Sfeerverslag: Bellewaerde Park – 13 mei 2021

Op Hemelvaartsdag trokken Dwainie, Hendrik, Gregory en Hannelore richting Bellewaerde park, benieuwd of daar iets veranderd zou zijn i.v.m. COVID-19.

 

Zoals in de meeste pretparken heeft Bellewaerde Park ook alles ingezet op veiligheid om zo iedereen een plezante dag te kunnen bezorgen, met vele witte pijlen en ronde punten proberen ook zij alles vlot te laten verlopen. Ook zijn er bij iedere in- en uitgang van alle attracties alcoholgel voorzien. Bij aankomst op de parking worden de bezoekers al verwelkomt door Jona Corona die iedereen voldoende afstand laat houden. Ook houdt Bellewaerde Park als enige Belgisch pretpark nog altijd een rugzakkencontrole.

Eenmaal binnen gingen we richting Wakala waar we al een eerste ritje deden. Nu het nog droog en zonnig is moesten we ervan profiteren. Vervolgens wandelden wij verder richting Screaming Eagle die later opende.

Na de eerste 2 attracties van de dag besloten wij het park wat door te wandelen en wat beestjes te gaan bekijken, zo kwamen we bij de ringstaartmaki’s waar we jammer genoeg niet binnen konden wegens een geboorte van een van de diertjes en die wilden ze nog wat rust gunnen. Het Huis van Houdini moesten we wegens de coronamaatregelen links laten liggen. Verder bezochten we ook de doodhoofdaapjes om dan zo richting El Volador te trekken. Net toen we in de wachtrij van El Volador stonden, besloot de attractie dat het genoeg was geweest en hij bleef hangen. Gelukkig was dit van korte duur en konden we vlak voor het begon te regenen nog een droge rit maken.

Na El Volador besloten we om iets te zoeken om te eten. Na een passage bij de Carrousel het grootste restaurant van het park, die jammer genoeg dicht is door de coronamaatregelen trokken we verder naar de frituur barak aan de hoofdingang van het park. Daar kwamen Gregory en Hannelore erbij die later naar het park kwamen door werkomstandigheden.

Na de lunch besloten we om terug richting Wakala te trekken, ondertussen al in regenweer maar dat maakte het plezier er niet minder op. Na een klein kwartiertje wachten konden we opnieuw genieten van Wakala en precies toen de rit vertrok zette de hemel zijn sluizen helemaal open met als resultaat dat we even nat waren als tijdens een ritje op Niagara.

Toen we Wakala gedaan hadden besloten we door te lopen naar het uiteinde van het park waar we enkele topattracties zoals Niagara en Dawson Duel vinden. We hadden geen zin in Niagara omdat het nog steeds heel hard aan het regenen was en bij Dawson Duel stond een te lange wachtrij.

Zo liepen we door naar de andere kant van het park om daar de boomstammen te doen. We waren al nat door de regen maar de attractie zorgde ervoor dat we echt helemaal nat werden. De attractie heeft nochtans maar 1 drop maar die was vandaag meer dan voldoende. Het weer werd er ondertussen ook niet beter op.

Doordat we redelijk nat waren besloten we te gaan drogen op El Volador. Deze legendarische  Topple Tower van Huss waarvan er nog nauwelijks werkende exemplaren bestaan is een van de sterkhouders in Bellewaerde. Na een hele korte wachtrij konden we al vlug genieten van onze rit. Droog werden we wel niet maar we hadden veel plezier.

Omdat Boomerang een te lange wachtrij had besloten we deze oude Vekoma over te laten en onze dag af te sluiten met een ritje in Jungle Mission. Deze prachtige rondvaart neemt je mee op avontuur in de jungle. Zo komen we flamingo’s en Indianen tegen. Enkele watervallen maken het geheel prachtig af.

Het spannend jungle avontuur lieten we achter ons en we besloten huiswaarts te keren. Gregory en Hannelore bleven nog wat langer en maakten nog een ritje op Dawson Duel. Na een kort fotorondje door het park besloten ook zij naar huis te gaan.