Persoonlijke fiche Benjamin

Mijn naam is Benjamin, geboren in 1986 en woonachtig in het Mechelse. De microbe om (veel) pretparken te bezoeken heb ik al van kinds af aan te pakken. Mijn vader maakte in zijn jongere jaren mannequins voor etalages en hij was helemaal gek van de darkrides en het sprookjesbos in De Efteling. We bezochten dat park dan ook wel eens vaker.

Een nonkel van me was ook verlekkerd op pretparken. Hij kocht voor hem en zijn gezin tot twee keer na elkaar een Euro Season Pass voor de toenmalige Europese Six Flags-parken. Ik vergezelde hen maar al te graag, dus ik kocht ook tot twee keer toe zo’n pasje. Vanaf toen ging het enkel van kwaad naar erger.

Ik begon krantenknipsels bij te houden die handelden over pretparken. Ook toegangskaartjes of plattegronden begon ik te hamsteren. Wanneer er vrienden of vriendinnen nog eens naar een pretpark gingen, dan was ik steeds de man om mee te gaan. Zo trokken we ooit eens met een vriendengroep naar Noorwegen, met een tussenstop in Liseberg (Norrköping – Zweden). Daar realiseerde ik me pas echt dat er meer valt te beleven met deze ‘hobby’. Sindsdien begon ik al mijn jaarlijkse vakanties naar het buitenland steeds te koppelen aan één of meerdere parken.

Hierdoor besefte ik pas echt dat mijn fascinatie voor achtbanen en andere attracties veel groter was dan die van de meeste mensen. Het internet hielp me om andere mensen te vinden met dezelfde passie. Ik schreef me in op enkele forums, en begon mezelf af en toe eens te mengen in een gesprek. Maar ik was eigenlijk vooral op zoek naar een groep mensen die regelmatig, sporadisch en vooral vrijblijvend eens een park bezoekt. Zo ontdekte ik Park Trips op Facebook. Toen ging het hek pas helemaal van de dam. Deze groep vol gezellige mensen was precies wat ik zocht.

Met een opleiding Journalistiek achter de kiezen begon het natuurlijk te kriebelen om zelf ook al eens een tekstje of een prentje op te leveren voor deze community. En nu staat mijn gezicht hier tussen die van de andere teamleden.

Graag wil ik nog meegeven dat ik een grote fan ben van Phantasialand. Wat dat park realiseert op gebied van adembenemde en unieke attracties, in harmonie met prachtige thematisering, dat vind ik helemaal te gek!