Persoonlijke fiche: Jonas Van Rensbergen

Wat Jonas schreef:

Ik ben Jonas, geboren in 1992 en woon in Aarschot. Toen ik nog een klein kindje was bezocht ik regelmatig pretparken met mijn ouders, de parken die we het meest bezochten waren voornamelijk Walibi en de Efteling. In de Efteling staat dan ook mijn eerste loopingcoaster, de Python.

Sinds een kleine tien jaar is het passioneel bezoeken van pretparken echt een hobby van mij geworden. Dit begon door een trip met de Rollercoaster friends naar Scandinavië. Ik kende niemand in de groep maar al snel ontstond er een leuke sfeer. Sindsdien volgden vele trips met deze groep en had ik de smaak te pakken.

De smaak om pretparken te bezoeken zat er al van jongs af aan in. Na de bezoeken aan pretparken met mijn ouders kon ik hier geen genoeg van krijgen. Nadien plande ik nog steeds bezoeken aan de Efteling en Walibi met enkele van mijn vrienden.

Op een van onze trips wilden we het iets verder zoeken en planden we een weekendje PortAventura. Dat park vonden we fantastisch met top achtbanen zoals Dragon Khan en Shambhala. Beide staan hoog in mijn favoriete achtbaan lijstje.

Mijn favoriete park is de Efteling, ik hou van de rustige sfeer die er gecreëerd word in een andere wereld. Waarschijnlijk hebben al de nostalgische herinneringen er mee te maken dat ik dit park tot favoriet kroon.

 

Overlijden:

In 2016 werden we geschokt door het plotseling overlijden van Jonas. Het nieuws kwam zwaar aan voor zijn familie, vrienden en heel ons team.