Hamburger Sommerdom: 26 juli 2019 – 25 augustus 2019

De Duitse grootstad Hamburg kent ieder jaar 3 grote kermissen, een in de lente, eentje in de zomer en eentje in de winter. Ondertussen is de attractielijst bekendgemaakt voor de Hamburger Sommerdom die plaatsvindt van 26 juli 2019 tot 25 augustus 2019. We geven jullie hier het overzicht.

 

De Hamburger Sommerdom telt 31 attracties van het type grootvermaak en staat maar liefst een volledige maand in Hamburg. Je kan de kermis terugvinden op de Heiligengeistfeld of via het openbaar vervoer haltes Feldstraße (Heiligengeistfeld) en St. Pauli die beide 2 minuten stappen zijn van de kermis.

Voor de achtbaanfanaten komen er 3 rollercoasters naar Hamburg. De kleinste is de Kuddel der Hai van Belli. Dit is een Big Apple rollercoaster. Vervolgens hebben we een grotere familieachtbaan, de Crazy Mouse van Thilo Janßen. De grootste achtbaan is de Rock & Roller Coaster van Vorlop. De Rock & Roller Coaster is gebouwd door Schwarzkopf en loopt na al die jaren nog zeer soepel door zijn parcours. De looping coaster Teststrecke van Steiger is er dit jaar uitzonderlijk niet bij aangezien deze achtbaan dit jaar staat opgesteld in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater.

 

Naast de achtbanen zijn er ook enkele waterattracties te vinden. Zo is de wildwaterbaan “Poseidon” van Heitmann & Schneider hier voor het eerst aanwezig. Dit is een log flume attractie, ook wel de boomstammetjes genoemd gebouwd door Reverchon.

 

Een andere grote waterattractie is de Atlantis Rafting van Vorlop. Atlantis Rafting is een Rapid River, in de volksmond ook wel de ronde bootjes genoemd. De attractie werd gebouwd door Fabri en is 15 meter hoog.

 

De fans van thrillrides kunnen terecht in de Booster “Fighter” van Bruch. Er is ook een 55 meter hoge Star Flyer aanwezig, dit is de Sky Dance van Nülken die de bezoekers tot een maximale hoogte van 43m brengt. Wie een overzicht over de stad wil krijgen kan dan weer terecht in het reuzenrad Riesenrad van Steiger.

 

Klassieke thrillrides vinden we hier ook terug met de Break Dance “Dom Dancer” van Rüth en de Shaker van Wilhelm. Er zijn twee rupsen met de Action van Ohlrogge en de Love Dream van Rasch. Ook de Viva Mexico van Nülken is present.

 

Voor de kinderen vinden we er de zweefmolen Wellenflug van Hanstein en de glijbaan MünchnerRutsch’n van Stey. Daarnaast zijn er ook verschillende spookhuizen en funhouses te vinden. Natuurlijk kunnen verschillende botsauto’s ook niet ontbreken.

 

Nog een speciale attractie is van de partij. Het gaat om de Dr. Archibald Master of Time van Greier. Dit is een Virtual Realitydarkride. De VR-brillen zijn uitgerust met een koptelefoon en de attractie bevat naast de rit ook een voorshow.

 

 

Attractielijst:

Grootvermaak:

Rock & Roller Coaster – L.Vorlop

Crazy Mouse – Janßen (NIEUW)

Kuddel der Hai – Belli Gbr

Wildwasser „Poseidon“ – Heitmann & Schneider (NIEUW)

Atlantis Rafting – J.Vorlop

Riesenrad – 60m/Steiger

Sky Dance – Nülken

Balloonfahrt – Heitkamp-Krakor

Fighter – Bruch (NIEUW)

Frisbee – Ruppert

Shaker – C.Wilhelm

Dom Dancer – Ro.Rasch

Hurricane – Heine

Wellenflug – Hanstein

Viva Mexico – Nülken

Action – Ohlrogge

Love Dream – J.Rasch

MünchenerRutsch’n – Stey

Stardust(AS) – Vespermann-Hartkopf

Super Skooter – ReneRasch

Bumper 1(AS) – Harder-Mantau

Bungee Trampolin

Mäuse Circus – Bruck-Plexnies

Glasirrgarten – Schau&Horlbeck

Der großeIrrgarten – ReneRasch

Happy Family – Heine

Crazy Island – Schneider

Rotor – Pluschies

Dr.Archibalds Master of Time – Greier

GeisterFabrik – R.Rasch

Spuk – Sipkema-Lutjens (NIEUW)

 

Kleinvermaak:

Highway Rally No.2 – Harder-SluppkeGbr

Super 8 – Dieckmann

Rund um Hamburg – Sluppke

MoglisTraumfahrt – D.Mantau

KinderTraum – Dieckmann

1001 Nacht – Bade

Kinderparadies – Richters

KinderTraum – Fackler

Nostalgie Bodenmühle – Vespermann

Ottifantenflieger – Nülken

Kinderkettenflieger – Thrum

Kinderwasserscooter „Beach Club“ – Müller

Der Mini Scooter – Greier-Jokic

Auto Corso – Päprer

Käppt’n Jimmy – Ahrend

ZirkusFlieger – Dieckmann

Airport – Thor-Straten-Wolf

Hanse Train – Hemberger

Mini Express – Witthut

Reitsalon „Alt Wien“ – Kaiser

 

 

 

Bron: jahrmarkt-nord.de