Halloween 2020: Movie Park Germany

Enge muziek, dichte mist en veel zombies en monsters zullen binnenkort weer op de loer liggen in de donkerste hoeken van Movie Park Germany! Want het Halloween Horror Festival zorgt ook in 2020 voor nieuwe enge verrassingen. Als vanaf oktober de volle maan boven de Horrorwood Studio’s in het grootste film- en themapark van Duitsland rijst, worden er weer meer dan 280 monsters losgelaten. Dit jaar zorgen het nieuwe horrorhuis “The Curse of Chupacabra” en de nieuwe interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo” voor nieuwe bevoorrading op het duivelse attractiemenu. Door het grote succes van de afgelopen jaren zal Movie Park opnieuw met 23 evenementendagen aan de start gaan. Het Halloween Horror Festival vindt plaats van 1 oktober tot 8 november.

 

 

Spookhuizen

Het nieuwe horrorhuis “The Curse of Chupacabra”

Diep in de ruïnes ligt de waarheid en het gevaar is alleen maar een adempauze weg. Deze ontdekking moet ook gedaan worden door de bezoekers van het nieuwe horrorhuis The Curse of Chupacabra“. De Mexicaanse Día de los Muertos is in volle gang als een paar toeristen de kans krijgen om een oude Mayatempel te bezoeken. Maar het geheim ligt in het begin verborgen: Een donkere vloek weegt op deze griezelige plek. Omgeven door duisternis, moeten de bezoekers zich een weg banen. Alleen een touw wijst hen de weg, maar niemand weet waar het naartoe leidt. De redding zou zo dichtbij kunnen zijn – was het niet voor het mysterieuze monster dat de gasten direct op de hielen zit. De laatste kans om te ontsnappen is echter niet mogelijk zonder een obstakel. Zullen de bezoekers genoeg moed hebben om het laatste uitweg te zoeken of is hun lot al verzegeld in de diepten van de Maya-tempel?

 

Project Ningyo

“Zijn jullie klaar voor de eeuwigheid?” Dit is de vraag die de bezoekers van het nieuwe ‘Project Ningyo’ horrorhuis zich mogen stellen, waarna ze al hun moed bij elkaar mogen rapen! In de hernieuwde horrormaze zullen de bezoekers de list van het bedrijf, dat met zijn producten eeuwige schoonheid en jeugd beloofd, van gevaarlijk dichtbij kunnen doorzien. Maar wat is het geheim achter deze duivelse belofte en welke andere lijken heeft het bedrijf nog in de kast? De bezoekers krijgen de unieke kans de laboratoria te bezichtigen en een spannend inzicht te krijgen in de productie van het geheime jeugdserum. Maar slechts de moedigste onder de bezoekers zullen het geheim kunnen ontrafelen.

 

Insidious 2 (Horrorlabyrinth, vanaf 16 jaar)

Nadat de familie Lambert hun zoon uit zijn coma terug konden halen, waanden zij zich eindelijk veilig en geloven ze dat ze hun verdere leven ver van demonen en duistere machten kunnen leiden. Dit loopt echter helemaal mis wanneer een van de psychopathische demonen van Josh, de vader van het gezin, bezit van hem neemt. Begeef je op een zenuwslopende reis in een parallelle wereld vol angst en verschrikkingen en probeer het wrede geheim van deze familie te ontrafelen. Maar wees op je hoede, de door demonen bezeten Josh is op een bloeddorstige rooftocht en hij deinst voor niets terug…

 

The Slaughterhouse – powered by Meatfactory Inc. (Vanaf 16 jaar)

De grenzeloosheid van de consumptiemaatschappij en een zeldzame virusbesmetting bij alle dieren in de voedselketen zet een gewetenloos bedrijf aan tot een ongelofelijk idee: mensenvlees als handelswaar! De Meatfactory Incorporated heeft zich als nieuwe tak binnen de voedingsmiddelenindustrie gespecialiseerd in de verwerking en de verkoop van menselijke lichaamsdelen. Volg vandaag nog een rondleiding door de nieuwe productielocatie en bekijk ter plaatse de vier productiestappen van deze bloederige business… Maar let op, de mateloze hebzucht naar luxegoederen drijft het management van Meatfactory Inc. tot steeds nieuwere en vreselijkere inkooptactieken.

