Halloween 2021: Toverland

Attractiepark Toverland staat vanaf zaterdag 9 oktober 2021 in het teken van Halloween, met Halloween Days in de gehele herfstvakantie en Halloween Nights op dertien avonden. Tijdens de Halloween Days zijn er extra Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie, waaronder spannende griezelshows en een Magisch Pompoendoolhof. Tijdens de Halloween Nights nemen honderdvijftig scare actors hun intrek in vijf scare zones en vijf Haunted Experiences, waaronder het nieuwe labyrint ’20 Years of Fear’. De Halloween Nights worden op spectaculaire wijze afgesloten met een magische vuurwerkshow.

 

Halloween Days 

 

Spannende griezelshows
De bekende Toverland-karakters Toos Toverhoed en Morrel zijn elke dag te zien in de gloednieuwe Halloween-show ‘Toos & Morrel gaan griezelen’. In de show ontdekken ze hoe spannend en leuk het is om Halloween te vieren en maken ze er een echt griezelfeest van. Ook keren de toverbroertjes Bertus & Jaapie terug met de show ‘De vloek van het museum’, waarin ze op verkenning gaan op de mysterieuze zolder van een museum.

 

Magische Halloween-belevingen
De heksen en tovenaars van Toverland hebben het hele park prachtig aangekleed met spinnenwebben en metershoge pompoencreaties. Ook zijn er vier spannende Halloween-belevingen. Zo kunnen bezoekers toverdrankjes brouwen met de grie-zellige heksen of een kijkje nemen in een Pumpkin Farm met honderden pompoenen. Daarnaast heeft Toos Toverhoed een Magisch Pompoendoolhof, waarin zij alle hulp kan gebruiken om een verkeerde toverspreuk ongedaan te maken. Tot slot is er een ontdekkingstocht in Dr. Fool’s Mansion, waarbij dappere bezoekers hun angsten kunnen testen.

 

Trick or Eat dinerbuffet
Bezoekers kunnen hun dag magisch afsluiten met een diner in het speciale ‘Trick or Eat’ buffetrestaurant. Volwassenen nemen plaats voor € 32,50 per persoon en kinderen tot en met 11 jaar betalen € 17,50 per persoon. Het dinerbuffet is elk half uur te reserveren tussen 15:30 en 19:30 uur op de Halloween Nights-dagen.

 

Halloween Nights 

 

scare zones

Morgana’s Frozen Knights

Morgana heeft haar leger uitgebreid met ijsridders en heeft de macht gegrepen in Avalon. Kun jij de krachten van Morgana weerstaan, of kies je de boosaardige kant van deze ijsheks?

 

Fiesta de los Muertos

Prachtig en griezelig tegelijk. De kleurrijke skeletten van het Mexicaanse dodenfeest dansen uitbundig rond. Ze offeren bloemen, kaarsen en schedels. Maar pas op, ben jij hun volgende slachtoffer?!

 

DesTroy

De angstaanjagende Trojaanse soldaten uit Ithaka zijn uit de dood herrezen. Ze beschermen Troje met hun leven en zien jou als een regelrechte indringer. Wie zal hier overwinnen?

 

Shadows of the Sea

Tijdens een hevige storm op zee is het Gouden Galjoen vergaan. Sindsdien dwalen de gemuteerde bemanningsleden over de donkere bodem van de oceaan. Durf jij ze recht in hun ogen aan te kijken?

 

Cirque

Hooggeëerd publiek, komt dat zien! Het circus is weer in de stad en het is grootser dan ooit. Clowns en andere duistere circusartiesten nemen je mee naar de schaduwkant van de showbizz. Inclusief een echte cake-walk attractie.

 

Haunted Houses en Experiences

 

Maison de la Magie €7.50

De wereldberoemde Oscar Pendula was een wereldberoemde, flamboyante illusionist, totdat zijn truc met de vuurfakkels hem en een theater fataal werden. Daarna is hij in stilte verdwenen. Het schijnt dat hij in de tussentijd bezig is geweest met gruwelijke, gitzwarte magie. Maar niemand weet wat hij echt heeft uitgespookt. Wanneer je het compleet verlaten landhuis van Oscar binnenstapt, merk je het al snel: in de smoezige kelder hoor je eigenlijk niet te komen. Misschien is het dan toch niet zo verlaten…

 

Fear The Woods €5

Al jaren verdwijnen er mensen in deze duistere bossen. Het begon bij een boswachter en zijn groep. Op je spannende tocht door het bos word je vaker belaagd. Pas op, ga niet te ver het bos in..!

 

The Dollhouse €5

Een verstrooide poppenmaker heeft een nieuw onderkomen gevonden in attractie Villa Fiasko. Aan jou presenteert hij zijn levensechte poppencollectie. Durf jij zijn werkkamer te betreden?

 

The Witches Forest €5

Het gerucht gaat dat er heksen ronddolen door de duistere bossen achter Avalon! Beleef deze unieke walkthrough en blijf uit handen van de heksen.

 

Labyrint: 20 Years of Fear €5

Sta oog in oog met iconische en populaire karakters uit de geschiedenis van de Halloween Nights in Toverland. Herken jij ze allemaal?

 

Spectaculaire vuurwerkshow

Om 22:45 uur sluiten we de Halloween Nights op magische wijze af met een spannende vuurwerkshow in Port Laguna. Speciaal voor deze show zijn de bekendste Toverland-melodieën in een nieuw Halloween-jasje gestoken. Dit mag je niet missen!

 

All-in Experience:

De Fear Pass Voor ‘scaredevils’ die alle Haunted Experiences willen beleven is er de Fear Pass. De Fear Pass kost € 57,50 en geeft eenmalig toegang tot alle experiences. Het reserveren van een tijdslot is hierbij niet nodig. Daarnaast is bij de Fear Pass een diner in het speciale ‘Trick or Eat’ buffetrestaurant inbegrepen. Het Trick or Eat dinerbuffet is ook los te boeken. Volwassenen betalen € 32,50 en kinderen tot en met 11 jaar € 17,50 per persoon. 

 

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden dit jaar plaats op 9 en 16 oktober, 21 tot en met 24 oktober, 26 tot en met 31 oktober en 6 november. Toverland is dan geopend tot 23:00 uur. De vuurwerkshow start om 22:45 uur. Voor angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af. Op geselecteerde data tussen 9 oktober en 7 november vinden tevens de Halloween Days plaats, met ‘grie-zellige’ Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie. Tickets dienen van tevoren te worden gereserveerd via tickets.toverland.com/halloween.