Persoonlijke fiche: Michael Moyaert

Mijn naam is Michael, geboren in 1989 en woon in West-Vlaanderen. Reeds van kinds af aan ging ik met mijn ouders regelmatig naar pretparken en bezocht ik op jonge leeftijd parken zoals Phantasialand en Gardaland. Ons thuispark was Bellewaerde en bezochten we meestal enkele keren per jaar, maar ook de Meli werd meermaals bezocht via schooluitstapjes.

De echte passie is enkele jaren geleden begonnen toen ik samen met mijn vriendin korte trips begon te plannen naar buitenlandse parken. De korte trips werden steeds maar langer tot op het punt dat we onze vakanties afstemden op de parkbezoeken. Naast pretparken proberen we ook telkens enkele dierenparken in onze trips te steken als “rustmoment”.

Van ieder park die we bezoeken kopen we een sleutelhanger die aan onze rugzak komt te hangen. Zo kwam het moment dat we tijdens een bezoek aan Halloween in Toverland Bob tegen het lijf liepen en we aan de praat geraakten door deze rugzak.

In eerste instantie werd ik toegevoegd aan de groep ParkTrips, waarbij we via verschillende uitstapjes ook andere mensen leerden kennen van TPF. Wat begon met enkel wat foto’s maken voor de site, bracht ons naar het moment dat ik ook artikels en sfeerverslagen begon te schrijven.

Het geen mij vooral aanspreekt in pretparken is de totaalbeleving. Hierdoor staan parken als Phantasialand, Efteling en Europa-park zeer hoog bij mijn favorieten. Mijn favoriete achtbaan tot op heden is nog steeds Expedition GeForce in Holiday Park, maar mijn to-do lijst is nog zeer lang.