 

Circus Of Freaks (vanaf 16 jaar)

Het circus is geopend! In het Circus of Freaks staat je een geheel nieuw evenementenprogramma te wachten. Maar let op: er wordt gezegd dat wie deze circustent binnengaat, er nooit meer uitkomt. Hoor je dat gelach? Snel, de voorstelling is begonnen! Je wilt toch niets missen van de clowns, de dansers en de acrobaten. Wacht eens even… Is dat werkelijk gelach? Of is het geschreeuw…

 

Geesten jagen met de interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo”

Sinds het begin van het seizoen heeft Movie Park Germany zijn focus gezet op de opening van zijn nieuwe interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo”. Gepland voor de opening van het 22e Halloween Horror Festival, zal de interactieve ervaring plaatsvinden in de voormalige ruimtes van de licentie-attractie “The Walking Dead Breakout”, die in 2019 afliep. Ook na Halloween blijft “Secrets of St. Elmo” een permanente attractie in Movie Park Germany.

 

Tickets en capaciteitsregeling voor een veilig Halloween

Zoals al sinds de opening van het park in mei, mag Movie Park Germany ook voor de 23 Halloween-dagen slechts een beperkt aantal bezoekers in het park en de horrorhuizen toelaten. “De veiligheid en gezondheid van alle medewerkers en gasten heeft nog steeds onze hoogste prioriteit”, aldus Thorsten Backhaus. “Daarom hebben we samen met de autoriteiten besloten om het gewone aantal personen in de horrorlabyrinten aanzienlijk te verminderen en de hygiënemaatregelen te verhogen.  Voordat men zich in een horrorattractie begeeft, is het verplicht om de handen te desinfecteren. Daarnaast gelden in het park de reeds bekende voorschriften van het hygiëne- en infectiebeschermingsconcept, die in de afgelopen weken zijn geïmplementeerd en door de stad als volledig functioneel geclassificeerd. Tot nu hebben we gelukkig nog geen enkel geval van coronaziekte geregistreerd in Movie Park.”

Een online-ticketsysteem wordt verder gebruikt voor de planning van de bezoekerscapaciteit. Dit geldt zowel voor de algemene toegang tot het park als voor de respectievelijke horrorhuizen. Alle Halloween-fans kunnen hun tickets vooraf via de webshop aankopen zolang de voorraad strekt. De Movie Park entreetickets zijn inclusief twaalf uur toegang tot het park, waaronder vier uur van Halloween Horror Festival met een griezelige sfeer in de straten en angstaanjagende ontmoetingen met monsters die de bezoekers in drie scare zones schrikken.

 

NIEUW in 2020: Tijdtickets voor de horrorhuizen moeten ook online en naast de entreeprijs van het park worden gekocht. Door kleinere groepen mensen en de kleinere capaciteit in de horrorlabyrinten is het absoluut noodzakelijk om voor een bezoek van het park zich vooraf en uitsluitend online een tijdvenster voor de mazes te boeken. Naast een betere capaciteitscontrole en het vermijden van drukke wachtruimtes, zijn tickethouders van de horrorhuizen gewaarborgd van een intensievere enge ervaring dan voorheen. Als gevolg van de verhoogde hygiënemaatregelen en de kleinere groepsgroottes zijn de tickets alleen tegen meerprijs verkrijgbaar. Vanwege de oriëntatie als familiepretpark is de enige kosteloze uitzondering het populaire outdoor-labyrint “Campout”, dat vanaf de leeftijd van 12 jaar kan worden bezocht. Niettemin is ook hier een reservering vooraf noodzakelijk. De exacte prijzen en operationele procedures zullen intensief worden uitgewerkt en tijdig worden gecommuniceerd.