Halloween 2015: Toverland

Halloween Nights

Het wordt langzaam eerder donker, wolken trekken zich samen… Er heerst een duistere vloek over Toverland, het park is overgenomen door angstaanjagende figuren. Zij hebben maar één doel: jou de stuipen op het lijf jagen! Durf jij het aan?

16, 17, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 oktober 2015 breekt de hel los in Toverland tijdens de Halloween Nights. Vanaf 19:00 tot 23:00 uur wordt iedereen belaagd door zombies, vampiers, kwaadaardige Dwervels en andere angstaanjagende figuren.

Tijdens de Halloween Nights is Toverland opgedeeld in verschillende scare zones, met elk een eigen thema en bijbehorende figuren, spannende verlichting en muziek.

Nieuw dit jaar zijn het Freak Circus, het Geisterhaus Müller en de Clown Phobia zone.

De mazes:

Labyrinth of Hell: Een vredig doolhof dat verandert in één van de meest onheilspellende plekken in Toverland… Weet waar je aan begint, want als je één voet binnen hebt gezet is er geen weg terug!

Overdag is het een vredige plek. Gelach is te horen, kinderen gaan hand in hand het doolhof in en ouders wachten rustig op hun kroost. In het doolhof dwalen vriendelijke karakters die de kinderen de weg wijzen.

Zodra de avond valt verandert het vrolijke doolhof in het Labyrinth of Hell. De vredigheid heeft plaatsgemaakt voor een onheilspellende sfeer. Wezen de karakters je eerst nog de weg, nu mag je blij zijn als je het Labyrinth of Hell ooit nog verlaat.

Geisterhaus Müller: Maximus’ overleden familieleden spoken door Villa Fiasko. Ze kunnen hun rust niet vinden, nadat ze het testen van hun eigen uitvindingen met de dood moesten bekopen. De familie Müller duldt geen ongewenste bezoekers en jagen je de stuipen op het lijf. Lukt het jou, als één van de weinige overlevenden, om je weg naar buiten te vinden in deze angstaanjagende villa?

Ben je bang in het donker en heb je angst voor het onbekende? Blijf dan uit de buurt van deze angstaanjagende verschijningen.

 

 De zones:

Clown Phobia Zone: Als je last hebt van een clownsfobie kun je deze zone beter mijden. Deze creepy clowns hebben een slag van de molen gehad en maken er een sport van iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Als je niet uitkijkt, staan ze achter je en jagen je de stuipen op het lijf.

Dwervels of Doom: word jij het slachtoffer van deze kwaadaardige Dwervels?

De normaliter goedaardige Dwervels bevolken het nieuwe themagebied van Toverland, de Magische Vallei. Overdag wijzen ze de bezoekers vriendelijk de weg of liggen ze lekker te luieren, maar tijdens de Halloween nights komt hun duistere kant naar boven… Zul jij de magie van de vallei ooit nog bij daglicht aanschouwen?

DesTroy Zone: Troje is gevallen door de list met het paard, maar de zielen van de overwonnen krijgers geven het nog niet op en blijven hangen in de hel: DesTroy. Durf jij het risico te nemen om dit gebied te betreden en deze ongelukkige zielen tegen het lijf te lopen? 

Deadly Lake: Bedek je oren zodra je langs het mistige meer der sirenes loopt. Deze ogenschijnlijk vriendelijke vrouwen willen je met hun gezang in een trance brengen. En voordat je het weet … trekken ze je de diepte van het meer in. Kun jij hun verleidelijke klanken weerstaan?

Magic Market:

Het Land van Toos wordt tijdens Happy Halloween (24 oktober t/m 1 november) en de Halloween Nights omgetoverd tot de mysterieuze ‘Magic Market’. Een Oosterse markt waar een waarzegster in haar glazen bol kijkt en je toekomst voorspelt. Op het Oosterse marktplein dansen de slangen op de bezwerende muziek van de fakir.

Tijdens de Halloween Nights is de Magic Market een gebied waar je even kunt bijkomen van alle angst en kunt meedansen tijdens de swingende griezeldisco.

Show:

Freak Circus: Een mysterieus onheilspellend circusgezelschap is neergestreken in Toverland.  De circusdirecteur opent met een eigenaardige glimlach de deuren van zijn circus speciaal voor jou. Bij de eerste blik naar binnen lopen je meteen de rillingen over de rug. Stap binnen en aanschouw de gekwelde, angstaanjagende artiesten van het Freak Circus.

 

Voor de kleinste bezoekers organiseert het park Happy Halloween.

Van zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november 2015 is het Happy Halloween in Attractiepark Toverland. Tijdens Happy Halloween beleven kinderen van alle leeftijden een griezelige dag! 

Welkom door Toos Toverhoed
Locatie: entreeplein

Halloween is het favoriete feest van Toos Toverhoed. Vreemde brouwsels, spinnen en andere enge beestjes, ze is er dol op! Samen met haar vriendjes verwelkomt Toos elke ochtend de bezoekers die met haar Halloween komen vieren.

Toos Tovershow*: 14:00 uur
Magic Market
Locatie: Land van Toos

Het Land van Toos wordt tijdens Happy Halloween omgetoverd tot de mysterieuze ‘Magic Market’. Een Oosterse markt waar een waarzegster in haar glazen bol kijkt en je toekomst voorspelt. Op het Oosterse marktplein dansen de slangen op de bezwerende muziek van de fakir.

Griezeldisco
Locatie: Land van Toos

Show: Katara, Fountain of Magic: the Halloween edition
Locatie: Katara, Magische Vallei

Sluit je dag af met de speciale Halloween uitvoering van Katara, Fountain of Magic. In het donker is deze fonteinenshow extra betoverend. Dat mag je niet missen!

Halloweenshow Katara*:   11:30 uur   |   14:30 uur   |   17:30 uur


Happy Halloween Doolhof
Locatie: Doolhof, tegenover het Survival Parcours

Ga griezelen in het Happy Halloween Doolhof. In het doolhof zullen tijdens Happy Halloween verschillende keren per dag vriendelijke heksen en tovenaars te vinden zijn. Zul jij de uitgang van het griezeldoolhof vinden?

Voor meer informatie of tickets met korting surf naar www.toverland.nl/halloween

*Afspeeltijden onder voorbehoud, deze worden steeds correct weergegeven op de dag van het evenement in het park.