Halloween 2022: Nigloland

Van 1 oktober tot 13 november is Nigloland geheel in Halloween- kleuren versierd. Voor deze jubileumeditie zag het park het groots: nieuwe decors, vuurwerkshow en nog angstaanjagender sfeer.

 

Het circus in de kijker

Voor het 20-jarig jubileum van Nigloween heeft het park ervoor gekozen om zijn familiegeschiedenis te eren met het thema circuskunsten. Elke dag tijdens de Allerheiligenvakantie zullen in het Scary Circus slangenmensen en andere acrobaten een show opvoeren die uit een nachtmerrie lijkt te komen!

Ook zal de nieuwe show Imageen de hemel verlichten op 15, 16 oktober en van 22 oktober tot 6 november. Deze avondshow vindt plaats om 19:20 uur in de eerste week van de vakantie en om 18:20 uur in de tweede week.

 

Meer dan 6 weken voorbereiding

Sinds het einde van de zomer is een gigantische taak begonnen om het park te transformeren. Er werken meer dan 20 mensen aan het opzetten van de decors: creatieve workshops, tuinieren, scènes creëren, decors verlichten, enz. De technische teams en de tuinmannen werken hard aan het transformeren van elke ruimte en brengen zo het mythische angstaanjagende feest tot leven.

Maar liefst 60 ton pompoenen (van lokale producenten), 1.500 herfstbloemen en nog eens 300 spinnen zijn nodig om het park te transformeren. Als kleine extraatje kunnen bezoekers op de laatste dag van het evenement de bloemen en pompoenen meenemen naar huis.

 

Krampus Expédition & Les Lutins Maléfiques

De nieuwste attractie van het park, de Krampus-expeditie, wordt tijdens Nigloween enger. De achtbaan waarbij de rit in het in het water eindigt en al heel avontuurlijk is, want het mythische wezen uit de Alpen zal je bij de ingang al verwelkomen. Ook staat een 3 meter hoog standbeeld van de Krampus en zijn horde kwaadaardige elven voor de achtbaan.

 

Halloweenanimatie

 

La Skeleton Orchestra

Een orkest van skeletten speelt macabere deuntjes.

 

Les Feux de Camp

Kampvuren doorheen het park zorgen dat de bezoekers zich gezellig kunnen verwarmen.

 

Bron en foto: Nigloland