In de kijker: Wunderland Kalkar

Kleine parkjes, die niet heel gekend zijn bij het grote publiek. Die zetten wij graag in de kijker. In dit artikel bekijken we Wunderland Kalkar.

Wunderland Kalkar is op vele manieren speciaal. Want buiten een pretpark kan je er allerlei zaken terugvinden zoals hotels, restaurants, een bowlingbaan, een discotheek en een kartingbaan. Genoeg voor een leuk weekendje uit.

Erg speciaal is het niet, maar een entreeticket voor het pretpark is dat wel. Het biedt namelijk niet alleen toegang tot het pretpark, je kunt er ook onbeperkt frietjes, softijs, frisdrank, koffie en thee mee consumeren. En dat is niet alles, je kunt ook een all-in verblijf boeken. Dit bevat: hotel met ontbijt, lunch (2 overnachtingen) en diner, bowling, toegang tot het pretpark, fitness

Doorheen het park staan er verschillende huisjes waar je alles kan vinden wat je nodig hebt. Drank en ijsjes zijn selfservice, en de frietjes worden vers voor jou gebakken. De sauzen zijn ook gratis te verkrijgen voor bij de frietjes.

Als dat nog niet speciaal genoeg is zal je ook versteld staan van de locatie. Het park is gelegen op het domein van een oude kerncentrale aan de Rijn. Gelukkig werd de kerncentrale nooit in gebruik genomen. Hierdoor is vooral de Star Flyer (Vertical Swing) een zeer unieke attractie. Je vertrekt binnen in de koeltoren van de kerncentrale en gaat omhoog tot net boven de rand waar je getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht.

Daarnaast vind je onder de koeltoren bumperboten terug en op de zijwand bevind er zich een gigantische klimmuur.

Rondom de toren kan je verschillende attracties terug vinden. Maak een ritje op de achtbaan, of neem plaats in de leuke logfume. Iets spannender is de piratenboot en de Disco. De Disco staat trouwens op het dak van een gebouw, waardoor hij een extra dimensie geeft aan een ritje. Het dak van het gebouw is zowel met de trap als de lift bereikbaar.

Kinderen zullen er zich zeker niet vervelen, er zijn tal van kinderattracties en speeltuinen doorheen het park verspreid. Al deze attracties zijn leuk aangekleed, en wie weet kom je de parkmascottes Kernie en zijn vrouwtje Kerna wel tegen.

Naast dat alles biedt het park ook een educatief museum aan over de kerncentrale, zeker en vast eens een bezoekje waard.

Wunderland Kalkar is ideaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en de 15 jaar. Ze zullen er de tijd van hun leven beleven. Voor ouders en kinderen ouder dan 15 jaar is er ook heel wat te beleven zoals een partijtje bowlen of racen op het Kartcircuit.

Meer informatie vind je op de site van Wunderland Kalkar

https://www.wunderlandkalkar.eu/nl

Voor leuke foto’s van het park klik hier.

Tekst: Maarten Busschots

Bron: Wunderland Kalkar

Foto’s: Maarten Busshots – Themeparkfreaks.eu