Plopsaland 27/07/2013

Plopsaland, het park dat dit jaar zijn Wickie de Viking opende, en de nieuwe en vernieuwde attracties stomende namen meekregen als, Kaatje zoekt eendje, Victor’s Race, De grote golf…

Hoog tijd dat ook ik en Tristan samen met Frederik de nieuwe zone gaan ontdekken, en dan nog meteen op een nocturne, ik vreesde dus wel voor een grote drukte.

Heel wat kilometers en onweersbuien getrotseerd, maar eindelijk stonden we voor de deur, snel een funcard nemen en dan het park in.

We besloten te beginnen met de leukste coaster van België, Anubis, om hier te geraken moesten wel diepe plassen ontwijken, want de riolen konden al dat regenwater niet slikken wat ook nog eens zorgde voor een gezellig rioolgeurtje.

Aangekomen aan Anubis bleek deze nog niet geopend te zijn, de jongen aan de ingang vertelde dat ze nog aan het etsten waren en dat het nog even kon duren, begrijpelijk dat ze dit tijdens het onweer niet konden doen.

Dan maar onmiddellijk naar  Wickieland, even kijken of De Grote golf open was, en ja hoor, we hadden geluk, we konden dadelijk instappen.

 IMG_7164

Ons ritje begon zoals bij alle discocoaster met het over en weer rijden tussen de heuvel en het uiteinde van de baan, maar terwijl we dit deden merkten we dat er stoom van de baan kwam, en iets later eindigde ons ritje dan ook vroegtijdig, bijzonder jammer uiteraard.

Regendruppels begonnen weer uit die donkere lucht te vallen, Mayaland leek ons te druk, nog even snel een paraplu kopen aan het bos van Plop, gluren naar de wachtrij, en deze bleek niet te bestaan, dus snel instappen.

 IMG_7130 IMG_7137 IMG_7135

Op enkele niet werkende animatronics na blijft dit wel eens leuk.

Na het Bos van Plop de tractortjes doen was vandaag geen optie, want een van dingen stond met panne op de baan.

Dan maar mijn paraplu openen om verder te wandelen, en wat denk je, plots stopte het met regenen, alsof Plopsa dit voor de grap zo voorzien had.

Maar positief hieraan was dat we Anubis zagen rijden, snel er naar toe, of toch eerst de Supersplash?

 IMG_7145

Aangezien ook hier geen sprake van een wachtrij was, namen we hem even mee.

 IMG_7151 IMG_7154

In de wachtrij van de Supersplash ontdekten we nog hoe vernielzuchtig sommige bezoekers kunnen zijn, afgebroken houten balken, omgegooide vuilbakken, waarom toch?

Leuk was het te zien dat in de donkere toren nu een sterrenhemel te vinden is.

Hoogtijd voor de enige, echt interessante achtbaan van het park, Anubis.

 IMG_7157 IMG_7158 IMG_7160

Na een onbestaande wachtrij stonden we bijna voor de poortjes, maar toen besloot een groepje Franse jongeren over alle hekken heen te klimmen en ons voorbij te steken, maar dat lieten we niet gebeuren, na het op hun plaats zetten, en nog enkele Franse scheldwoorden  naar ons hoofd geslingerd te krijgen, was het dan aan ons, en natuurlijk gingen we Frontseat.

Snelle launch, leuke top hat, snelheid, leuke inversies, en soepeler dan ik me hem kon herinneren, dat vroeg om een tweede ritje.

Hopend dat de Grote Golf ondertussen pannevrij zou zijn, wandelden we terug richting Wickieland, ditmaal stond er wel een wachtrij aan De Grote Golf, welke niet zou bestaan hebben mochten ze deze niet halfleeg laten rijden.

 IMG_7163 IMG_7164

Ook aan deze attractie dacht een Frans sprekende familie dat voorsteken toegelaten was.

 IMG_7173

Uiteindelijk was dan het zo ver, de attractie die vandaag op korte tijd toch al enkele technische storingen achter de rug, werd voor een tweede maal betreden door ons, ditmaal kregen we wel een volledig ritje, dat zoals alle Discocoaster zeker leuk was.

 IMG_7171 IMG_7170

Maar er staat meer in Wickieland dan enkel die Grote Golf, er is ook nog Wicky The Battle, die in mijn ogen kleiner leek dan op de foto’s.

 IMG_7174

Ook hier van wachtrij nog geen sprake, maar dat kan ook niet anders, op dat ogenblik waren er amper 3000 bezoekers in het park.

 IMG_7176 IMG_7177

Ook de wachtrij van Wickie The Battle bleef niet bespaart van vernielzucht.

 IMG_7185

Maar die is toch maar tijdelijk, Plopsa voorziet tegen volgend seizoen nog een volledig station en zelfs nog een nieuwe shop, want als Plopsa iets is dan is het wel heel commercieel ingesteld zijn.

