Het Verhaal achter: Vol D’Icare – Parc Asterix

Vol D’Icare is een stalen achtbaan van 410m lang in het Franse Parc Asterix.
Met een hoogte van 10,7m hoog en een ritduur van 1minuut en 15 seconden, een toffe familiale achtbaan met een topsnelheid van 42 km/h en werd gebouwd door Zierer. Deze attractie bevind zich in het Griekse themagedeelte van het park en kreeg in 2017 nog een grondige check-up en renovatie.

 

We dompelen jullie onder in het verhaal achter deze attractie:

Icarus is een personage uit de Griekse mythologie, bekend van zijn vliegtocht vanuit het labyrinth van de minotaurus, een mytisch wezen dat half mens, half stier was. Samen met zijn vader Daedalus trachte hij uit het doolhof waar dit wezen opgesloten zat te ontsnappen.

Icarus en Daedalus werden door koning Minos gevangen gehouden op het eiland Kreta, om preciezer te zijn in het doolfhof van de beruchte minotaurus.
Na enkele vruchteloze ontsnappingspogingen bedacht Daedalus een nieuwe manier om te ontsnappen, hij bouwde namelijk vleugels met behulp van hout, veren en was. Omdat was de eigenschap heeft om snel te smelten, waarschuwde Daedalus Icarus om zeker niet te hoog en dicht bij de zon te vliegen.
Het lukte hen om op te stijgen, maar al snel werd Icarus door zijn overmoed te roekeloos en vloog te hoog zodat de was begon te smelten. Vervolgens stortte hij neer in de Egeïsche Zee. Vandaar de uitspraak: hoogmoed komt voor de val (wat ook gebruikt wordt bij de attractie Baron 1989 in de Efteling).

 

 

Bron: Wikipedia