Sfeerverslag 25/07/2021: Achtbaanjagen in Nederland

Op zondag 25 juli gingen mijn vrouw en ik op achtbanenjacht in Nederland. Tim besloot ook mee te gaan waardoor we met z’n drieën onze dag begonnen in Avonturenpark Hellendoorn. Voor de rest stonden Speelpark Hoge Boekel, Attractiepark De Waarbeek, Pannenkoekenhuis Voorst en de Mega Kermis in Uden op het programma. Bij deze verklaar ik de jacht voor geopend!

 

Avonturenpark Hellendoorn

Het eerste park dat we bezochten was Avonturenpark Hellendoorn. Een park waar ik in het verleden al was geweest en dus ook al alle achtbanen had kunnen uitproberen. Mijn vrouw echter had Balagos (Tornado) nog niet gedaan en voor Tim was het de allereerste keer dat hij hier kwam.

Iets na 10u kwamen we aan op de parking van het park. Het park zou openen om 10u30 maar we waren er al iets eerder omdat we onze bestelde tickets niet gekregen hadden. Gelukkig werd dit aan de kassa vlug opgelost waardoor we een kleine 10 minuten later al het park konden binnenwandelen.

Aan de ingang zagen we een boodschap hangen met niet zo’n goed nieuws. Balagos, vroeger Tornado, zou vandaag niet openen. De achtbaan was al de hele week gesloten door een technisch mankement dat helaas nog niet opgelost was. We lieten hierdoor onze dag niet vergallen en zetten koers richting de eerste attractie. Dit werd de rapid river van het park met de bizarre naam Sungai Kalimantan. De rapid is prachtig gedecoreerd en de wachtrij loopt net naast de vaargeul. Je kan dus zomaar het water aanraken, al zou ik dat niet echt aanraden. Sungai Kalimantan is niet de meest natte rapid maar is voor mij toch 1 van de betere rapids die ik al gedaan heb.

Wanneer je Sungai Kalimantan via de uitgang verlaat, kom je automatisch bij de ingang van De Donderstenen. Deze Family Coaster van Zierer lag er nog volledig verlaten bij waardoor we zonder te wachten direct een ritje konden maken op deze toffe achtbaan.

Recht tegenover De Donderstenen ligt de indoor achtbaan Rioolrat. Dit is voor mij de beste achtbaan van het park. Niet omdat de rit zo spectaculair is maar omdat het thema van de achtbaan origineel gevonden is. Je kruipt als het ware de riolen in, dit via een ingang die bizar goed lijkt op een soort technische ruimte. Natuurlijk is het geen technische ruimte maar een grote metalen draaitrap naar beneden, richting de riolen. De riolen zijn erg donker, je hoort de ratten lawaai maken en er stroomt overal wat water naar binnen. Erg griezelig, wat de beleving alleen maar beter maakt.

De volgende attractie die we deden, leek buiten heel goed op een spookhuis. Eenmaal binnen ontdekten we dat er een interactieve rondrit in het huis zat verstopt. In dit huis zijn allerlei voorwerpen tot leven gekomen en het is aan de bezoeker om met een laserwapen alle voorwerpen terug statisch te maken. De attractie heeft een tof concept maar in de uitvoering vond ik het wat te rommelig en veel te druk.

Ondertussen besloten we ons eventjes af te koelen bij enkele dansende fonteinen en daarna een hapje te eten.

Na het eten besloten we een ritje te maken op Jungle Expedition. Deze rondvaart is ideaal om onze volle buikjes wat op rust te laten komen. Tijdens deze expeditie moet je op zoek naar Roger Hellendoorn. Deze avonturier is met zijn vliegtuig vertrokken richting de jungle. Rustig varen we de jungle binnen waar we natuurlijk enkele dieren kunnen spotten. Zo vinden we enkel apen bij het vliegtuig van Roger en wat verder spotten we zelfs een tijger. Uiteindelijk vinden we de avonturier in een grot. Jungle Expedition is een prachtige attractie met een mooi thema. Vooral de afwerkingsgraad is fantastisch.

