Het verhaal achter: Drakennest – Avonturenpark Hellendoorn

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn opent in 2017 een nieuwe attractie. Het gaat hier om een Mega Disk’O attractietype, zoals wij deze kennen vanuit Plopsaland de Panne ‘De Grote Golf’. Bezoekers nemen plaats op een ronddraaiende, heen en weer schommelende schijf met speciale zitjes aan de buitenkant ervan. De schijf is gemonteerd op hoge, uit halfpipe bestaande uit rails. Onlangs maakte Hellendoorn het verhaal achter de attractie bekend. Treed binnen in de mysterieuze wereld van het “Drakennest”.

 
Aan de rand van het dorpje Hellendoorn woont een draak met een bijzonder kwaadaardig karakter, genaamd Hellendra. Van nature uit is ze enorm hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Ze staat erom bekend dat ze niet happig is om haar rijkdom met anderen te delen.
Door de jaren heen vergaarde ze al heel wat kostbaarheden. Deze enorme hoeveelheid verzamelt ze in haar nest. Maar zoals elke bezitterig wezen wil ze altijd maar meer. Haar drang naar goud kent geen grenzen.

Door haar ondragelijke hebzucht is ze niet echt geliefd bij de bevolking die nabij woont.
Tevergeeft probeerden heel wat dapere ridders Hellendra te stoppen op één van haar meedogenloze rooftochten, maar niemand wist haar te stoppen.
Zelfs de blinkende wapens en uitrusting van deze gesneuvelde ridders neemt ze mee naar haar nest. Voor Hellendra zijn het ware trofeeën. 

Aangezien de kostbaarheden in de omgeving, omwille van haar rooftochten, steeds schaarser worden, is ze gedoemd om het goud steeds verder weg te gaan zoeken. Wanneer Hellendra op een keertje haar nest verlaten had op zoek naar meer kostbaarheden, gingen de mensen uit de omgeving op verkenning in en rondom haar nest. Door de langere afstanden die de draak dezer dagen aflegde, hadden ze immers meer tijd om het nest rustig te onderzoeken.
Ze deden een wonderbaarlijke ontdekking, in het nest lagen enkele drakeneieren.
De bevolking kwam op een geniaal idee. Ze bouwden onder het nest met drakeneieren een reusachtige machine. Deze inventieve machine is in staat om het nest te laten wiegen, waardoor er warmte wordt opgewekt. Met behulp van deze warmte en wiegende beweging hoopt men dat de eieren veel sneller zullen uitkomen. Zal het de bevolking lukken om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen zodat deze niet het pad zullen volgen van hun kwaadaardige drakenmoeder? Ontdek het in Avonturenpark Hellendoorn.

 

Bron: Hellendoorn