Persoonlijke fiche Bob

Ik ben Bob, geboren in 1979 en woon in Heist op den Berg. Mijn eerste herinneringen over pretparkbezoekjes gaan terug naar de tijd dat ik nog een kleine snotter was. Samen met mijn ouders en twee zussen bezochten we jaarlijks de Efteling en Bobbejaanland. De eerste achtbaan die ik deed was dan ook de Bob Baan in de Efteling.

De passie voor pretparken is voor mij op een veel latere leeftijd begonnen. In 2010 begon ik aan een nieuwe job, waar ik mijn collega Maarten leerde kennen. Na enkele dagen raakten we aan de praat over pretparken en bleken we beiden op hetzelfde forum te zitten. Iets later ontstond dan het idee om samen Phantasialand te gaan bezoeken. Wekenlang keken we uit naar deze trip, we konden nog amper ergens anders over praten.

Die dag in Phantasialand werd ik onmiddellijk verliefd op dat park, de geweldige aankleding, de muziek, Black Mamba, Mystery Castle, al die dingen deden me verlangen naar meer van dat, want die dingen konden we in onze Belgische parken niet beleven.

En zo kwamen er meer en meer pretparktripjes op de agenda te staan. Tijdens die tripjes liep ik meermaals een ex collega tegen het lijf, Tristan, en toen ik op zijn facebookpagina las dat hij het Halloweenevenement ging bezoeken in Walibi Belgium, trok ik mijn stoute schoenen aan, en nodigde mezelf uit om met hem mee te gaan.

Tristan introduceerde me nadien in de groep ParkTrips, waarmee ik enkele uitstapjes begon te maken en op die manier ook Timothy leerde kennen, de oprichter van de groep.

Iets later kwam er het gekke idee om op een dag op en neer te rijden richting het Franse parkje Fraispertuis. Tristan was bereid die tweemaal 4 uur en half durende rit aan te vatten. Op het pretparkforum melden ook Bert en Ignace zich aan. En zo leerde ik die dag ook het derde teamlid kennen. Ook deze dag was er eentje om nooit meer te vergeten, en in dat park staat tot op heden nog steeds de beste Splash Battle die ik ooit deed.

Ondertussen zijn we ontelbare pretparkbezoeken rijker en kan ik tot op dit ogenblik zeggen dat mijn favoriete achtbaan Expedition GeForce is, een stalen gevaarte dat gebouwd werd door Intamin en gelegen is in Holiday Park.

Mijn favoriete pretpark ontdekte ik toen ik met de mensen van Rollercoasterfriends mee op trip trok. Ook Bert was op die memorabele trip aanwezig. Tijdens de Scarry UK trip bezochten we het fantastische Blackpool Pleasure beach en het formidabele Alton Towers, dat laatste park staat momenteel nog steeds op mijn nummer een.