Kölner Frühjahrsvolksfest: 20 april 2019 – 6 mei 2019

Het Kölner Frühjahrsvolksfest heeft een ongelooflijk grote topper weten te strikken. Niets minder dan de enige echte Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld, die vijf loopings heeft, komt naar de stad. Dit mooie nieuws had niemand durven dromen! Deze kermis vindt plaats van 20 april tot en met 6 mei 2019.

 

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat Olympia Looping nog in Keulen stond. Ook voor de Belgische en Nederlandse kermisfans is dit een unieke kans om de achtbaan te gaan ontdekken. Het is al van 2017 geleden dat de achtbaan nog zo dicht bij de grens stond. Olympia Looping behaalt een snelheid van 80 km/u en is 32,5 meter hoog. Tijdens de rit van maar liefst 1250 meter lang gaan de inzittende door 5 loopings. Dit is de enige achtbaan in de wereld die 5 verticale loopings bevat.

 

Naast de Olympia Looping van Barth neemt de exploitant ook zijn andere achtbaan mee, de Wilde Maus zal hier dus ook aanwezig zijn. Verder vinden we er nog het reuzenrad “Europa Rad” van Kipp terug en de Break Dance van Klinge.

 

Ook de KMG afterburner “Rocket” van Hartmann is van de partij, net zoals de Tivoli Enterprises “Mr. Beat” van Schaak. Ook de Musik Express van Schoeneseifen is van de partij, net zoals de botsauto’s “House Party” van Weber.

 

Voor de kinderen zijn er nog het spookhuis Geisterstadt van Fellerhoff en het fun house Villa Wahnsinn van von Olnhausen. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder ontdekken.

 

Attractielijst:

Grootvermaak:

Olympia Looping – Barth

Wilde Maus – Barth

Europa Rad – Kipp

Geisterstadt – Fellerhoff

Break Dance – Klinge

Rocket – Hartmann

Mr. Beat – Schaak

Musik Express – Schoeneseifen

Villa Wahnsinn – von Olnhausen

House Party – Weber

 

Kleinvermaak:

Zauber der Phantasie – Schaak Hans-Johann

Wild Kids – von Strünck Patrik

Kinderkettenflieger – Schütz

Skooter Kindertraum – Bauer Gabriele

Saturn-Babyflug – Bauer K-H.

Märchenflug – Kleiner-Zimmermann Helmi

Babyflug Sky Jet – Sascha Bauermeister

Kinderkarussell – Elise Hoffmann

Kinderkarussell – Walter Hartmann

 

 

 

 

Bron: volksfest-koeln

Foto: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)