 IMG_7186

Wickie The Battle was super leuk, en niet te nat, jammer dat de effecten niet allemaal werkten als je op de doelen schoot, maar leuker is het elkaar nat te spuiten.

Wat deze Splash Battle voor mij nog beter maakte als de vele anderen in zijn soort, is dat er koffers voorzien zijn op de bootjes waar je je spullen veilig en droog in kan opbergen.

En als laatste pluspuntje stond hier Speciosa, die na ons dagje Plopsa uitgeroepen werd tot Miss Plopsaland 2013.

 IMG_7190

Van deze zonde richting die andere nieuwe zone, Rox, met een topper die vanuit het hele park al ziet staan, RoxFlyer, die we vandaag al een keertje in panne zagen staan, maar we hadden het geluk dat hij toch geopend was.

 IMG_7191 IMG_7192 IMG_7195Ik blijf het wel eens leuk vinden, gewoon even relaxen en uitkijken over het parkje.

 

IMG_7210

Veilig weer aan de grond, vervolgend we onze weg richting de vernieuwde Kaatje zone.

 IMG_7218 IMG_7219 IMG_7222 IMG_7220

Deze zone is echt wel een verbetering op de vorige, die saai en niet echt gezellig was, nu is het veel levendiger geworden.

 IMG_7223 IMG_7224 IMG_7225 IMG_7227

Hierna stopte net het treintje en we besloten hier op te springen.

Afstappen deden we aan het dorpsplein, aangezien we een hongerke wouden stillen met een lekkere braadworst, al zouden die grillen wel een beetje properder gemogen hebben.

 IMG_7238

Dit plein blijf ik echt heel mooi vinden, enkel jammer van dat rode toiletgebouw dat de gevels nu onderbreekt aan het grote theater.

We bezochten ook nog even de topattractie De Kinderdisco met bijhorende K3 Museum, maar disco? De muziek staat toch veel te zacht om hiervan te spreken.

 IMG_7232 IMG_7234 IMG_7235

De nieuwe Kiosk ziet er trouwens wel leuk uit, en het viel me ook op dat Plopsa hier wel investeerde in een zeer degelijke muziekinstallatie.

 IMG_7243

Ondertussen ging de tweede Plop show bijna van start, en ook al is dat nu voor mij niet echt een must, ik wou dat nieuwe theater eens van binnen zien.

 IMG_7250 IMG_7252 IMG_7254

En hier moet ik weer toegeven dat Plopsa er iets prachtig van maakt, het gaf me een echt wauw gevoel.

Na de nieuwe videoclips van Samson en Gert en K3, met hun inspiratieloos liedje “Feestje”, of ik denk toch dat het zo noemt, aangezien dit de enige tekst is die er in voor komt, begon Plop aan zijn voorstelling.

 IMG_7255 IMG_7256 IMG_7261 IMG_7265 IMG_7270

Tof om te zien dat hij weet hoe hij het publiek mee kan trekken in de show, en op de tonen van de Plopdans, kwam ook Tristan in beweging.

 IMG_7271

Na deze toch wel leuke show gingen we richting Kasteelzone, om hier eerst de boomstammetjes te doen, die toch wel bij de leukste horen die ik al deed, toch moet ik toegeven dat hier wel wat werk is aan de theming die tekenen van veroudering begint te tonen.

 IMG_7289

Maar dat alles laten we niet aan ons hartje komen, het is de rit die telt, en die is dankzij de laatste drop echt geweldig.

Volgens enkele jongens waren de boomstammetje eindelijk open, ze zouden vandaag al een panne gehad hebben.

Van deze topper naar de Draak nu.

 IMG_7292

IMG_7296

In deze zone merkten we wel dat het een beetje drukker aan het worden was, er zouden nu  zo’n 6000 bezoekers geweest zijn.

Tristan, die net iets sneller boven was als ons, stapte al in voor zijn eerste ritje, naast een Française met een wel zeer speciale look.

 IMG_7312

En na Tristan was het onze beurt.

We kregen gelukkig nog twee rondjes aangeboden, want eentje, zoals bij drukte normaal gegeven word, is toch wel te kort.

Ons volgend hongerke werd opgelost door een groot softijsje bij deze charmante jobstudente.

 IMG_7323

Ook de jobstudent even verder had de job van zijn leven al gevonden.

 IMG_7324

Hier moest ik natuurlijk dadelijk aan de Randstad reclame denken, op een dag vind je de job van je leven….

Dat Plopsa bij dit warme weer zijn werknemers trakteert op water bewees deze kleurige dame.

 IMG_7327

Is het een vliegtuig, is het een vogel, nee dat is het niet, het zijn Tristan en Frederik die je op de Jetski ziet.

