Halloween 2019: Europa-Park

Beleef een gruwelijk mooi Halloween van 28 september tot en met 3 november 2019. Geniet dit najaar van de perfecte mix van een spookachtig sfeer en Halloween-horror als duizenden pompoenen, appels, chrysanten, maïsplanten and strobalen Europa-Park veranderen in een indrukwekkend herfstlandschap waarin allerlei ‘creepy’ figuren en geesten je verwelkomen.

 

Halloween-hoogtepunten

 

Halloween-decoratie

Halloween in Duitslands grootste attractiepark is een absolute must! Een deken van meer dan 180.000 pompoen is neergedaald over het park, tegelijkertijd dragen 3.000 balen stro, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten, spinnenwebben en een spookachtige verlichting ook nog bij aan een bijzonder ‘spooky’ sfeertje.

Een heel bijzondere expositie kun je bekijken bij de Tiroler Wildwaterbaan: ‘Halloween uit zand’. Hier zijn handgemaakte figuren in Halloween-thema te bewonderen.

Een ander hoogtepunt is de pompoen-expositie in de tuin van Schloss Balthasar. Hier zijn ware kunstwerken met pompoenen en herfstbloemen rondom het thema ‘muziek’ getoverd.

Ontdek de magische pompoenkabouter in Grimms Sprookjesbos.

 

Halloween-shows

Het versierde park vormt een perfect decor voor de aan het thema aangepaste shows.

Aan de ‘Europa-Park Halloween Parade’ nemen behalve Ed Euromaus ook heksen en talloze  andere duistere figuren deel.

Een vreemde groep reizigers uit Ierland, dansende skeletten en dorstige vampieren maken onze adembenemende ijsshow ‘Surpr’Ice with the Celtic Shadows’ tot een onvergetelijke belevenis.

Vaardige handen brengen houten marionetten tot leven in ‘The Hells Kitchen’- een verassende show voor onze kleine gasten. ‘Hellfire Fountains’ tovert met een spectaculaire combinatie van licht, water, vuur en laserstralen het meer tussen Avonturenland en Grimms Sprookjesbos om in een adembenemend licht.

 

Halloween-attracties

Vergeet niet een foto te nemen vanuit het fotopunt, gesponsord door Kühne.

Bezoekers kunnen in de Magic Cinema de 4D-film ‘Ed & Edda in ”s Nachts in het park” beleven, met in de hoofdrollen Ed Euromaus en zijn vrienden.

Misschien wil je wel een ritje maken in de mysterieuze Griezelkopjes? De Koffiekopje sin het Hollandse themagebied zijn voor Halloween aan het thema aangepast. Of is de Feria Swing – ‘Flug der Vampire’ iets voor je? Deze gaat namelijk deze periode achteruit! Speciaal voor de kinderen is in het Zwitserse themagebied een Spooky Kids Village ingericht. Maximaal griezelplezier treffen alle moedige bezoekers vanaf 12 jaar aan in ons Geisterhaus ‘Bloody Mary’s Mansion’. Acteurs zitten je op de hielen en bezorgen je rillingen overal!

 

Horror Nights – Traumatica

Welkom in een wereld na de Apocalyps: verheug je op “Horror Nights – Traumatica”!

Dit nieuwe schrik-spektakel nodigt je uit met angstaanjagende horror-huizen, nieuwe shows, een club en echt onaangename types: vijf rivaliserende groepen zullen in 2017 de bezoeker volgens de regels der kunst laten schrikken.