Halloween 2017: Parc Asterix

“Peur sur le Parc” keert terug naar Parc Astérix voor een negende editie met heel wat extra animatie en shows. Er zullen ook vier nocturnes plaatsvinden, dit op 28, 29, 30 en 31 oktober 2017. Op het programma staan meerdere nieuwigheden als een nieuw spookhuis en een pompoenworkshop. Tijdens de nocturnes zal een vuurspektakel plaatsvinden. Een must-do zijn de drie spookhuizen, de shows op straat met enge monsters en de metamorfose van de attracties.

 

Nieuwigheden 2017:

 • Een verlaten kermis, een griezelige sfeer, een vervloekte wandeling…
 • Een pompoenworkshop voor de kleine bezoekers. De pompoenen zullen doorheen de dag tentoongesteld worden. Aan het einde van de dag kunnen deze opgehaald worden.

 

4 speciale nocturnes op 28,29,30 en 31 oktober van 19u tot 1u

 • Vuur en percussiespektakel. Op het podium zullen artiesten met vuur spelen en andere pyrotechnische effecten zullen je verstomd doen staan.
 • Het Drakkar-spook, gevolgd door zijn monsters, zullen in een parade doorheen het park trekken aan het einde van de avond voor een laatste enge toevoeging…

 

Voor de dappersten

 • La Colère d’Anubis: In het museum “Het Toevluchtsoord” heeft de inventarisatie van een collectie uit het oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt. Stap binnen, maar wees op uw hoede … Betreden op eigen risico!
 • Mission Perdue: Vertrek op expeditie tussen de sterren en ga op zoek naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet. Ontmoet de derde soort. 3D-ervaring.
 • La Maison de la Peur: Dr. Cérébrus – psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt – hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn uw grootste nachtmerrie! (vanaf 16 jaar)
 • Métamorphosis : de verbluffende transformatie van een man in een “schepsel”.

 

Plezier voor het hele gezin

In het park worden zones afgebakend door verkeerslichten die de engheid van deze zone aanduiden. Lichte angst voor de kleintjes, matige voor het hele gezien en terreur voor de meest roekeloze.

Afgrijselijke heksen spreken op Allerheiligen een vloek uit over enkele attracties in Parc Astérix:

 

 • Grappige monsters voor de kleine Galliërs! In het bos van Idéfix volgen de kleine Galliërs een parcours met ‘lieve’ groene monsters.
 • Le Chemin des Sorciers: Als gevolg van een vreselijke vloek snelt de Nationale 7 als een trein en neemt u mee aan boord van zijn oude karren voor een tocht boordevol obstakels, tovenaars en pompoenen.
 • Le Transdémonium: Fantomen en geesten dwalen rond in de gangen en jagen de grootste angsthazen de daver op het lijf.
 • Les Chaudrons Infernaux: De helleketel gaat hevig tekeer, maar gelukkig bent u hier niet alleen. Ook andere wezens doorkruisen deze duisternis …

 

Een magische show die u de daver op het lijf jaagt

De ongeziene magische show ‘Magna Maleficus’ vindt plaats in het Théâtre de Panoramix, enkel tijdens ‘Peur sur le Parc’.

Er zijn vier voorstellingen per dag. Dit angstaanjagende personage is – net als zijn vader – een zwarte magiër die de bezoeker in zijn hypnotische handgreep houdt. Een toverspreuk of een vloek … hij beslist voor u!