Halloween 2020: Pairi Daiza

Het is opnieuw tijd voor Halloween in Pairi Daiza! Ook dit jaar zal Pairi Daiza, in een prachtig herfstdecor, tientallen artiesten verwelkomen en tal van activiteiten aanbieden in een tuin die helemaal voor de gelegenheid wordt versiert. Vriendelijke heksen, pompoenen, grappige monsters, shows, wedstrijden voor jong en oud, kostuums, … Onze teams hebben opnieuw een uniek programma uitgewerkt, met maar liefst 50% nieuwigheden! En dit zoals altijd in de familiale en vrolijke sfeer die Halloween in Pairi Daiza tot een uniek evenement in België maakt! Uiteraard wordt Halloween in Pairi Daiza georganiseerd met het grootste respect voor de geldende veiligheidsvoorschriften. Het aantal bezoekers in het park zal opzettelijk worden beperkt, de animaties werden herbedacht om samenscholingen te vermijden en alle voorschriften die reeds nageleefd dienden te worden, blijven meer dan ooit van toepassing!

 

Vogelverschrikkerswedstrijd: win een overnachting in Pairi Daiza!

Vorig jaar namen meer dan 100 van jullie, jong en oud, deel aan deze wedstrijd. Ook dit jaar doet Pairi Daiza opnieuw beroep op haar getalenteerde bezoekers. Maak dus snel een prachtige vogelverschrikker en help ons zo om Pairi Daiza te versieren voor Halloween.

De regels zijn niet veranderd. Laat jullie creativiteit de vrije loop gaan! Maar omdat Halloween in Pairi Daiza vooral een feest is voor de hele familie, willen we vragen om jullie vogelverschrikkers niet al te eng, bloederig en schrikwekkend te maken. Kies liever voor een leuk en grappig exemplaar. Doen jullie mee?

De vogelverschrikkers (die tussen één en twee meter hoog moeten zijn) kunnen vanaf zaterdag 17 oktober tot en met 5 november elke dag tussen 13 en 18 uur worden afgegeven aan het onthaal of aan de infostand van Pairi Daiza. Een jury, bestaande uit medewerkers en het artistieke team van Pairi Daiza, krijgt de zware en moeilijke taak om de meest originele vogelverschrikkers te selecteren. De voorkeur wordt hierbij gegeven aan handgemaakte exemplaren! De eerste prijs in onze vogelverschrikkerswedstrijd is… verblijf in het Pairi Daiza Resort voor 4 personen. Er zijn daarnaast ook abonnementen (voor de tweede plaats) en een cadeaumand (voor de derde plaats) te winnen!

Alle deelnemende vogelverschrikkers zullen tot en met 11 november in de Oasis, in Pairi Daiza, tentoongesteld worden. Om praktische redenen kunnen wij de vogelverschrikkers na afloop niet teruggeven.

 

Het koor van Spookmonniken

De stemmen van onze sombere spookmonniken weerklinken in de buurt van het kerkhof. Wees niet bang, met hun gezang beschermen ze de stervelingen die naar hen komen luisteren.

Reeds voor het derde jaar op rij worden onze spookmonniken uitgebeeld door de leden van het koor ‘Rencontre’, te Ath.

 

De Silvanussen

Dit koppel gaat iedere nacht wandelen en is onafscheidelijk! Wees niet bang om ze te begroeten, ze houden van mensen.

Deze prachtige kostuums werden speciaal voor Pairi Daiza gemaakt door de firma PIX & REAL.

 

De Pandalloweens

Misschien ontmoeten jullie onze Pandalloweens wel… Zullen jullie met hen dansen? De Pandalloweens worden vertolkt door de leerlingen van de dansschool Arte Corpo, te Frameries.

 

Familie pompoenen

Bij de ingang van Pairi Daiza worden jullie verwelkomd door drie vrolijke pompoenen. Welkom in een tuin, die volledig in het teken staat van Halloween…

 

Een wandeling op het kerkhof

Durven jullie dit kerkhof te betreden? Het ligt bezaaid met schurken en snoodaards…. Bekijk de grafstenen goed en misschien herkennen jullie wel enkele namen.

 

De Kat-Vleermuis

Is het een reuzengrote kat? Is het een vleermuis? Dit vriendelijke wezen zit in de buurt van de ‘Moulin’ en gaat maar al te graag met jullie op de foto!

 

Pandalloween standbeeld

Twee jaar geleden werd het personage ‘Pandalloween’ gecreëerd voor Halloween in Pairi Daiza. En sinds vorig jaar kreeg dit personage een eigen standbeeld, speciaal voor Pairi Daiza ontwikkelt door de firma Pix & Real. Dit jaar kunnen jullie dit vriendelijke spook vinden bij de monumentale trap.

 

Doodskisten uitproberen

Durven jullie onze vier doodskisten uit te proberen? Kies jouw meest geschikte laatste rustplaats… het is lachen geblazen!

 

De reuzenspin

De Mersus Emergo huist verschillende enge dieren. Een zeer groot exemplaar heeft echter de weg naar buiten gevonden en heeft beslist om de tuin te gaan verkennen tijdens Halloween. Durven jullie op de foto te gaan met deze vogelspin met een diameter van 3 meter.

 

De heks en haar ketel

Halloween in Pairi Daiza, dat zijn skeletten, spoken, monsters… en uiteraard ook vriendelijke heksen. Welke toverdrank maakt ze in haar grote ketel? Jullie vinden haar terug in de buurt van de monumentale trap.

 

Sr. y Sra. de la Muerte

Dit Mexicaanse echtpaar wacht jullie op tijdens Halloween in Pairi Daiza. Misschien krijgen jullie de kans om ze te ontmoeten?

 

HALLOWEEN IN PAIRI DAIZA LOOPT VAN ZATERDAG 31 OKTOBER TOT ZONDAG 8 NOVEMBER 2020. 9 DAGEN LANG ZAL PAIRI DAIZA EXTRA LANG HAAR DEUREN OPENEN, VAN 10U TOT 20U!