Hannelore en Tim hebben vervolgens een ritje gemaakt op de Dombomolen.

Aangezien we nu alle attracties in dit gedeelte gedaan hadden besloten we de andere kant van het park te gaan verkennen. De eerste attractie die we deden waren de Oldtimers. Ook deze attractie was prachtig gedecoreerd met allerlei boerderijdieren.

We zetten onze tocht doorheen het park verder en kwamen zo voorbij een heleboel toffe opvulattracties. Deze attracties lieten we over want we wilden ons verkoelen in de Wild Waterval. Dit zijn de boomstammen zoals we die kennen uit andere parken. De Wild Waterval heeft maar 1 drop maar die kan wel tellen voor 2. Kletsnat kwamen we uit onze boomstam.

Net naast de boomstammen vinden Drakennest. Een Disk’O Coaster volledig in het thema van draken. Deze Disk’O Coaster is een kortere versie dan bijvoorbeeld de Grote Golf in Plopsaland De Panne. De heuvel in het midden is weggelaten waardoor de schijf alleen maar heen en weer wiegt.

Ondanks dat Balagos niet open was, besloten we toch eens een kijkje te gaan nemen bij de pas vernieuwde achtbaan. Deze oude Vekoma heeft deze winter een grondige renovatie gekregen waarbij er zelfs nieuwe treinen met andere beugels zijn aangekocht. Jammer genoeg konden we hem niet uittesten.

De laatste attractie die we in dit park deden was een Huss Enterprise. Een toffe afsluiter van dit park.

Iets voor 14u verlieten we het park want we hadden nog andere parken op de planning staan. Avonturenpark Hellendoorn heeft mij opnieuw aangenaam verrast met enkele toffe attracties zoals Jungle Expedition en Sungai Kalimantan. Ook de achtbanen leverden enkele toffe ritten waardoor we klaar waren voor nog meer achtbaanplezier. Op naar het volgende park!

 

Speelpark Hoge Boekel

Speelpark Hoge Boekel is zoals de naam al doet vermoeden een speeltuin. Deze grote speeltuin heeft naast heel wat speeltuigen, ook enkele mechanische attracties. Wij waren hier natuurlijk voor de Butterfly die je in het park kunt vinden. Want voor ons tellen Butterfly’s mee als credits. Het park speelt hier ideaal op in door zelfs een apart tarief te voorzien van € 2 per persoon als je alleen de Butterfly komt uit proberen.

Tim en Hannelore gingen als eerste in de Butterfly, vervolgens deed Hannelore deze Butterfly nog eens maar dan met mij.

De credit hadden we beet, waardoor we onmiddellijk doorgingen naar Attractiepark De Waarbeek waar we een ticket hadden dat geldig was vanaf 15u.

 

Attractiepark De Waarbeek

Iets voor 15u kwamen we aan op de parking van het park. Attractiepark De Waarbeek heb ik net zoals Hellendoorn al eens bezocht. Het park staat vol met nostalgische attractie en vanaf 15u mag je binnen aan 8 euro. Ondertussen heeft het park er nog een achtbaan bij waardoor Hannelore en ik hier ook nog een nieuwe credit konden scoren. Tim daarentegen heeft De Waarbeek nog nooit eerder bezocht, hij kan dus nog 2 achtbanen aan zijn coastercount toevoegen.

Toen we het park binnenkwamen zagen we dat er een hele lange rij stond bij de Rodelbaan. Daarom besloten we eerst de andere achtbaan te doen en daar was er gelukkig minder volk. Goldmine Express staat sinds vorig jaar in het park en zou oorspronkelijk maar 1 jaar blijven. Gelukkig voor ons bleef hij nog een jaartje langer in het park en konden we vandaag deze kleine achtbaan afvinken.

De eerste achtbaan was afgevinkt, tijd voor de volgende. De Rodelbaan heb ik vroeger al eens gedaan en vond ik toen al een fantastische ervaring. Deze achtbaan is namelijk in werking sinds 1930. Daarmee is het mogelijk de oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld volgens sommigen. De rit is alvast reuze tof en heeft enkele toffe drops.

