Halloween 2017: Alton Towers

Het Halloweenevenement Scarefest in Alton Towers staat al jarenlang bekend om de steengoede mazes. Dit jaar wordt het al voor de twaalfde keer gevierd. Het park kondigde de komst aan van een nieuwe maze met The Welcoming-Be Chosen.

 

Wie Halloween in een zin zegt met Alton Towers weet dat het gaat over het Scarefest evenement dat het park jaarlijks organiseert. Dit jaar opent tijdens dit evenement een gloednieuwe maze met The Welcoming – Be Chosen. 

 

De Horror Mazes:

The Welcoming – Be chosen:  Een mysterieuze groep die de bossen en dieren aanbidden leven op een Goddelijke manier samen. Elk jaar houden zij een festival om hun eigen interpretatie van Halloween te vieren. Dit wil zeggen de overgang tussen leven en dood. Voor de allereerste keer zullen ze buitenstaanders toelaten om dit samen met hen te vieren. Maar welke rol krijgen de buitenstaanders in deze viering. Is dit een echte initiatie?

Altonville Mine Tours: Deze maze was vorig jaar nieuw en keert terug. Ontdek de legende van de Skin Catchers. Daal af in een recentelijk heropende mijn, waar een duister geheim verborgen ligt.. Maar let op, de Skin Catchers willen je vel. Schoonheid zit vanbinnen, als de buitenkant er niet meer is…

Sub Species: The End Games is een live-action horror maze waar de grens van alles wat Alton Towers al gedaan heeft verlegd wordt. Je daalt af naar de ondergrond, naar een post-apocalyptische riool. Hier zal je groep opgesplitst worden en je moet je eigen route kiezen in een poging om alle wezens te ontlopen die je belagen. In tegenstelling tot de andere mazes, zullen de acteurs je hier ook aanraken. Als je het geluk hebt te kunnen ontsnappen, zal je twee alternatieve eindes bereiken, waardoor elk bezoek een andere ervaring geeft.

Terror of the Towers: What Lies Within is een live-action horror maze die ontworpen is om je angsten tot het uiterste te drijven. In kleine groepjes zal je de donkere gangen verkennen van een vergeten ruïne en het duistere geheim ontdekken dat daarin verscholen zit. In 2015 is er een nieuwe route uitgestippeld, en enkele scènes werden aangepast, waardoor dit de engste editie is.

 

Scare Zone:

Freak Show:  Het circus is in het dorp. Althans een groep uitgestotenen van het circus die enkel in het donker buiten komen en zich begeven onder de gasten.

 

Family fun:

House Of Monsters: Dit doolhof is er speciaal voor de hele familie. Je kan hier een online vlogger worden als monsterjager. Je gaat op pad om de waarheid over de monsters te ontdekken, het pad dat je volgt leidt tot een vreemd huis. Is dit nu een vergissing of ontdekte je een groep 21ste -eeuwse geesten?

Alton Ancestors: De Alton Ancestors zullen elke dag een flashmob organiseren in de ochtend op de Towers Street, later trekken ze zich terug in het Gloomy Wood gebied.

Trick or Treat Stage: Ontmoet Skelvin, Patch en Phil, die Fountain Square overgenomen hebben. Deze zone werd omgetoverd tot een kleurrijk Halloween speelland, vol enge attracties, theming en activiteiten die geschikt zijn voor jonge families.

 

Scarefest wordt georganiseer op 7 – 8, 14 – 15, 20 – 31 oktober 2017. Het park is dan geopend tot 21 uur.

 

Bron: Alton Towers