Persoonlijke Fiche – Jasper Godeau

Wat maakt mij, Jasper, zo anders dan de andere Themeparkfreaks? Wel… Iedereen heeft andere ervaringen, smaken en opinies en dat is bij mij niet anders!

Mijn aantrekkingskracht tot achtbanen, pret- en themaparken begon al vroeg en mijn eerste overkop-baan, ‘Boomerang’ in Bellewaerde, volgde dan ook zodra ik groot genoeg was (1m20). Ook al was dit niet de meest comfortabele rit (met een hoofd dat tot moes gebeukt was tegen de beugels), toch vond ik het geweldig! Nadien zijn we, mede op mijn aandringen, pretparken blijven bezoeken en na een tijd begin je verder te kijken dan de achtbaan zelf. Dan ga je feiten en weetjes opzoeken over verscheidene parken en achtbanen tot je echt beseft dat je er hobby bijhebt!

Ik kan eigenlijk nog steeds van alle soorten parken echt genieten: van kleinschalig lokale kinderparken tot immense parken met miljoenen bezoekers. Maar doorheen de jaren begin je toch een droomlijst op te bouwen waaraan een park moet voldoen: een mooie omgeving, vriendelijk personeel, unieke en prettige achtbanen en attracties, noem maar op. Daarmee blijf ik, zoals velen, een grote fan van bijvoorbeeld Phantasialand, Efteling … die toch keer op keer mij kunnen onderdompelen in die andere wereld.

Op vlak van achtbanen gelden bij mij dezelfde klassieke aspecten. “Theming can make or break a coaster” in mijn opinie, ik blijf toch zoeken naar een complete ervaring van begin tot eind: een gedecoreerde wachtrij, goede operations, een unieke lay-out (mag wat intenser zijn) met thematische elementen blijft toch de ultieme rit! Zo is ‘Taron’ een achtbaan dat dicht in de buurt komt. Maar ook banen die een minder baanverloop hebben, zoals ‘Baron 1898’ (Efteling) of ‘Mammut’ (Gardaland), worden vele maten beter door hun uitgebreide thematisering.

Verder sta ik uiteraard open voor elke andere opinie dat leidt tot een goed debat! Iedereen heeft zijn eigen smaken en opinies en dat maakt onze hobby de beste hobby ter wereld!