Aangezien een ticket bij de Waarbeek steeds all in is, kan je hier dus zomaar “gratis” frisdrank, ijsjes, frietjes en frikandellen nemen. Iets waar we zeker geen nee tegen zeggen.

Afsluiten deden Hannelore en Tim op Twister, een oude draaimolen.

Het werd ondertussen avond en we verlieten dit toffe parkje. Wie op zoek is naar een park met enkele nostalgische attracties vindt hier zeker zijn ding. Maar nu was het tijd voor een pannenkoek in Pannenkoekenhuis Voorst.

 

Pannenkoekenhuis Voorst

Iets voor 18u kwamen we aan bij Pannenkoekenhuis Voorst waar we nog een achtbaan konden afvinken van ons lijstje. In dit pannenkoekenhuis kun je terecht voor natuurlijk Pannenkoeken maar ook schnitzels en ijsjes.

Wie op de attracties wil plaatsnemen moet gewoon iets bestellen om te eten. Wij gingen natuurlijk als eerste naar de achtbaan, al moesten we daar wel een kleine 45 minuten voor wachten. Alle attracties worden maar door 1 persoon bediend waardoor je moet wachten tot hij besluit de attractie te starten. Gelukkig konden we toch plaatsnemen in de achtbaan. De kleine achtbaantrein werd boordevol met mensen en kinderen gelaten waardoor de banden onder de trein deze niet meer naar boven kregen. De attractiebediener probeerde deze dan vooruit te duwen maar ook dit lukte niet. Uiteindelijk lukte het toch doordat er nog 4 andere bezoekers kwamen helpen duwen. De rit kon eindelijk van start gaan. Achter ons ritje mochten wij dan op onze beurt helpen duwen aan de achtbaantrein. Desondanks dat de achtbaan niet de meest speciale is, zal ik deze toch niet rap meer vergeten.

We aten nog een pannenkoek en besloten daarna afscheid te nemen van dit toffe pannenkoekenhuis.

 

Megakermis Uden

Onze laatste stop voor vandaag was de Megakermis in Uden. De reden dat we hier waren was natuurlijk alweer een achtbaan. De Super Mouse stond hier en deze Spinning Coaster hadden we alledrie nog niet gedaan. Uiteraard heeft de kermis nog heel wat andere attracties in het aanbod. Zo vind je er ook een Breakdance en tal van andere attracties verspreid over 3 pleinen.

Als eerste gingen we natuurlijk naar de Super Mouse. Een niet zo heel soepele Spinning Coaster. Het ding rammelde en beukte alle kanten op, het spinnen ging heel snel waardoor je al vlug niet meer wist waar je was. Ik had hier toch iets meer van verwacht.

De volgende attractie die we deden was een Funhouse. Een attractietype dat ik heel plezant vind om te doen, al vond ik deze wat tegenvallen. Aan de buitenkant leek het echt een topper maar binnenin vinden we er nauwelijks hindernissen.

Ondertussen had Hannelore haar ogen alweer laten vallen op een Mickey Mouse in zo’n grijpmachine. Gelukkig ben ik hier redelijk goed in en 15 euro later gingen we dan ook door met 1 Mickey Mouse en 1 Minnie Mouse. Wat verder zagen we dat er een Polyp stond en alle drie waren we laaiend enthousiast om deze eens uit te proberen.

Het eerste gedeelte van de kermis hadden we achter de boeg, op het tweede deel vonden we dan weer een Breakdance. Iets waar Tim een grote fan van is en er natuurlijk een ritje op maakte. Het werden zelfs 2 ritjes, de tweede keer besloot ik ook mee te gaan.

De rest van dit gedeelte vonden we niet zo tof waardoor we al vlug doorgingen naar het derde en laatste gedeelte van de Megakermis. Hier vonden we vooral kinderattracties waardoor we hier heel snel gedaan hadden. De enige attractie die we nog deden was de Cake Walk, opnieuw een Funhouse. Deze vond ik heel wat beter dan de vorige.

Zo sloten we onze dag in het donker af. We hadden alle drie een hele toffe dag vol met nieuwe credits en spannende avonturen.