Größte Kirmes am Rhein Düsseldorf: 12 juli 2019 – 21 juli 2019

Rheinkirmes van Düsseldorf, de drukbezochtste kermis ter wereld, vindt dit jaar plaats van 12 juli 2019 tot en met 21 juli 2019. Er komen maar liefst 450 attracties, waarvan er 42 grootvermaak zijn. Heel wat achtbanen, thrill rides en familie attracties zaken af naar de grootstad. Wij geven jullie een uitgebreid overzicht.

 

De Größte Kirmes am Rhein (Grootste kermis langs de Rijn) is de derde beste bezochte kermis ter wereld met ongeveer 4,2 miljoen bezoekers. Enkel de Cranger Kirmes in Herne met 4,5 miljoen bezoekers en Oktoberfest in München met 6,5 miljoen bezoekers doen het nog beter. Maar de Rheinkirmes duurt maar 9 dagen, waardoor deze kermis per dag de meeste bezoekers over de vloer krijgt.

 

Achtbanen:

Voor de achtbaanfans is het dit jaar opnieuw feest, want maar liefst 4 van de grootste kermisachtbanen ter wereld zakken af naar Düsseldorf. Zo hebben we Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld. De rollercoaster is 32,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 80 km/u. Tijdens de rit van 1250 meter gaan de inzittende maar liefst 5 keer over de kop.

 

Maar ook Alpina Bahn van Bruch, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die niet overkop gaat, is van de partij. De rollercoaster werd gebouwd door Schwarzkopf en is 910 meter lang. De maximumsnelheid van 80 km/u wordt behaalt op de first drop van 64° graden. Alpine Bahn is 27 meter hoog en heeft maximale krachten tot 4,8 G.

 

Nieuw van vorig jaar is de Wilde Maus XXL van Eberhard. De omgebouwde wilde muis met twee extra grote drops stond vorig jaar voor het eerst in Düsseldorf. De achtbaan is uitgerust met VR-brillen en is hiermee de eerste en enige mobiele Virtual Reality Coaster ter wereld. Bovendien heeft de achtbaan nog een heel funhouse gedeelte waar de bezoekers eerst door moeten om tot bij de achtbaan te geraken.

 

Nog een andere grote achtbaan is de Spinning Racer van Bruch. Dit is een grote spinning coaster gebouwd door Maurer Rides die een snelheid behaald van 60 km/u en 15,5 meter hoog is. De achtbaan heeft geen wilde muis lay-out, maar een redelijk unieke lay-out voor de kermis en mag zeker als één van de toppers onder de kermisachtbanen gerekend worden.

 

De laatste achtbaan is Willy der Wurm van Bauermeister. Deze is meer gericht op de kleinere kinderen. Dit is een hele mooie gethematiseerde achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out.

 

 

Waterattracties:

Naast de achtbanen zijn er ook waterattracties te vinden. Zo is de Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren” van Heitmann-Schneider aanwezig. Dit is een log flume attractie, of ook wel de boomstammetjes genoemd. Deze is 17 meter hoog en gebouwd door SDC in 1992. De waterattractie kreeg enkele jaren geleden een volledige restyling.

 

Een andere water attractie is de Rio Rapidos van Kaiser. Een Rapid River of de rondjes bootjes genoemd. Deze attractie is 17 meter hoog en werd gebouwd door het Franse bedrijf Cedeal Rides.

 

 

De skyline van Düsseldorf:

De skyline wordt buiten de grote achtbanen zoals Alpine Bahn en Olympia Looping ook gekleurd door heel wat andere hoge attracties. Zo hebben we bijvoorbeeld de 45 meter hoge Konga van Küchenmeister. Een attractie die een stevige rit weggeeft.

 

Ook de 65 meter hoge KMG Inversion, de Infinity van Hoefnagels, is niet van de poes!

 

Wie van echte snelheidsmachines houdt kan naast de eerder genoemde Chaos Pendel en Propeller ook terecht in een echte Booster, de Apollo 13 van Küchenmeister.

 

Wie van het zalige uitzicht wilt genieten kan naast de Jules Verne Tower bijvoorbeeld ook terecht in de het 55 meter hoge reuzenrad, het “Bellevue” van Bruch.

 

Maar de aller hoogste attractie van deze kermis is weggelegd voor Hangover The Tower van Schneider. Dit is een 85 meter hoge vrijevaltoren en dus echt alleen weggelegd voor de echte durvers onder ons.

