Sfeerverslag: Erlebnispark Tripsdrill – 03 juni 2017

Tijdens het verlengde pinksterweekend trok ik samen met Frederik en Timothy op trip, richting Duitsland. Met Fredje als chauffeur begon ons avontuur al op vrijdag 2 juni 2017, zodat we de volgende dag uitgeslapen aan Erlebnispark Tripsdrill zouden aankomen. Dankzij de Antwerpse files en te harde bedden waren we minder uitgeslapen dan gehoopt, maar omstreeks tien uur reden we de parking van Erlebnispark Tripsdrill op.  Aan de ingang van het park werden we opgewacht door Stephane, een vriend van Fredje, die ons tijdens deze dag zou vergezellen.

 

Wanneer we het park binnenwandelen, is het meteen weer die authentieke sfeer die ons overvalt. Dat is nu net de charme van dit park, die de lange rit al de moeite waard maakt.

 

We wandelen rustig naar onze eerste attractie. Donnerbalken, twee kleine vrije val torentjes, die een bijzonder leuke rit geven, vanwege het kantelsysteem net voor de val.

 

We wandelden doorheen het openluchtmuseum Fröhlicher Weinberg, waar het wijnambacht uitgebeeld wordt naar onze volgende attractie. De nieuwe Sky Fly attractie Höhenflug. De bouwer van deze attractie – Gerstlauer – was nog volop bezig met de laatste puntjes op de I te zetten, maar wij waren geduldig en wachtten even tot de attractie geopend werd.

 

Höhenflug, is zoals gezegd een Sky Fly, een type dat ik voorheen al deed en veel plezier aan beleefde. Jammer genoeg zat de wind op deze dag niet echt mee, waardoor we moeilijk aan het tollen raakten. Ik haalde er maximaal vijf rondjes uit, Timothy won met 12 rondjes.

 

De achtbaan waar we al een hele tijd naar uitkeken was Karacho – uitgesproken als Karago, vertelde onze Duitse vriend. Maar aangezien Fredjes darmen vertelden dat het tijd was voor een toiletbezoek, kropen we eerst in de hete oven. Een mooie, interactieve draaimolen. Het leuke hieraan is dat je zelf bepaalt of je omhoog gaat en wanneer je aan de gashendel draait er motorgeluiden klinken, je kan zelfs toeteren. Wanneer je volle gas blijft geven verandert ook de kleur van de snelheidsmeter, best leuk.

 

En dan tijd voor Karacho. Een Infinity Coaster, gebouwd door Gerstlauer. De wachtrij was bij ons vorig bezoekje nog niet afgewerkt, waardoor je in een betonnen bunker terecht kwam, maar dankzij alle aankleding is deze zeer mooi geworden. De rit zelf is naar onze mening de beste uit de Gerstlauer stal. Een krachtige lancering, gevolgd door heel wat leuke inversies, met als hoogtepunt een dive loop in een tunnel.

 

Na eventjes geschuild te hebben voor een snel overtrekkend regenbuitje, was het tijd voor de woodie Mammut. Niet meteen de snelste en intenste houten achtbaan die we kennen, maar ik vind hem geweldig leuk. Het darkride gedeelte aan het begin van de rit, is weer een typische Erlebnispark Tripsdrill toevoeging, die deze baan perfect doet passen in het park.

 

Van Mammut ging het naar de volgende achtbaan. G’Sengte Sau, was voor Gerstlauer ooit de allereerste achtbaan die het bedrijf bouwde. Deze Bobsled Coaster is gelegen in het kasteel van het park. Snelle bochten, helixes en geweldig leuke bunny hops, maken dit een toppertje. In de wachtrij van deze achtbaan ontdek je de Koninklijke stallen, met paarden enzoverder.

 

Vervolgens hoopten we Badawannen-Fahrt zum Jungbrunnen te doen, of zoals wij hem vaak grappend noemen, de Tittenfahrt. Jammer genoeg gaf deze boomstamattractie er tijdelijk de brui aan en werden we gevraagd de wachtrij weer te verlaten.

Tijd dan voor enkele gemoedelijke rondritjes. Beginnend met Weinkübelfahrt. Bij deze attractie neem je plaats in een ronddraaiend wijnvat, waarmee je doorheen een wijngaard rijdt.

 

Hierna stapten we in Hochzeitsreise, een rondritje waarbij trouwparen een ritje maken, volgens de legende. We namen plaats in een koets, op de paardjes die onze koets trokken, deze werden bereden door twee Schöne Deutschen Mädchen. Wat ik nu het leukste vond weet ik niet zeker, het kunnen de Duitse blondines geweest zijn, maar ook het leuke ritje.

 

Ons volgende rondritje was Wiegen-Hochbahn. Deze monorailbaan is boven het autoritje gelegen. Uniek als Erlebnispark Tripsdrill is, werden de treintjes vormgegeven als kinderbedjes, die zachtjes heen en weer schommelen tijdens de lange rit.

 

We keken even toe hoe de mensen de ladders beklommen bij Fensterln, een boerderij waar animatronics een toneeltje opvoeren. In de boerderij kan je op zoek gaan naar een bruid of bruidegom, maar opgelet het zijn rare types, van een onderwijzeres tot een prostituee of landloper. Bij het kasteel van Heiratsmarkt keken we nog toe hoe een trouwstoet passeerde, tot ons ijsje verorberd was en we weer verder gingen.

 

Het werd tijd om ook enkele Flatrides te doen, beginnend met Wirbelpilz, een zweefmolen, gevolgd door Gugelhupf-Gaudi-Tour. Deze laatste is een snelle attractie in het teken van een bakkerij.

 

Tot ons grote plezier zagen we dat Badewannenfahrt zum Jungbrunnen opnieuw geopend was, snel er naartoe dus. In de wachtrij vind je een soort kunstmuseum terug, met een grappige knipoog. De attractie staat in het teken van een verjongingskuur. Oude vrouwen duiken in een speciaal bad, dat gevuld is met bronwater waardoor ze opnieuw jong worden. Het verhaal wordt uitgebeeld door zeer anatomisch correcte poppen, die tot in de tepelpuntjes uitgewerkt werden. Het typische boomstammetje werd hier vervangen door een badkuip, waarin je de rit aflegt.

 

Van de ene waterattractie ging het naar de volgende, want ook Waschzuber Rafting slaan we uiteraard niet over. Deze rapid river werd gebouwd door Hafema en zorgt gegarandeerd voor een nat park. In de wachtrij ontdek je het wasserij museum.

 

En zo hadden we alles gedaan gekregen wat we wilden doen. Tijd dus voor een rondje dubbelen. Hieraan begonnen we bij – hoe kan het ook anders – Karacho, om nadien opnieuw een ritje op Mammut te maken. Ook G’Sengte Sau werd nog tweemaal aangedaan, om bij Karacho af te sluiten.

 

Onze dag werd afgesloten bij de nieuwste attractie van het park Höhenflug, waar een storing zorgde dat we tien minuutjes in de lucht bleven hangen.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck