Plopsaqua 05/04/2015

Wat kan je doen op een koude paasmaandag? Richting De Panne trekken om Plopsaqua uit te testen.

Rond 10u30 arriveerden we op de parking om vervolgens richting de kleine ingang van Plopsaqua te gaan.

Nadat we 40% korting kregen met ons Zoo-abonnement wat het bezoek toch al iets aantrekkelijker maakt trokken we richting kleedkamer. De lockers die ter beschikking staan zijn voldoende groot om het gerief van 2 personen in te zetten.
De sleutel van de locker is niet makkelijk aan te krijgen en is helemaal niet aangenaam om te dragen. Over de belachelijk hoge kostprijs zullen we maar zwijgen. Ik vind het niet nodig om eerst een jeton van 5 euro aan te kopen en die dan daarna in te wisselen zodat je in totaal 1 euro betaald. Dit moet altijd gratis zijn!

Op naar het zwembad waar de eerste indruk best wel indrukwekkend was. Prachtige thematisatie, echt héél knap. Wel vond ik het op bepaalde plekken er best wel donker uitzien.

We begonnen met het testten van het golfslagbad waar het juist begon te onweren.
Tijdens dit onweer is het wel duidelijk dat het golfslagbad véél te klein is.

Nadat Mats en Lobke de kinderglijbanen volop gingen uittesten en deze zéér leuk vonden kon ik me gaan bezig houden met de 3 grotere glijbanen. Sky Drop is zeker de beste glijbaan van het park. De Glijdende Banden vond ik eerder zwak en ook de Disco Slide was eens leuk om te doen maar kon me niet echt bekoren.

Vervolgens ging ik samen met Lobke in de wildwaterbaan, voor mij had ze gerust iets wilder mogen zijn maar voor Lobke had het iets rustiger gemogen. We besloten dan ook om Mats, die toch enkele jaartjes jonger is, dit avontuur te besparen.

Nadat we allen een lekker menu hadden gegeten sloten we af met het bubbelbad dat door iedereen werd goedgekeurd.