Persoonlijke fiche Jonathan

Ik ben Jonathan, geboren in 1993, en woon in de provincie Antwerpen.

Mijn pretparkhobby begon heel laat. Mijn ouders gingen niet graag naar pretparken en bijgevolg was ik al 12 jaar toen ik mijn eerste pretpark bezocht. Pas 4 jaar later, toen ik oud genoeg was om er zelf te geraken, bezocht ik met vrienden mijn tweede pretpark.

Mijn passie is pas echt losgebroken toen ik in 2014 een tweedaagse trip mee deed naar het Franse Nigloland en Walygator Parc met de toen nog voor mij onbekende mensen van Park Trips. Deze trip was zo leuk en de mensen waren er zo fantastisch dat ik meteen besloot om nog vele trips mee te doen.

Doordat ik Park Trips leerde kennen, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik bezocht ondertussen meer dan 200 pretparken in 18 verschillende landen in zowel Europa als daarbuiten. In 2014 scoorde ik pas mijn 21ste achtbaan, amper vijf jaar later in 2019, mocht ik echter de 900ste achtbaan op mijn palmares zetten.

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel leuke trips beleeft en zoveel toffe mensen leren kennen. Uit al die fantastische reizen is het toch wel de Amerika reis van 2018 die mij het meest bijblijft. Ik kon toen ontzettend veel parken bezoeken waar ik altijd al van gedroomd had en op 3,5 weken tijd wist ik zo op maar liefst 234 achtbanen een ritje te maken.

Sinds begin 2015 werk ik mee aan Themeparkfreaks.eu. Naast het schrijven van artikels over alles wat er gebeurd in de pretparkwereld, verzorg ik ook de pagina’s met de bouwupdates en doe ik alle updates voor de kermissen.

Mijn favoriete pretpark is Dollywood in de Amerikaanse staat Tennessee en mijn favoriete rollercoaster is Steel Vengeance in Cedar Point. Mijn favoriete achtbaanbouwer is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, die sinds 2011 de achtbaanwereld totaal op hun kop hebben gezet met unieke lay-outs, adembenemende elementen en nieuwe inzichten.