Sfeerverslag: Le Fleury – 09 april 2017

Het Franse parkje Le FLeury kreeg vorig jaar onze aandacht, omdat ze een eerste achtbaan openden. Dit jaar opende het park al een tweede en konden we niet langer wachten met een bezoekje aan het park.

Omstreeks 11 uur arriveerden we aan de ingang van het park, waar we vriendelijk onthaald werden door Anthony, die ons later wat meer zou vertellen over het park. Le Fleury ontstond in 1969, maar fungeerde meer als club. In 2011 namen de huidige eigenaars het park over, dat er op dat ogenblik behoorlijk verloederd bij lag. Ze gingen flink aan de slag en zorgden voor een groot onderhoud. Jaarlijks proberen ze te investeren in nieuwe attracties, die veelal tweedehands aangekocht worden. In het park staat alles in het eken van de mascotte Fleurby, een leuk konijn, dat doorheen het park op zoek gaat naar wortels.

Eens in het park gingen we meteen naar Aircraft, de nieuwe achtbaan die het park dit jaar opende.

 

Deze achtbaan werd gebouwd door SBF Visa en is afkomstig uit een Oekraïens park. Ze is vooral gericht op de jongste door de lay-out, maar is ook voor ons nog leuk.

De tweede nieuwe attractie voor het park dit jaar is een 4-D cinema. Ook deze gingen we uiteraard uittesten. En we moeten toegeven dat hij bijzonder leuk bleek te zijn. In de film begin je op een waterglijbaan, waarna je plots terecht komt tussen piraten en achtervolgd wordt door een gigantische slang.

We maakten ook een ritje op de zweefmolen van het park, die mooi tussen de bomen gelegen is. Dit is ook een van de grootste pluspunten van het park, het vele groen en de relaxte sfeer die er hangt. De zweefmolen werd gebouwd door SBF Visa en geeft een zeer leuke rit.

Vervolgens probeerde Jonathan nog een wilde stier te temmen, maar de stier bleek iets te wild voor hem te zijn.

Ook voor de durvers vind je wat in dit park. Jonathan en Dries trotseerden de zwaartekracht bij de Megabong. Hier word je in een harnas omhoog getrokken aan twee elastieken en schiet je snel omhoog.

Daarna was het tijd voor Gravity, een attractietype dat ons sterk deed denken aan een Enterprise. Niet moeilijk want achteraf zou blijken dat deze gebouwd werd door Schwarzkopf en eigenlijk een voorloper van dit type was.

En nu tijd voor onze tweede credit, een achtbaan van Pinfari. Deze Imoogi werd zelfs gethematiseerd met enkele draken. De achtbaan zelf is afkomstig uit een Italiaans park en opende vorig jaar in Le Fleury.

 

Een onride.

 

Lekker ontspannen liepen we verder door het park, dat echt ideaal bleek te zijn voor gezinnen met kinderen. Ouders op het terras kinderen die speelden en af en toe een attractie meepikten. Dit alles voor maar €9.90 voor kinderen, volwassen betalen vanaf het zomerseizoen€ 13. Echt niet duur dus voor een gezellig dagje uit met het gezin. Nog een pluspunt is de gratis parking.

Wij bezochten ook de kinderboerderij Le Ferme, waar kippetjes, pauwen, schaapjes en geitjes rond liepen.

Nadien gingen we een balletje slaan op het mini golf parcours, waar we heel veel plezier beleefden. Het parcours ligt tussen de bomen, wat het zeer gezellig maakte.

We sloten onze dag af met een terrasje, waar we nog een praatje maakten met Anthony, die ons alles weetjes over het park vertelde, waarvoor we hem hartelijk bedenken.

Na Le Fleury reden we wat verder Frankrijk in, waar we halt hielden bij Parc D’Olain. Dit Avonturenpark opende namelijk recentelijk een Alpine Coaster met de naam Luge. Hier moesten we wel een behoorlijke wachtrij overwinnen alvorens we deze konden uittesten.

De Alpine Coaster gaf een zeer leuke rit weg, maar jammer genoeg bevatte hij automatische remmen, waardoor er nooit echt een hoge snelheid behaald kan worden.

Onze dag sloten we af op Foire Le Printemps in Lille, waar we met 1001 Pattes een extra credit wisten te scoren.

We waren vandaag blij verrast met de gezelligheid van het charmante Le Fleury en gaan ongetwijfeld in de toekomst dit park opnieuw op onze agenda zetten. Naast het park ligt ook een camping, die beheerd wordt door het park, superhandig dus wanneer je een tripje maakt en dit park wil meepikken.

 

Sfeerverslag: Bob Van Dyck