Palmkirmes Recklinghausen: 16 maart 2018 – 25 maart 2018

Dit jaar pakt de Duitse stad Recklinghausen alweer uit met een mooie attractielijst. De Palmkirmes vindt dit jaar plaats van 16 maart 2018 tot en met 25 maart 2018. Het tweede weekend van deze kermis loopt gelijk met het eerste weekend van de kermis van Dortmund, die niet veel verder gelegen is, ideaal om te combineren dus.

 

De Palmkirmes Recklinghausen pakt letterlijk en figuurlijk groot uit met een aantal toppers zoals de pas her schilderde Konga van Küchenmeister die je metershoog de lucht in zwiert. Maar ook de Booster “Jekyll & Hyde” (van Thelen) en de 80 meter hoge Star Flyer “The Flyer” (van Boos) nemen je mee naar grote hoogtes. Wie die grote hoogtes liever op een rustigere manier ontdekt kan terecht in het reuzenrad “Roue Parisienne” (van Burghard-Kleuser).

 

De Palmkirmes Recklinghausen biedt ook een uitgelezen kans om de Devil Rock van Steffen te gaan ontdekken, het gebeurd namelijk niet zo veel dat deze attractie zo dicht bij huis komt. Verder kunnen thrill seakers ook terecht op de Shake & Roll (van Schäfer), de Kesseltanz (van Reminde)r of de heftige Mr. Gravity (van Oberschelp).

 

Voor de achtbaanfans vinden we de Crazy Mouse (van Janßen) terug die aan zijn laatste jaar begonnen is onder zijn huidige vorm. De rollercoaster zal namelijk omgebouwd worden naar een nieuwe grotere achtbaan. Ook de familie achtbaan Willy der Wurm van Bauermeister is van de partij. Het spookhuis Spuk van de Nederlandse exploitant Sipkema-Lütjens zal eveneens aanwezig zijn. Het is een semi achtbaan door de grote drop en het verdere verloop van het parcours.

 

De volledige lijst van het grootvermaak:

Crazy Mouse – Janßen

Willy der Wurm – Bauermeister

Spuk – Sipkema-Lütjens (NL)

 

Break Dance No.2 – Bonner

Shake & Roll – Schäfer

Disco Jet – Heitmann

Crazy Jumbo – Weber

Kesseltanz – Reminder

Devil Rock – Steffen

Circus Welt – Kübler-Kleuser

Mr. Gravity – Oberschelp

Euro Rutsche – Kutschenbauer

Roue Parisienne – Burghard-Kleuser

Jekyll & Hyde – Thelen

Konga – Küchenmeister

The Flyer – Boos

 

Kristallpalast – Sturm

Pirates Adventure – Schneider

Magic House – Kutschenbauer

Live Adventure – Strothenke

Autoscooter Diamond – Hartkopf-Osselmann

Autoscooter Low Rider – Petter

 

 

 

Bron: kirmes-beschickungen