Persoonlijke fiche: Gregory

Ik ben Gregory, geboren in 1996 en ik woon in Ingelmunster (West-Vlaanderen).

 

De microbe om pretparken te bezoeken zat er al in tijdens mijn jeugd. Plopsaland en Bellewaerde bezochten we regelmatig. Mijn ouders hadden toen geen auto waardoor verdere parken moeilijk te bereiken waren maar ik wilde graag naar de Efteling en Phantasialand. Iets wat ik toen altijd zei tegen mijn ouders was het volgende: De dag dat ik een auto heb, ben ik weg naar de Efteling en Phantasialand. Dat waren toen mijn bucketlist parken.

 

Jaren later was het dan zover. Begin augustus behaalde ik mijn rijbewijs en besloot ik de maand erachter naar de Efteling en Toverland te rijden. Dit was de eerste reis samen met mijn vriendin (nu mijn vrouw), we zaten in de buurt in een huisje van Centerparcs. Een half jaar later besloten we Phantasialand en Movie Park te bezoeken. Door mijn allereerste bezoek aan Phantasialand was ik zodanig onder de indruk dat ik wilde zien wat andere parken te bieden hadden. Zo volgden al snel uitstapjes naar parken waar ik nog nooit was geweest zoals Plopsa Coo, Europa-park en Parc Asterix.

 

Het jaar erna volgden de volgende parken al. Parken zoals Hansapark, Heidepark en Walibi Holland om maar enkele voorbeelden te geven. Ondertussen kreeg ik ook te horen over Coaster-Count, waarbij pretparkfans alle hun bereden achtbanen optellen. Bij mij staat dit na 3 jaar actief pretparken bezoeken op 138. Natuurlijk probeer ik nu vooral dit getal omhoog te krijgen. Ook mijn vrouw doet dit ondertussen en staat al op 132 achtbanen. Zo hebben wij van pretparken bezoeken onze gezamenlijke hobby gemaakt. Dierentuinen komen bij ons ook regelmatig aan bod wat ideaal is voor mijn andere hobby, namelijk fotografie.

 

Ik ben bij Themeparkfreaks terecht gekomen omdat ze nog medewerkers zochten voor hun site. Toen ik dat bericht zag heb ik een mail gestuurd met de vraag of ik kon meehelpen. Natuurlijk was dit een ja en zo kunnen jullie nu mijn foto’s en sfeerverslagen terug vinden op deze prachtige website.

 

Europa-Park is mijn favoriete park al blijft Phantasialand ook 1 van mijn favoriete parken. Een favoriete achtbaan heb ik niet echt want ik twijfel nog altijd tussen 3 achtbanen. Dit zijn Untamed (Walibi Holland), Taron (Phantasialand) en Schwur des Kärnan (Hansa-Park). Op mijn Bucketlist staan nu vooral de Disney parken (wereldwijd), Universal Studio’s en Cedar Point. Deze parken hoop ik zeker ooit eens te doen in mijn leven.