Holiday Park – Holiday Indoor

Het Duitse Plopsa park Holiday Park opent volgend jaar een indoorgebied van 5.000 m2 groot. Sinds de overname van Holiday Park in 2010 investeerde de Plopsa Groep al meer dan 50 miljoen euro in het Duitse pretpark. Met de bouw van een indrukwekkende indoorzone komt daar nog eens 7,5 miljoen euro bij. De grootste investering tot nu toe.

 

De nieuwe overdekte zone, die ‘Holiday Indoor’ zal heten, wordt geopend in de zomer van 2018 en zal maar liefst 7 attracties en een theater bevatten. De investering kadert binnen het masterplan om van Holiday Park een all-weather bestemming te maken.

Sinds het ontstaan van Plopsaland De Panne in 2000, is Plopsa uitgegroeid tot een internationale pretparkengroep waarin reeds meer dan 200 miljoen euro is geïnvesteerd. Momenteel baat Plopsa 5 themaparken en een waterpark uit in België, Nederland en Duitsland én zet het de eerste stappen in Polen met de bouw van Holiday Park Kownaty. Sinds de overname van Holiday Park in 2010, investeerde Plopsa Group reeds meer dan 50 miljoen euro in het Duitse pretpark. Met de bouw van een indrukwekkende indoorzone komt daar nog eens 7,5 miljoen euro bij. De grootste investering tot nu toe.

Eén van de attracties die in het indoor park gebouwd zal worden is een Windstar Z van Zamperla, een unieke attractie voor de Plopsa groep. Verder zal er een grote glijbaan komen, een achtbaan van Zierer en een Heidi Dierenmolen van de Nederlandse bouwer Wooddesign.

“Holiday Indoor zal net als onze andere projecten op-en-top gethematiseerd zijn. We hebben ons laten inspireren door de reeds bestaande Plopsa-indoorparken Mayaland in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.”, legt Steve Van den Kerkhof uit. “Maar het allerbelangrijkste is dat we een ambitieuze weg inslaan met Holiday Park. Naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne zullen we er de komende jaren sterk investeren en uitbreiden. Zo willen we, na de realisatie van de indoorzone, ons masterplan in de nabije toekomst vervolledigen met de bouw van een waterpark dat grenst aan het park!”

 

7 nieuwe attracties

De nieuwe overdekte zone, die ‘Holiday Indoor’ zal heten, wordt geopend in de zomer van 2018 en zal maar liefst 7 attracties en een theater bevatten. De investering kadert binnen het masterplan om van Holiday Park een all-weather bestemming te maken. CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof is alvast bijzonder enthousiast over het nieuwe project. “Het concept van een indoorthemapark is uniek in Duitsland. Bovendien vormen de overdekte attracties een mooie aanvulling op de bestaande openluchtattracties waardoor Holiday Park een uitgebreid attractie-aanbod zal bieden voor ieder weertype. Daarnaast zal ook de capaciteit van het park aanzienlijk toenemen.” Bezoekers kunnen in alle weersomstandigheden genieten van een familieachtbaan, een interactieve vliegende carrousel, een authentieke draaimolen waarbij men kan plaatsnemen op de rug van uit hout gesneden boerderijdiertjes, een enorme glijbaan, een groot ballenbad, een fantasierijke klimboom en een speeltuin. Een theater met een capaciteit van 500 personen, 2 horecapunten en een nieuwe winkel maken de zone compleet.

 

 

Concept-arts:

 

 

Statistieken achtbaan:

  • Opening: 21 juli 2018
  • Fabrikant: Zierer
  • Model: Force Two
  • Snelheid: 39 km/u
  • Hoogte: 9 meter
  • Lengte: 222 meter
  • Inversies: 0
  • Grondvlak: 41,7 m x 28 m
  • Ligging: Holiday Indoor

 

 

Bouwupdates:

22 juli 2018: Onride van de nieuwe achtbaan

 

21 juli 2018: Holiday Indoor vandaag officieel geopend

 

 

16 juni 2018: Bouwvideo

 

 

16 mei 2018: De eerste track is geplaatst

 

 

15 mei 2018: Nieuwe update

 

 

11 mei 2018: Achtbaantrack is ter plaatsen

 

 

1 maart 2018: Ook tijdens deze koude dagen wordt er hard gewerkt

 

 

19 februari 2018: Het gaat goed vooruit

 

 

31 januari 2018: De hal is al vergevorderd

 

 

26 december 2017: De indoor hal gaat de hoogte in

Foto’s: Holidaypark-up-to-date

 

 

7 december 2017: De eerste graafwerken zijn van start gegaan

Foto’s: Holidaypark-up-to-date

 

 

 

 

Bron: Plopsa

Foto’s: Holiday Park, Holidaypark-up-to-date,