Persoonlijke fiche: Tim Druyts

Heey,

Ik ben Tim, geboren in 1993 te Turnhout.

Gezien het grote gezin met vier kinderen was er als kind niet altijd het budget om naar een pretpark te gaan. Maar af en toe kon mijn vader via zijn werk wel wat verminderingstickets op de kop tikken. Zo kon ik als kind het dichtstbijzijnde pretpark Bobbejaanland bezoeken. Ook tripjes naar Bellewaerde, Walibi, Efteling en het voormalige Melipark kan ik me nog herinneren. Ook Legoland Billund kwam tijdens een Deense vakantie aan bod, al weet ik alleen door mijn fotoboeken hier nog iets over.

Als tiener ging ik met enkele vrienden naar Bobbejaanland en maakte ik door mijn abonnement kennis met Movieland Park. Zo deed ik mijn eerste over-de-kop in Typhoon toen ik een jaar of 17 was.

Toen ik 21 werd kreeg ik van mijn familie een verjaardagsuitje naar Phantasialand cadeau. Een droom die werkelijkheid werd. Ondertussen was ik ook monitor geworden bij Kazou. Deze organiseert jaarlijks vakanties voor jongeren en mensen met een beperking. Ik probeerde meestal vakanties te kiezen met een pretpark in. Zo ontdekte ik voor het eerst nabij gelegen parken als Plopsaland, Toverland en Walibi Holland, maar kon ik ook al gratis naar Legoland Deutschland, Gardaland en Movieland Park.

In 2015 maakte ik met twee vrienden een reisje naar het Spaanse Salou. Ook een bezoekje aan Port Aventura mocht toen zeker niet ontbreken. In ’16 volgende enkele dagen Duinrell. Ik weet het, iets minder spectaculair. 😉

Dat jaar kwam de pretparkmicrobe helemaal tot uitbarsting. Toen ik lid werd van de Facebookgroep Park Trips had ik eindelijk gevonden wat ik zocht. Gewoon op trip kunnen gaan zonder dat je steeds vrienden moet overtuigen om mee te gaan. Zo ging ik voor het eerst mee naar Parc Astérix. Toch een beetje spannend zo voor de eerste keer met drie onbekenden, maar zeker een aanrader voor degene die twijfelen.

Persoonlijk hoeft het voor mij niet nog sneller en heftiger te gaan. Ik hou van sfeer en theming in combinatie met leuke attracties. Ik kan net zo goed genieten van een top darkride of een familiebaan als van een achtbaanmonster met vele inversies. Mijn favoriete park is dan Phantasialand. Mede omdat ik niet zo’n fan ben van shows en een hekel heb aan over commercialisatie, alla Silver Star bijvoorbeeld. Ondanks dat Expedition G-Force en Taron in mijn creditlijstje staan blijft Troy (Toverland) mijn favoriete achtbaan. Hoe die door zijn bochten blijft razen en zijn snelheid blijft behouden vind ik geweldig!

Het grootste gemis in nog te bezoeken parken is waarschijnlijk Disneyland Parijs. Daarnaast hoop ik ooit een oceaan over te steken en in het pretpark-mekka Orlando te geraken.

Meer dan honderd coaster credits later en met mijn eerste échte pretparkvakantie achter de rug vind ik het tof om nu ook actief mee te werken aan deze site. Om zo nog beter op de hoogte te zijn en de pretpark-vriendschapsbanden die ondertussen zijn ontstaan nog te kunnen te versterken.