 

Verder hebben we nog de Jules Verne Tower van Goetzke. Dit is een 80 meter hoge Star Flyer die je een waanzinnig zicht over de kermis bezorgt.

 

De Propeller van Ordelman is eveneens terug te vinden aan de Rhein. Dit is een Fabbri Inversion XXL attractie. Een soort Booster waarbij de karretjes, die aan de arm bevestigd zijn, ook nog eens rond draaien waardoor je ook zijwaarts en achterwaarts tuimelingen maakt.

 

 

Stevige thrill rides:

Maar tussen al deze hoge attracties en snelheidsmonsters vinden we ook verschillende heftige thrill rides. Denk maar aan de Soriani & Moser Top Star Tour “Predator” van Kaiser.

 

Of bijvoorbeeld de Huss Booster “Ghost Rider” van Löffelhardt en de Zierer Star Shape “High Energy” van Kaiser zijn ook van de heerlijke attracties.

 

 

Nog meer thrill rides:

Maar uiteraard zijn er ook heel wat klassieke thrill rides op deze kermis te vinden. Zo hebben we het schommelschip Nessy van Markmann. De Polyp “Big Monster” van Krameyer is er ook bij net zoals de Smashing Jump “Voodoo Jumper” van Schäfer. Uiteraard kan de Roll Over “Shake & Roll” van Schäfer en een goede Breack Dance attractie niet ontbrekenden. Hiervan staan er zelf twee opgesteld, de Break Dance No.1 van Kinzler en de Break Dance van Bruch. Daarnaast vinden we ook nog de Circus Circus van Gründler-Preuß terug.

 

 

Familie attracties:

En natuurlijk zijn er nog tal van familie attracties aanwezig. Denk maar aan de botsauto’s, een zweefmolen, een carrousel, enkele funhouses, het spiegelpaleis, een aantal spookhuizen, een shooter dark ride en een echte rotor.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Alpen Hotel – Rasch (Funhouse)

Alpina Bahn – Bruch (Rollercoaster)

Apollo 13 – Küchenmeister (Booster)

Aqua Velis – Hofmann (Funhouse)

AS “Diamond” – Hartkopf / Osselmann (Botsauto’s)

AS “Golden Greats” – Kropp (Botsauto’s)

Bellevue – Bruch (Reuzenrad)

Big Bamboo – Hempen (Funhouse)

Big Monster – Krameyer (Polyp/Spider)

Boxbude – Lemoine (Live Boxen)

Break Dancer – Bruch (Break Dance)

Break Dancer No.1 – Kinzler (Break Dance)

Circus Circus – Gründler / Preuß (Circus Circus)

Die große Geisterbahn – Schütze (Spookhuis)

Geister-Fabrik – Rasch (Spookhuis)

Geisterstadt – Fellerhoff (Spookhuis)

Ghost Rider – Löffelhardt (Huss Booster)

Hang Over Tower – Schneider (Free Fall Tower)

Happy Sailor – Howey (Happy Sailor)

High Energy – Kaiser (Star Shape)

Infinity – Hoefnagels (NL) (Infinity)

Jules Verne Tower – Goetzke (Star Flyer)

Konga – Küchenmeister (XXL-Afterburner)

Kristallpalast – Sturm (Glazen Doolhof)

Looping the Loop – von Olnhausen (Looping the Loop)

Nessy – Markmann (Piratenboot)

Olympia Looping – Barth (Looping Coaster)

Predator – Kaiser (Top Star Tour)

Propeller – Ordelman (NL) (Inversion)

Willy der Wurm – Bauermeister (Family Coaster)

Rallye Monte Carlo – Fackler (Karting)

Raupenbahn – Steiger / Buchholz (Rupsmolen)

Rio Rapidos – Kaiser (Spinning Raft)

Rotor – Pluschies (Rotor)

Shake & Roll – Schäfer (Roll Over)

Spinning Racer – Bruch (Spinning Coaster)

Super Rutsche – Göbel (Glijbaan)

Voodoo Jumper – Schäfer (Smashing Jump)

Wellenflug – Hanstein (Zweefmolen)

Wilde Maus XXL – Eberhard (Wild Mouse Coaster)

Wildwasser 2 – Heitmann / Schneider (Wildwaterbaan)

Venezianische Karusell – Langenberg (Carrousel) (Komst niet zeker)

Kettenflieger – Fuhrmann (Zweefmolen) (Komst niet zeker)

Ballonfahrt – Heitkamp / Krakor (Ballonnenmolen) (Komst niet zeker)

 

 

 

 

Bronnen: themepark.nl, kermisvermaak.be