Halloween 2021: Traumatica – Europa-Park

Het bekende evenement Traumatica Horror Nights in het Duitse Europa-Park is weer van start gegaan. Nog tot 13 november kunnen bezoekers een post-apocalyptische wereld ontdekken vol terreur. Door de coronamaatregelen moet je online een ticket reserveren en er zijn minder toegangstickets verkrijgbaar dan normaal, waardoor nu reeds iedere zaterdag in oktober uitverkocht is, evenals zondag 31 oktober.

 

In een post-apocalyptische wereld strijden vijf rivaliserende groepen om de macht over Traumatica. Nooit eerder zorgden meer gruwelijke wezens per bezoeker voor het zaaien van angst en schrik dan dit jaar tijdens de meervoudig internationaal bekroonde “Horror Nights – Traumatica”. Het evenement gaat door van 1 oktober tot 13 november.

 

Hoofdpersonage Myra Moon

Sinds het begin der tijden vocht het licht tegen de duisternis en de duisternis tegen het licht. Wanneer de zon ondergaat in het westen wordt een gevecht gestreden. De wezens van Traumatica duiken op vanuit de nacht om de mensheid uit te roeien en over de aarde te heersen.

Omdat zelfs de dood het leven nodig heeft, ontwaakte een godin uit het schemerlicht van de maan. Deze godin heet Myra Moon Mistress. Ze is gewapend met een vurig zwaard en hiermee kan ze ieder wezen in Traumatica doden. Zij bezit de belangrijkste vloeistof van het universum, moonshine, the fire of life.

Enkel de meesteres weet hoe ze dit kan onttrekken uit het bloed der schaduwen. Elk wezen dat ooit een druppel moonshine proefde vergeet nooit meer de sensatie en de kracht die het goedje bevat. Er zijn er maar enkelen die verkozen worden door de meesteres om deel uit te maken van haar entourage.

 

De bendes

The Shadows

De Shadows kennen hun eigen krachten maar al te goed. Ze zijn onverschillig, sexy en hebben een dorst naar bloed. Ze organiseren een eetfestijn. Dat klinkt misschien wel verleidelijk, maar dit etentje is niet zo gewoon… Jij bent het hoofdgerecht!

 

The Pack

De wereld staat in lichterlaaie en de motorbende The Pack… nou… zij genieten van een biertje. Niet zomaar een biertje, maar hun eigen brouwsel Brutal Brewski.

Vandalisme en rellen zijn dagelijkse kost voor deze jongens. Eens ze een spoor gevonden hebben, laten ze hun slachtoffers niet meer gaan. Je zal snel moeten zijn om te ontkomen aan deze bende en hun gigantische klauwen.

 

Resistance

Het doel van The Resistance (het verzet) is de controle over Traumatica te krijgen en elke bloedzuiger te verdelgen. Met dat doel in gedachten is er weinig plaats voor moraal. Om de monsters te bestrijden, zijn ze zelf monsters geworden.

 

Ghouls

Ze zoeken een leven in het donker, een plek die geen lichtstraal ooit zou kunnen bereiken, een grotwereld in een pikzwarte nacht waar ze constant op de loer liggen naar een stukje vers vlees.

 

The Fallen

Hun geest is misschien dood, maar hun lichaam heeft het nog niet geaccepteerd. Ze zijn krankzinnig en verslaafd aan hun meesters, de Shadows. Af en toe doorbreekt een van hen de keten van slavernij, maar daarna komt deze meestal terug om nog grotere offers te brengen.

 

Rotters

Een enorme dreiging overschaduwt Traumatica. De dierlijke, instinctgedreven Rotters wisten de wereld van Traumatica te betreden.

Ze verschijnen nooit alleen, maar altijd in groepen. Een collectief. Ze lijken geen pijn of angst te kennen. Ze handelen uit pure agressie en het verlangen om hun instinct te volgen.

 

Kostprijs

 

Evenementticket: 24,00 euro

  • Geeft je toegang tot het evenement

Shoxterpass: 77,00 euro

  • Toegang tot het evenement
  • toegang tot alle spookhuizen

 

Not Alone Experience 249,00 euro

  • Toegang tot het evenement
  • Welkomstdrankje
  • Gereserveerde plek in de Silverbullet Bar
  • Not Alone ervaring

Tijdens de Not Alone Experience wandel je alleen doorheen twee spookhuizen, nadat deze al gesloten zijn voor het publiek. Je krijgt hierbij een taak. Je krijgt een klein lichtje mee, maar opgelet, wie weet ben je toch niet helemaal alleen. Afhankelijk van de dag, kan dit tot 2u duren. De ervaring duurt 15 tot 40 minuten, afhankelijk van je eigen snelheid.