Pretparkgames: Indoorlands

Indoorlands is een computerspel dat zich voor het eerst volledig concentreert op het bouwen en ontwerpen van overdekte themaparken. Het nieuwe spel werd ontwikkeld door de Duitse gamemaker Pixelsplit uit Frankfurt. Het spel zal op meerdere platformen aangeboden wordenzowel Pc, Smartphone als spelconsoles.

 

Er zijn inmiddels al heel wat pret- en dierenparksimulatiegames op de markt. De bekendste zijn allicht Rollercoaster Tycoon en Planet Coaster, maar liefhebbers kunnen zich ook vergrijpen aan Parkitect, Planet Zoo en inmiddels dus ook aan Indoorlands.

 

Het was alvast nooit evident om indoorzones te maken in pretparkgames, maar daar komt verandering in. Indoorlands legt net de focus op het ontwerpen en beheren van indoor pretparken. Er zijn veel verschillende attracties, decoratieve objecten en haltypes beschikbaar. Dit resulteert in een oneindig aantal mogelijke combinaties om op een zekere manier je eigen park in te richten.

Net als bij andere bekende pretparksimulaties zullen spelers in Indoorlands hun attracties virtueel kunnen uitproberen. Het is zelfs mogelijk om je eigen draaiprogramma’s van de attracties in te stellen en op te slaan.

 

Bronnen: Steam, Pixelsplit
Foto’s: Pixelsplit