Het verhaal achter: Pegasé Express – Parc Astérix

De achtbaan Pegasé Express werd in 2017 geopend in het Franse pretpark Parc Astérix. De achtbaan werd gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer en bevat enkele leuke unieke elementen. Zo wordt je tweemaal gelanceerd en leg je de rit deels voorwaarts en deels achterwaarts af.

 

Achter deze achtbaan werd het verhaal van Medusa verwerkt. Een monsterlijk figuur uit de Griekse mythologie. Medusa kreeg de toorn (woede, razernij) van Athena over zich heen doordat ze de tempel van de koningin onteerde door er seks te hebben met de zeegod Poseidon. De wraak van Athena bestond er in haar haar te veranderen in slangen. Wie nadien Medusa aankeek veranderde in steen. Toch werd het monster uiteindelijk gedood door de held Perseus, uit haar bloed werd het gevleugelde paard Pegasus geboren.

Parc Astérix geeft uiteraard een eigen twist aan dit verhaal. Het paard Pegasus trekt hier een hogesnelheidstrein, die personen vervoert tussen enkele stations. Tijdens de reis rijdt de trein doorheen een groot reclamebord, waardoor hij in een tempel terecht komt. In deze tempel huist Medusa, die uiteraard zeer boos wordt. Haar ogen lichten op en om niet versteend te raken moet de trein zo snel mogelijk weer vertrekken, ditmaal achterwaarts.

Eens je het stationsgebouw betreed, zie je ook dat dit een treinstation is.