neutron by night sloegen we niet over, de operator gunde de mensen zelfs twee ritjes. Echte aantrekkingskracht heeft dit baantje natuurlijk niet s’ avonds. En dan werd het tijd voor de afsluiter van de avond, NYC Transformer, waar we een ritje kregen dat langer leek te duren dan alle ritjes die ik al gedaan had.

Voor Maarten is dit een attractie met weinig aantrekkingskracht, en hij besloot dan om wat foto’s te maken van gedrochten die samen troepten in het cowboydorp.

Vandaag heb ik ook ontdekt dat monsters en gedrochten gek zijn op een oorstretching, meermaals haakten hun vingers er in om me zo mee te kunnen sleuren.

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck