Halloween 2018: Walibi Belgium

Vanaf 13 oktober beginnen de meeste pretparken in ons land opnieuw aan de populaire Halloween periode. Het grootste Halloween-evenement van België is natuurlijk die van Walibi Belgium en die heeft dit jaar opnieuw enkele nieuwigheden.

 

Net zoals vorig jaar blijft men bij het verschil tussen dag en nacht. Het concept van“Enjoy the day, fear the night” komt dus terug, maar daarnaast zijn er toch wel enkele veranderingen op te merken. Dit jaar zijn er maar liefst 8 spookhuizen, 7 scare zones en 4 shows te beleven.

 

Nieuw spookhuis

We moeten jammer genoeg afscheid nemen van Villa 13 en Project InvaZion, maar in de plaats krijgen we wel een gloednieuw spookhuis genaamd Black Rose. Deze komt op de plaats van Villa 13 en krijgt net als het vorig jaar geopende Bloc H 5 doodshoofden en is dus extra intens. Dit zal ook een betalend spookhuis worden, maar op 13 en 14 oktober zullen deze naar jaarlijkse gewoonte gratis te bezoeken zijn.

Naast deze 2 huizen kunnen we dit jaar opnieuw genieten van Mine BlastLumberjackQuarantine en Panic House 4D. natuurlijk is ook de Blood Bar van de partij en is er voor de kinderen een nieuw Mini Monster Maze.

 

Spectaculaire shows

Daarnaast komt Aaron Crow dit jaar met zijn show naar Walibi Belgium, waar hij 3 maal per dag zal optreden tijdens gewone dagen en is er een vierde show tijdens nocturnes. Ook is er dagelijks een circus- en magieshow te zien zoals vorig jaar en komt ook de vuurshow terug tijdens de nocturnes.

 

Andere Spookhuizen

 

Bloc H 

Ontsnappen uit deze gevangenis met hoge beveiliging lijkt een onmogelijke taak. De gevangenen zelf hebben de pogingen al lang gestaakt. Ze zitten in hun cellen, maar zijn ze echt zo onschuldig als ze lijken? Bezoekers kunnen een kijkje nemen in hun gebouw, maar het is niet zonder gevaar. De rustige wandeling heeft al snel uit een huiveringwekkend einde… Komt iedereen er wel levend uit?

Dit is een betalend spookhuis, behalve op 13 & 14 oktober

 

Lumberjack

Te midden van een luguber bos staat een afgelegen atelier. Niemand weet wat er zich afspeelt achter de houten muren van deze bizarre plek. Afgrijselijke schreeuwen en geluiden van kettingzagen weergalmen bij nacht door het bos… Wie zich in de buurt durft te begeven, keert nooit meer terug. Hopelijk kom jij levend terug van een bezoek aan de moordlustige houthakker Lumberjack…

Dit is een betalend spookhuis, behalve op 13 & 14 oktober

 

Quarantine

Opgelet, want in deze zone loert besmettingsgevaar achter elke hoek. Deze verlaten plek is volledig overgenomen door zombies. Hopelijk kan jij uit deze apocalyptische wereld ontsnappen…

 

Mine Blast

Durf jij de verlaten mijn van Lord Gazby betreden? Door een grote gasexplosie is niets in deze mijn nog wat het lijkt. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood? Treed binnen en probeer alvast heelhuids de uitgang te bereiken…

Dit is een betalend spookhuis, behalve op 13 & 14 oktober

 

Blood Bar

Naar jaarlijkse gewoonte zal de Blood Bar de deuren openen in het midden van het meer. Durf jij een cocktail drinken met een horde bloeddorstige zombies in de buurt? Misschien is een reddingsvest dragen geen slecht idee … je weet maar nooit!

Een bezoek aan de Blood Bar is betalend

 

Panic House 4D

Deze horrorfilm in 4D zal je de longen uit jouw lijf laten schreeuwen. De monsters zullen nog nooit zo dichtbij geweest zijn…

 

District H

Vastgeketende gevangen krijgen de mogelijkheid om een luchtje te scheppen. Hekken en prikkeldraad moeten een mogelijke ontsnapping verhinderen. Maar is dit wel zo’n goed idee?

 

Gaz Town

Welkom in Gaz Town, de locatie van de oude, verlaten mijnsite van Lord Gazby. Mijnwerkers zal je hier niet aantreffen. Na een grote gasexplosie lopen enkel de bazen hier nog rond. Zij overleefden de ramp, maar ook zij zijn er niet heelhuids uitgekomen…

 

Quarantine Zone

Opgelet, want in deze zone loert besmettingsgevaar achter elke hoek. Deze verlaten plek is volledig overgenomen door zombies. Hopelijk kan jij uit deze apocalyptische wereld ontsnappen…

 

The Circus

Welkom in het Circus, de plek waar gekke clowns de meest vreemde circusacts opvoeren. Wees op je hoede, want achter elke hoek kan één of andere freak opduiken.

 

Metamorphobia

Immense vuurpilaren bieden verschrikkelijke monsters een schuilplaats om hun gedaantewisseling tot een goed einde te brengen. In deze zone zwerven half getransformeerde wezens rond, klaar om aan te vallen

 

Kerkhof

Een doolhof van grafstenen, beschadigde zerken, openliggende graven, skeletten, … Op dit kerkhof wil je liever niet verdwalen. Hopelijk kan jij je op tijd uit de voeten maken.

 

Halloween voor de kids

 

Phantom Land

Treed binnen in deze griezelig fijne zone waar de kleinsten hun grootste schrik, maar vooral ook veel plezier, kunnen beleven. Een Halloween vol pompoenen en kindvriendelijke monstertjes.

 

Shows

 

Mystica (nieuw 2018)

De wereldbekende illusionist Aaron Crow weet iedereen met verstomming te slaan. Met zijn gewaagde acts wist hij het al te schoppen tot de halve finales van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent. Tijdens Halloween zal hij meerdere malen per dag zijn adembenemende show opvoeren waar magie, illusies, stunts en het publiek centraal staan. Kan jij jouw angsten overwinnen?

 

Fire Show

Bij het vallen van de avond duiken vuur en vlammen van alle kanten op. Vuurspuwers en vuurjongleurs brengen verschillende spectaculaire acts. Mis dit spetterende spektakel niet!

 

Circus show

Wat er zich achter de schermen van dit gruwelijke circus afspeelt blijft meestal verborgen voor het grote publiek. Hopelijk word jij niet het slachtoffer van hun nieuwste act!

 

Magic Show

Blijf even zitten en geniet van deze leuke Magic Show met de kinderen. De verschillende trucs van deze gekke goochelaar zullen hun monden doen openvallen van verbazing!

 

Nocturnes

Tijdens de nocturnes tot 22u. op 20, 27, 28, 29 & 31 oktober en 1, 2 & 3 november 2018 mag je er zeker van zijn dat je nog harder zal gillen en dat het angstzweet je zal uitbreken. De Halloween nocturnes worden vanaf 18u. nog erger dan ooit tevoren. Ten sterkste afgeraden voor gevoelige zieltjes !

 

Extra’s

R.I.P PASS

 

  R.I.P Pass R.I.P Pass ++
Gratis toegang tot alle spookhuizen 1x 1x
Versnelde toegang tot alle spookhuizen 1x 1x
Versnelde toegang tot Walibi attracties 1x Onbeperkt
Toegang tot Blood Bar + gratis drankje 1x 1x
Korting in shops 10% 10%
  Vanaf €25 Vanaf €50