 IMG_7346 IMG_7347

De rollerskate gaf er op dat ogenblik ook de brui aan, mensen werden geëvacueerd en verteld werd dat de wieltjes op de lifthill te hard afgesleten waren om het treintje nog omhoog te krijgen.

 IMG_7338

Jammer want dit was de attractie die we als volgende wilden doen.

 IMG_7340 IMG_7341

Op deze plek zou het treintje de volgende uren bewegingsloos doorbrengen.

 IMG_7351

Nog even uitkijken over het water, een uitzicht  dat nu toch wel vreemd is met die ontbrekende boot.

 IMG_7452

Deze gesloten eetgelegenheid blijf ik prachtig uitgewerkt vinden.

 IMG_7355

Omdat vliegen nog steeds onmogelijk is voor de mens, dachten Tristan en ik nog een keertje te gaan zweven in de RoxFlyer, maar ook die gaf er even de brui aan, gelukkig was de technische dienst snel ter plaatste om de mensen veilig naar beneden te halen.

 IMG_7357

Even wachten dan maar aan Rox, en daar een foto van onszelf nemen, die zijn koplampen nu wel aangezet had.

 IMG_7359

Deze dame kwam nog even wraak nemen, omdat ik hun foto al lachend gephotobombed had.

 IMG_7362

Na enkele testje werd de Flyer opnieuw vrijgegeven en konden Tristan instappen voor wederom een leuke zweefvlucht.

 IMG_7357

En dan tijd voor de allerbeste attractie van heel Plopsaland en omgeving.

 IMG_7364 IMG_7367

Tijdens het nemen van de onridefoto’s konden we niets anders dan opmerking dat Roxflyer opnieuw een panne had, volgens mij is er echt wel iets mis met dat ding.

 IMG_7368 IMG_7369 IMG_7371

Maar waarom is dit nu de allerbeste attractie van Plopsa en omstreken, zal je wel denken…

Wel, met drie mannen zoals wij plaatsnemen in een draaiende koffiekop, die je zelf zo hard laten draaien als je wil, is een echte uitdaging voor je evenwichtsorganen, we waren zo hard aan het draaien dat we zelfs niet opmerkten dat het ritje er al lang op zat en de meeste mensen al uitgestapt waren, wij waren nog even aan het uitdraaien toen we dit opmerkten, snel uitstappen dan maar, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je een beetje zattekes bent.

 IMG_7373

Na al deze hilariteit kregen we plots weer zin in een Splashbattelke, en dat is voor uniek, want in geen enkel ander park deed ik ooit zulke attractie tweemaal , zo leuk vond ik hem en bovendien niet te zeiknat makend, maar het kon natuurlijk ook zo zijn dat we Speciosake nog eens wilden zien.

IMG_7376

Droog blijven in de wachtrij is echter wel een opgave, want de inzittenden kunnen je nog raken door over het met afbladderende verf beschilderde muurtje te schieten.

 IMG_7379

De afgebroken houten balk was ondertussen terug netjes op zijn plaats bevestigd.

 

Jammer dat ook Plopsa zich liet verleiden door deze enkel op winst ogende spelletjes.

 

[IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562988_10201293376683869_189071114_n.jpg[/IMG]

 

Na een tweede, nu iets natter ritje liepen we richting Kermis zone, aangezien deze dichtbij de Amikaweide ligt, waar de meet en Greet met Merle zou plaatsvinden.

De Zweefmolen besloten we over te slaan, omdat het hier altijd zo’n gedoe is met die extra riempjes, de ballonnetjes deden we dan weer wel, niet echt een topattractie natuurlijk, maar een leuke opvuller van onze tijd.

 IMG_7387

Het paardje stond al te wachten op zijn mooie baasje.

 IMG_7396

En wij ook, en goed op tijd, want hier verwachtten we toch een behoorlijke drukte.

Tijdens het wachten werden we nog getrakteerd op live seks met beffende schaapjes.

 IMG_7395

En een paard dat borstelende kindjes wel opwindend leek te vinden.

 IMG_7397

Na lang wachten was het dan zo ver, Merel kwam aangereden, en begon dadelijk heel enthousiast de mensen toe spreken.

 IMG_7398 IMG_7400

En dan was het zo ver, alle meisjes gingen op de foto met Merel, en ook alle papa’s natuurlijk, wij zijn dan wel geen papa, maar mannen blijven we wel, dus nu onze beurt.

 IMG_7403

En dan mijn beurt.

 IMG_7406

Een handtekening vragen op je buik dat durf je nooit, dacht Frederick.Maar dan ken je mij nog niet, even vragen aan Merel of ze dit zag zitten?

 IMG_7410

Ja, tuurlijk dat doen we, keiplezant….

 Frederick kwam niet meer bij van het lachen op dit ogenblik, en Mereltje vond het wel leuk.

Het bewijsmateriaal.

 IMG_7412

Maar wat Merel niet verwachtte was dat dit nu een nieuwe trend zou worden, want na mij, wilden nog andere, iets jongere jongentjes zo’n handtekening.

Ondertussen kwam het zonnetje al hoog aan de lucht te staan, en werd het plots weer zomer, Tristan ging snel de paraplu’s wegbergen in de auto, en Frederik en ik kropen in de Bloemmolen.

 IMG_7417

Hierna kwam de Valtoren aan de beurt, al is die niet voor ieders formaat gemaakt.

 IMG_7418

Deze hal blijft toch ook een pareltje, en ik kon het niet laten om ook hier de nodige foto’s te maken, een jongedame in dit kraampje vond dit wel leuk, en ging spontaan poseren voor de foto, dat kon ik natuurlijk niet weigeren.

 IMG_7437

Tijd voor het avondeten geworden, dus wij naar Mr Spaghetti, waar je superlekker kan eten voor een schappelijke prijs.

 IMG_7438 IMG_7439

Na regen komt zonneschijn en dat zie je aan de kindjes die in de fonteinen spelen.

 IMG_7146

Frederik en Tristan kropen opnieuw in de Supersplash, ik ging liever even wat foto’s maken.

 IMG_7450 IMG_7444 IMG_7467 IMG_7451

En ook al stond er ditmaal een derde bootje op de baan, was de wachttijd nu toch wel voelbaar langer, maar nog niet overdreven.

 IMG_7446

Maar hij blijft het wachten waard.

 IMG_7480

De waterfietsen een “attractie” die ik nog nooit deed, kwam dankzij de nocturne en het lage aantal bezoekers vandaag ook aan bod, Tristan en Frederik deden al het werk, en ik kon achterin rustig relaxen van ons boottochtje.

Maar voor we instappen snel Stien Struis nog een knuffel geven.

 IMG_7477 IMG_7479

Niet iedereen kan evengoed met het stuur om, dat bewees dit jonge koppeltje.

 IMG_7485 IMG_7482 IMG_7494

Als er iets is dat Fransen blijkbaar graag doen, op voorsteken na, is het gek doen voor de foto.

 IMG_7498

Toch nog een lichtpuntje ontdekt aan die vermistte boot, is dat de blote tetten op de mast nog aanwezig zijn.

 IMG_7500

Na storm op de snelweg is het tijd voor een Storm op Zee.

 IMG_7501 IMG_7512 IMG_7506

Een leuke kleine opvulattractie, die nog behoorlijk snel gaat.

Wat ligt er naast de piratenzone, uiteraard Anubis, die we nog een keertje of drie deden, ditmaal met een iets langere wachtrij, maar die kwam nooit voorbij de hekjes bovenaan.

 IMG_7471

Na Anubis, kwamen de boomstammen nog een keertje of vier aan de beurt.

 IMG_7289

Tijdens ons laatste ritje begonnen er enkele regendruppeltjes te vallen, hier door zagen we dat Rollerskate, die even terug draaide opnieuw dicht ging vanwege de regen.

Dan maar enkele rondjes De Draak dachten we, Tristan die opnieuw iets sneller boven was als Frederik en mij, stapte in voor zijn eerste ritje, dat op een normale manier begon met het verlaten van het station, maar nadat het laatste wagentje verdwenen was, gingen de hemelsluizen onherroepelijk open, liters waters vielen naar beneden met een daarbij een geweldig klank en lichtspel van donder en bliksem,

 IMG_7513 IMG_7514 IMG_7517

Een ritje Anubis By Night ging aan onze neus voorbij, want vanwege dit onweer gingen alle attracties vroegtijdig dicht, enkel Mayaland en het Bos Van Plop bleven nog geopend.

Frederik dacht dat ik dat vuurwerk nu wel buik op mijn kon schrijven, net naast de Merel handtekening dan?

Na wat geschuild te hebben begon de regen te minderen, we besloten dan maar huiswaarts te keren, aangezien we niet verwachten dat het vuurwerk zou plaatsvinden en Mayaland nu toch te druk zou zijn.

Onderweg naar de ingang hoorden we plots een stem die ons melde dat het vuurwerk over dertig minuten zou beginne, wat een geluk.

 IMG_7528

Snel een ritje Swingboom doen en dan klaar gaan staan op het plein.

 IMG_7540

De band die normaal zou spelen had het onweer ook moeten ontvluchten.

Het aftellen begon, tien negen, acht…. Twee, een, een geweldig vuurwerk werd de lucht in geschoten op de knallende muziek uit de bekendste Studio 100 reeksen.

 IMG_7543 IMG_7550

Na een lange dag werd het tijd om de Plopsapoort achter ons dicht te trekken.

 IMG_7578

Het park bezorgde me zoals altijd en ondanks alle pannes weer een super gezellige dag.

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck